Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Σκοπιανό και χρέος: Δύο ναυάγια την ίδια μέρα!

Στην πολιτική δεν υπάρχουν συμπτώσεις. Γι’ αυτό και ο κ. Τσίπρας είναι πλέον υποχρεωμένος να μας εξηγήσει πώς συνέβη και την 1η Ιουνίου είχαμε δύο ναυάγια συγχρόνως: Το ναυάγιο στις συνομιλίες με την ΠΓΔΜ για μια συμφωνία επίλυσης του θέματος και το ναυάγιο στις συνομιλίες στο Washington Group, για μια συμφωνία στο θέμα του χρέους.

Γιατί δεν υπάρχει πλέον αμφιβολία ότι στις μυστικές συνομιλίες του πίστεψε πως μπορεί να ανταλλάξει την Μακεδονία με το χρέος!

Το πρώτο ναυάγιο προηγήθηκε του δεύτερου με διαφορά ολίγων ωρών. Δηλαδή πρώτα ενημερωθήκαμε μέσω κυβερνητικού αξιωματούχου ότι «η πλευρά της ΠΓΔΜ από ό,τι φαίνεται δεν είναι ακόμη έτοιμη να ανταποκριθεί στα όσα συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες ανάμεσα στους δύο υπουργούς Εξωτερικών. Συνεπώς, η πιθανότητα συμφωνίας εντός των επόμενων ημερών φαίνεται πως απομακρύνεται. Πιθανότατα να απομακρύνεται και η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο πρωθυπουργών».

Μα, ο Μητσοτάκης δεν είναι σοσιαλδημοκράτης!

Το να προσπαθούμε να αποδείξουμε το αυταπόδεικτο είναι ανιαρό και άχαρο. Και όμως μερικές φορές επιβάλλεται. Έτσι θα προσπαθήσω να αποδείξω πως ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι σοσιαλδημοκράτης.

Αφορμή γι΄αυτό μου έδωσε το γεγονός πως στελέχη και φίλοι της Κεντροαριστεράς τον εγκαλούν γιατί δεν πρεσβεύει αυτά που πρεσβεύουν και οι ίδιοι. Είναι προφανές πως αν συνέβαινε αυτό δεν θα χρειαζόταν να είναι σε διαφορετικό κόμμα.

Έχω γράψει κατ΄επανάληψη πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αρχηγός μιας μεγάλης παράταξης στην οποία συγκλίνουν δύο μεγάλα ρεύματα της Ελληνικής κοινωνίας. Το συντηρητικό και το φιλελεύθερο. Η Νέα Δημοκρατία καλύπτει τον χώρο της Δεξιάς και του Κέντρου, που ο καθένας τους έχει διαφορετικές ιστορικές καταβολές και διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης των οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών φαινομένων.