«Αυτό αποτελεί κομμάτι του πυρήνα της εθνικής μας ταυτότητας. Δεν μπορεί να υπάρξει κανένας συμβιβασμός σε αυτό» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ
Μηνύματα στην Τουρκία και τα Σκόπια έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις παρεμβάσεις του κατά τη συμμετοχή του σε συζήτηση στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών (CSIS) στην Ουάσινγκτον.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε να υπάρξει άμεση απελεύθερωση από την Τουρκία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται για 14 ημέρες στις φυλακές της Αδριανούπολης.
«Δεν μπορούμε να αφήσουμε ένα περιστατικό σαν και αυτό να γίνει μεγάλο. Το συγκεκριμένο συμβάν έχει τη δυναμική να προξενήσει μεγάλη ζημιά. Τις διμερείς σχέσεις ορίζουν το διεθνές δίκαιο και οι άγραφοι κανόνες» είπε, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, ο κ. Μητσοτάκης.
Αναφερόμενος στο Σκοπιανό και με αφορμή τις δηλώσεις Ντιμιτρόφ, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «δεν υπάρχει τίποτα να μοιραστούμε όσον αφορά την ταυτότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αυτό αποτελεί κομμάτι του πυρήνα της εθνικής μας ταυτότητας. Δεν μπορεί να υπάρξει κανένας συμβιβασμός σε αυτό».
Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε, παράλληλα, συνάντηση εφ' όλης της ύλης στον Λευκό Οίκο με την ειδική σύμβουλο του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και διευθύντρια του τομέα Ευρωπαϊκών και Ρωσικών σχέσεων του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ, κ. Φιόνα Χιλ. Η συζήτηση κάλυψε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα περιφερειακά γεωπολιτικά θέματα και τις εγχώριες οικονομικές εξελίξεις.
Κατά την διάρκεια των επαφών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει Αμερικανούς αξιωματούχους για όλα τα θέματα της επικαιρότητας, αλλά και να τονίσει τον ισχυρό περιφερειακό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα ως πυλώνας γεωπολιτικής, οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας.
Ειδικότερα, κατά την διάρκεια της συνάντησης με τον ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή Μάικ Λι, ο κ. Μητσοτάκης εστίασε σε ζητήματα που αφορούν τους δημοκρατικούς θεσμούς και το κράτος δικαίου, ενώ δεν παράλειψε να εκφράσει και την ανησυχία του για την συνεχιζόμενη κλιμάκωση της έντασης από την πλευρά της Τουρκίας. Στο εν λόγω ζήτημα, ο γερουσιαστής έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.
protothema.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα αρκεί:
Να μην είναι προσβλητικά , υβριστικά , ειρωνικά , άσχετα με το θέμα , η σεξουαλικού περιεχομένου.
Παρά το ότι ακόμα και τα ανώνυμα σχόλια είναι επιτρεπτά (αρκεί να μην παραβαίνουν τους παραπάνω κανόνες) καλό θα ήταν να σχολιάζετε με κάποιο nic ώστε να υπάρχει πιο προσωπική συζήτηση.
Από την Πρώτη Σεπτεμβρίου Ενεργοποιήθηκε το Moderation στα σχόλια αφού ελάχιστοι φανατικοί , προσπαθούν να κατεβάσουν το επίπεδο του Blog στο ύψος τους...
Γράφοντας σχόλιο σημαίνει την κατανόηση και την αποδοχή εκ μέρους σας των όρων.