Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Η εικόνα που έλειπε ...

Η διαμάχη σχετικά με το μέγεθος του συλλαλητηρίου της Αθήνας είναι μια αστειότητα. (Δεν είναι, εξάλλου, συμπτωματικό ότι στον διάλογο περί το θέμα δεσπόζει η σεπτή μορφή του Δημήτρη του Μάρδα, ως ειδικού επί των μετρήσεων!..) Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι αυτό που συνέβη στο Σύνταγμα και στους γύρω δρόμους την περασμένη Κυριακή ήταν η μεγαλύτερη συγκέντρωση εδώ και πολλά χρόνια στην Αθήνα – μεγαλύτερη και σε συμμετοχή κόσμου και σε διάρκεια χρόνου.

Το φάρμακο, έγινε δηλητήριο της προπαγάνδας...

Μέχρι σήμερα η σκανδαλολογία, οι εξεταστικές και η «μάχη κατά της διαπλοκής» χρησιμοποιούνταν από την προπαγάνδα για να κρυφτεί κάποιο μνημόνιο.

Θυμίζω ότι με τις εξεταστικές Παπανδρέου πήγαμε πανηγυρικά στο πρώτο μνημόνιο και με τις εξεταστικές Τσίπρα στο τρίτο και ήδη στο τέταρτο.

Η πρακτική θεωρήθηκε επιτυχής και πλέον αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθεί και ως μέσο αντιπερισπασμού από ένα μεγάλο εθνικό θέμα.

Η τελευταία υπόθεση, αυτή της φαρμακευτικής Novartis βγήκε από το καπέλο των προπαγανδιστών ακριβώς την επομένη του μεγάλου συλλαλητηρίου για την Μακεδονία.

Οι πολιτικές στοχεύσεις της υπόθεσης Novartis...

Ο κραυγαλέος τρόπος που εμφανίσθηκε η υπόθεση Novartis φανερώνει και τα κίνητρα των εμπνευστών της. Ποια είναι αυτά;

1. Πανικόβλητοι από τις εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου των συλλαλητηρίων, αντιλήφθηκαν πως αν δεν άλλαζαν αμέσως την πολιτική ατζέντα μπορεί να ξεσπούσε μια ανεξέλεγκτη χιονοστιβάδα αντιδράσεων.

Ετσι, εσπευσμένα έφεραν στην δημοσιότητα το συγκεκριμένο ζήτημα. Ομως, βγήκαν έξω από τον προγραμματισμό τους.

Ο σχεδιασμός του επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν το σκάνδαλο Novartis να εμφανισθεί λίγο πριν την προεκλογική περίοδο , ώστε οι εκλογές να διεξαχθούν υπό την σκιά του.

Όμως, τα δύο συλλαλητήρια ανέτρεψαν αυτόν τον σχεδιασμό. Το σκάνδαλο εμφανίσθηκε άκαιρα και σε λίγες ημέρες θα υπερκαλυφθεί επικοινωνιακά από κάποιο άλλο γεγονός.

Παράλληλα, ήταν κακοσκηνοθετημένο.