Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Η «πατριωτική ευθύνη», το άλλοθι του Στ. Θεοδωράκη ...

Όταν πρωτοεμφανίστηκε ο Στ. Θεοδωράκης στην πολιτική σκηνή, αναμφίβολα, έφερνε κάτι το καινούργιο και το φρέσκο.

Γι' αυτόν τον λόγο τον πλαισίωσαν αξιόλογοι άνθρωποι όλων των κοινωνικών χώρων.

Το εγχείρημα του έγινε ακόμα πιο ενδιαφέρον και καινοτόμο, καθώς επεδίωξε να καθιερωθεί στο κεντρικό πολιτικό στερέωμα, χωρίς να φτιάξει κόμμα, με την μορφή που είχαν όλα τα άλλα κόμματα.

Δηλαδή, με οργανώσεις σε όλην την χώρα, καθετοποιημένη δομή και παρουσία σε όλους τους μαζικούς χώρους.

Θέλησε μαζί με τους ανθρώπους που τον ακολούθησαν, μέσα από διαδικασίες κορυφής, να εκπονήσει πολιτικές θέσεις και πολιτική γραμμή.

Αυτή η, όντως, πρωτοποριακή σύλληψη για να επιτύχει απαιτούσε κάτι ταυτοχρόνως απλό και δύσκολο.

Ποιο ήταν αυτό;

Απάντηση Μητσοτάκη σε Ντιμιτρόφ: Δεν μπορούμε να μοιραστούμε τίποτα απ' την ιστορία μας...

«Αυτό αποτελεί κομμάτι του πυρήνα της εθνικής μας ταυτότητας. Δεν μπορεί να υπάρξει κανένας συμβιβασμός σε αυτό» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ
Μηνύματα στην Τουρκία και τα Σκόπια έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις παρεμβάσεις του κατά τη συμμετοχή του σε συζήτηση στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών (CSIS) στην Ουάσινγκτον.


Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε να υπάρξει άμεση απελεύθερωση από την Τουρκία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται για 14 ημέρες στις φυλακές της Αδριανούπολης.
«Δεν μπορούμε να αφήσουμε ένα περιστατικό σαν και αυτό να γίνει μεγάλο. Το συγκεκριμένο συμβάν έχει τη δυναμική να προξενήσει μεγάλη ζημιά. Τις διμερείς σχέσεις ορίζουν το διεθνές δίκαιο και οι άγραφοι κανόνες» είπε, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, ο κ. Μητσοτάκης.