Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Σκίζει στις δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ ... :-)

Με ποσοστό 4,4% προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Καπα Research για την εφημερίδα Εθνος. Συγκεκριμένα η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό 21,6% στην πρόθεση ψήφου έναντι 17,2% του κυβερνώντος κόμματος.

Ακολουθούν στην τρίτη θέση Κίνημα Αλλαγής και Χρυσή Αυγή με 7,8%, ενώ ποσοστό 6,3% συγκεντρώνει το ΚΚΕ.

Κάτω από το όριο του 3% συγκεντρώνουν, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι ΑΝΕΛ 2,5%, η Ενωση Κεντρώων 2,3%, 1,5% η Λαϊκή Ενότητα, 1,7% η Ελληνική Λύση, 1,4% Πλεύση Ελευθερίας και ΛΑΟΣ, 1,2% ΜεΡΑ25 και ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Υπάρχουν λύσεις για το Συμβούλιο της Επικρατείας…

Στις Δημοκρατίες, τα Συμβούλια της Επικρατείας υπερασπίζονται το Σύνταγμα, δια του ελέγχου της συνταγματικότητας των νόμων και των αυθαιρεσιών της διοίκησης.

Στα καθεστώτα, χρειάζεται να υπερασπιστούν το Σύνταγμα και έναντι γενικότερων απόψεων, νοοτροπιών, αντιλήψεων τις οποίες τα καθεστώτα επιβάλλουν αδιαφορώντας για αρχές που διαπερνούν το σύνολο του Θεμελιώδους Νόμου.

Εκεί βρισκόμαστε σήμερα.

Σε σημείο που θυμίζει τις πιο σκοτεινές περιόδους της Ιστορίας μας. Τότε που κάποιοι επιχείρησαν να επιβάλουν τις απόψεις τους στο ΣτΕ, υποστηρίζοντας ότι το καθεστώς το οποίο εκπροσωπούν είναι «Επανάστασις», στηρίζεται εις τας λόγχας και «κόβει κεφάλια»! Είναι γνωστή η ιστορία του Παττακού και του αείμνηστου προέδρου τότε του ΣτΕ και μετέπειτα Προέδρου της Δημοκρατίας Στασινόπουλου.

Νίκο, αυτήν την στιγμή το μοναδικό ζήτημα είναι να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ ...

Τα πολιτικά κόμματα δεν είναι αγαθοεργά σωματεία ούτε χώροι ανάγνωσης λογοτεχνικών έργων.

Όλα τα κόμματα αποβλέπουν στην διακυβέρνηση της χώρας τους. Όλα τα κόμματα επιδιώκουν, με την ψήφο των πολιτών, να ανέλθουν στην εξουσία. Όλα τα κόμματα, όταν αισθανθούν ισχυρά, ζητούν εκλογές.

Διαφορετικά αυτοακυρώνονται.

Κόμμα που ασχολείται μόνον με θεωρητικές αναζητήσεις, μετατρέπεται πολύ γρήγορα σε έναν όμιλο λίγων, αλλά «εκλεκτών».

Τα κόμματα, στις Δημοκρατίες, κερδίζουν τις εκλογές με τις πολιτικές τους θέσεις και την προσωπικότητα του αρχηγού τους. Συνεπώς, το ποιος κυβερνά δεν είναι ξεκομμένο από το πώς κυβερνά.

Έτσι αναδεικνύεται σε σταυρικό πρόβλημα το ποιος κυβερνά την χώρα, καθώς αυτό συναρτάται με πολιτικές θέσεις, ύφος, πρόσωπα.