Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Δημαγωγοί και πρωτάρηδες τα δίνουν όλα για την εξουσία ...

Δημαγωγοί, ετερόκλητες συμμαχίες, πρωθυπουργοί που δεν έχουν εκλεγεί από τον λαό, κυβερνήσεις μειοψηφίας, κυβερνήσεις στηριγμένες αποκλειστικά στη νομή της εξουσίας, συνασπισμοί πρωτάρηδων: Αυτό που κάποτε θα ακουγόταν ως εφιάλτης αποτελεί πια μια ζοφερή πραγματικότητα. Συμβαίνει ήδη σε τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες – Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία.

Και στις τέσσερις περιπτώσεις, οι Ευρωπαίοι έκαναν ό,τι μπορούσαν για να εξοστρακιστούν οι κυβερνήσεις που έδιναν μάχη για την ανάκτηση ή τη διατήρηση της κυριαρχίας στις χώρες τους. Το μοντέλο της Ελλάδας έγινε ο οδηγός για ολόκληρο τον ευρωπαϊκό Νότο – με τον οποίο τόσο μας έχει ζαλίσει το κεφάλι ο κ. Τσίπρας.

Στην Ελλάδα ο Σαμαράς ανόρθωσε την οικονομία, έβγαλε τη χώρα από την ύφεση οδηγώντας τη για πρώτη φορά στην ανάπτυξη, μείωσε φόρους, βελτίωσε όλους τους δείκτες, βγήκε στις αγορές και επιδίωξε έξοδο από τα μνημόνια ήδη από τις αρχές του 2015 – χωρίς να χρειαστεί να βάλει την υπογραφή του σε νέα μέτρα και στη μεταφορά του συνόλου της δημόσιας περιουσίας σε ένα θηριώδες και αιωνόβιο υπερταμείο. Οι δανειστές δεν έκλεισαν την αξιολόγηση, εμποδίζοντας τη χώρα να κάνει το επόμενο βήμα και επιτρέποντας να έλθουν στην εξουσία Τσίπρας και Καμμένος, που γνώριζαν πως θα τους είχαν του χεριού τους και θα υπέγραφαν τα πάντα και, κυρίως, μνημόνια για πάντα.

Ο Πάσχος Μανδραβέλης για Ρουβίκωνα και «παλαβούς Φιλελεύθερους» ...

Η είδηση είναι συγκλονιστική. Εφόσον δεν πρόκειται, φυσικά, για fake news. Ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα ζήτησε την βοήθεια της αστυνομίας όταν του έκλεψαν το σπίτι. Το μυαλό του νεοφιλελεύθερου πήρε φωτιά! Ο εγκέφαλός του δεν μπόρεσε να επεξεργαστεί το μέγεθος μιας τέτοιας είδησης. Γι' αυτό και ζήτησε την βοήθεια του κοινού! Κυρίες και κύριοι, ιδού η συνέντευξη με τον Πάσχο Μανδραβέλη!
- Κύριε Μανδραβέλη πως αντιμετωπίσατε την είδηση για το μέλος του Ρουβίκωνα που ζήτησε την βοήθεια της αστυνομίας απέναντι στην ανομία;
Με κατανόηση. Οποιοσδήποτε πέφτει θύμα ληστείας πρέπει να ζητά την βοήθεια των εντεταλμένων οργάνων της πολιτείας. Αυτά με την σειρά τους πρέπει να κάνουν το καθήκον τους κάθε φορά που κάποιος παρανομεί. Είτε κλέβει, είτε σπάει μία βιτρίνα, είτε μπαίνει σε ξένες πρεσβείες.