Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Μ. Νίμιτς: Ο πλαστογράφος της Ιστορίας ...

Δεν είναι μόνο οι Σκοπιανοί πλαστογράφοι της Ιστορίας. Είναι και ο ίδιος ο διαπραγματευτής Μάθιου Νίμιτς.
Εικοσιπέντε χρόνια τώρα ο κ. Νίμιτς (διαπραγματευτής αρχικά εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών και αργότερα εκ μέρους του ΟΗΕ), δεν ασχολήθηκε ποτέ με την ουσία του προβλήματος και δεν έλαβε υπόψη του τις απόψεις της Ελλάδας.

Αυτό αποδεικνύουν οι τελευταίες του δηλώσεις, σύμφωνα με τις οποίες «δεν είναι ρεαλιστικό η ΠΓΔΜ να μην έχει τον όρο "Μακεδονία" με κάποια μορφή στην ονομασία της», διότι «δεν είναι ρεαλιστικό να το αποδεχθεί ο λαός αυτής της χώρας, γι’ αυτό δεν προτείνω ονομασίες που δεν ανήκουν στη σφαίρα του ρεαλισμού».

Ρεκόρ επιβατών και πτήσεων στα αεροδρόμια της Fraport το 2017 ...

Την μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων χρόνων κατέγραψαν, το 2017, τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, τα οποία, από τον περασμένο Απρίλιο, βρίσκονται υπό τη διαχείριση της Fraport Greece.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του γερμανικού ομίλου Fraport, η επιβατική κίνηση διαμορφώθηκε σε 27,5 εκατομμύρια (+10,3%) το 2017, ενώ ο συνολικός αριθμός των πτήσεων (αφίξεις-αναχωρήσεις) ανήλθε σε 227.195, καταγράφοντας αύξηση 11,4%.

Ποια αεροδρόμια εμφάνισαν την μεγαλύτερη αύξηση

Σε μηνιαία βάση, τον περασμένο Δεκέμβριο το αεροδρόμιο της Καβάλας παρουσίασε την μεγαλύτερη αύξηση (+100%) επιβατών και πτήσεων. Ωστόσο, η μεγάλη αυτή μεταβολή συνδέεται με την εκτροπή των πτήσεων, χαμηλού κόστους αερομεταφορέων, από το "Μακεδονία” στο αεροδρόμιο Καβάλας λόγω των εργασιών αναβάθμισης του αεροδιαδρόμου και προβλημάτων που έχει προκαλέσει η ομίχλη.

Κορυφαίες επιδόσεις, όσον αφορά την επιβατική κίνηση, εμφάνισε τον Δεκέμβριο και το αεροδρόμιο της Κω, μέσω του οποίου διακινήθηκαν 19.146 άτομα (+53,9%).

Γιατί έπραξε σωστά ο Μητσοτάκης...

Η Νέα Δημοκρατία ευθύς ως επανέκαμψε το Σκοπιανό ζήτημα, οχυρώθηκε πίσω από την εθνική θέση που διατυπώθηκε στο Βουκουρέστι το 2008 και η οποία απορρίφθηκε από την κυβέρνηση της FYROM.

Μάλιστα, κορυφαία στελέχη της δήλωσαν πως αφού η συγκεκριμένη πρόταση δεν έγινε δεκτή, η νέα διαπραγμάτευση θα πρέπει να αρχίσει από μηδενική βάση.

Δηλαδή η σύνθετη ονομασία δεν αποτελεί κεκτημένο.

Μέχρις εδώ όλα καλά.

Τα προβλήματα για την Νέα Δημοκρατία άρχισαν όταν εξαγγέλθηκε το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. Αμηχανία και αφωνία ήταν η πρώτη αντίδραση.

Μάλιστα, υφείρπε η φήμη πως, εσωκομματικά, ειδοποιήθηκαν οι βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος να απόσχουν από το συλλαλητήριο.

Κάποια βουλευτές, με πολιτικό εκτόπισμα, είχαν την επιδερμική άποψη πως το Σκοπιανό είναι ένα θέμα εξωτερικής πολιτικής και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπισθεί.

Η βάση της παράταξης στην Μακεδονία πάγωσε. Οι βουλευτές άρχισαν να λαμβάνουν τα σχετικά μηνύματα και αντιλήφθηκαν το μέγεθος της ζημίας που μπορούσε να γίνει.