Στις 21 Μαρτίου και μέσα στην απόλυτη σιωπή, ο κατά ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ «γερμανικός ΟΤΕ» έγινε ακόμη… γερμανικότερος.
Η Deutsche Telekom, που έχει στην κατοχή της το 40%, απέκτησε ένα επιπλέον 5% του ΟΤΕ, καθώς, όπως ανακοινώθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ, άσκησε το δικαίωμα πρώτης άρνησης για την απόκτηση των 24.507.520 κοινών ονομαστικών μετοχών του Οργανισμού.
Για να καταλαβαινόμαστε, αυτό συνέβη επειδή κατά την πώληση του 5% του Οργανισμού, δεν υπήρξε ουδείς άλλος ενδιαφερόμενος, με την διαδικασία υποβολής προσφορών να εξελίσσεται σε μέγα φιάσκο.
Γιατί συνέβη αυτό; Μα επειδή η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει νομοθετήσει το δικαίωμα της Deutsche Telekom, μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και με βάση τις προσφορές που θα δίνονταν, να ζητηθεί από τον όμιλο του γερμανικού δημοσίου να προσφέρει αντίστοιχο ή μεγαλύτερο τίμημα σε σχέση με αυτό που θα είχε προσφέρει ο πλειοδότης.
Δηλαδή όλοι οι πιθανοί ενδιαφερόμενοι γνώριζαν πως υπήρχε νομοθετημένη προνομιακή μεταχείριση των Γερμανών και πως δεν είχαν καμιά τύχη, αφού όποια προσφορά και αν έκαναν, ο γερμανικός όμιλος θα είχε το δικαίωμα να προσφέρει το… ίδιο ακριβώς τίμημα και να έχει το προνόμιο να προτιμηθεί!
Επομένως, απλά δεν πάτησε κανείς και το 5% δόθηκε κατευθείαν στους Γερμανούς! Αυτόν τον «διαγωνισμό», βάσει του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ νόμου, οργάνωσαν (λέμε τώρα) το ΤΑΙΠΕΔ και οι δύο σύμβουλοι (Credit Suisse και Τράπεζα Πειραιώς) της συγκεκριμένης αποκρατικοποίησης.
Το 5% που είχε στην κατοχή του το ελληνικό Δημόσιο, είχε περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ από τον ΟΤΕ στις 18 Νοεμβρίου 2016, μετά από απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων.
Η συγκεκριμένη ρύθμιση για την μεταβίβαση έγινε με τροπολογία στις 18 Οκτωβρίου 2016. Και μάλιστα με τροπολογία που είχε καταθέσει ο κ. Τσακαλώτος στο νομοσχέδιο για το… Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας. Διότι, όπως είχε εξηγήσει ο κ. Τσακαλώτος, αποτελούσε υποχρέωση από το μνημόνιο του Ιουλίου του 2015!
Η συγκεκριμένη τροπολογία προέβλεπε επίσης ότι του λοιπού δεν θα περνούσαν από τη Βουλή οι νέες συμφωνίες μετόχων (Δημοσίου και Deutsche Telekom), του ΟΤΕ.
Μετά από όλα αυτά, όλοι καταλαβαίνουμε γιατί τους έχουν στα όπα-όπα οι δανειστές.
Και όλοι καταλαβαίνουμε τις δηλώσεις (28 Φεβρουαρίου 2018) του διευθύνοντος συμβούλου του γερμανικού τηλεπικοινωνιακού ομίλου, Τίμοθι Χέτγκες στη συνέντευξη Τύπου της DT από την Βαρκελώνη, στο πλαίσιο του Mobile World Congress.
Είχε δηλώσει πολύ ικανοποιημένος, είχε πει πως ο ΟΤΕ βρίσκεται σε μια πολύ καλή πορεία και έχει νοικοκυρευτεί και είχε προσθέσει ότι αναμένει στο μέλλον «η σχέση αυτή να γίνει πιο στενή».
Είναι προφανές ότι γνώριζε πως η σχέση αυτή θα γινόταν πιο «στενή».
Και όλα αυτά, στη χώρα όπου ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα, στη χώρα αυτών που κάποτε οι ίδιοι αποκαλούσαν «γερμανοτσολιάδες» και μερκελιστές τους πολιτικούς τους αντιπάλους.
Αλλά τώρα δεν έχουμε στην κυβέρνηση ούτε γερμανοτσολιάδες, ούτε μερκελιστές. Τώρα έχουμε κυβέρνηση στιβαρή, που τα χαρίζει όλα κατευθείαν και με τον νόμο. Γνωρίζοντας, βέβαια, ότι και οι Γερμανοί δεν θα τους χαλούν τα χατίρια και τα ρουσφέτια.
Και για να μην ξεχνάμε:
-9 Μαΐου 2011, Τσίπρας στον Real FM (Χατζηνικολάου): «Το πώς θα γίνει η ανάπτυξη είναι ένα τεράστιο ζήτημα. Θα πρέπει να κάνουμε μια ολόκληρη εκπομπή για να το συζητήσουμε. Θα πω όμως επιγραμματικά κάποια πράγματα. Η ανάπτυξη δεν μπορεί να γίνει χωρίς δημόσιες επενδύσεις. Και η ανάπτυξη δεν μπορεί να γίνει χωρίς ισχυρούς κρατικούς πυλώνες -να το πω έτσι- σε νευραλγικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας. Δεν μπορείς να ξεπουλάς τις δημόσιες τράπεζες εν ονόματι κάποιων μετόχων οι οποίοι δεν έχουν βάλει δεκάρα στην κρίση και έχουν πάρει 95 δις από το δημόσιο για να σταθούν και να θέλεις να χρηματοδοτήσεις την ανάπτυξη. Δεν θα την χρηματοδοτήσεις ποτέ. Δεν μπορείς να ξεπουλάς την ενέργεια, τη ΔΕΗ ή τον ΟΤΕ, νευραλγικούς τομείς, να θέλεις να ξεπουλήσεις τον ΟΠΑΠ που έχει 800 εκατομ. κέρδη ετησίως και την ίδια στιγμή τα ασφαλιστικά ταμεία να καταποντίζεται. Άρα λοιπόν δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη με τους όρους μιας προοπτικής μέσα από νεοφιλελεύθερες συνταγές».
-2 Οκτωβρίου 2011, Πολιτική Απόφαση ΣΥΝ: (Παλεύουμε) για «την άμεση επαναφορά στην ιδιοκτησία του Δημοσίου, με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο, των Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών, που ξεπουλήθηκαν ή βρίσκονται στη διαδικασία να ξεπουληθούν. Επιχειρήσεις όπως η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, οι Σιδηρόδρομοι, τα Πιστωτικά Ιδρύματα, οι επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης, φορείς όπως Λιμάνια, Αεροδρόμια, Συγκοινωνιακές υποδομές, καθώς όλες οι άλλες πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, δεν μπορούν παρά να υπηρετούν τις ανάγκες του λαού και την πολιτική ανάπτυξης που χρειάζεται η οικονομία και ο λαός».
-1 Ιουνίου 2012. Αλ. Τσίπρας παρουσιάζοντας το κυβερνητικό του πρόγραμμα, λέγοντας ότι θα ακυρώσει το μνημόνιο: «Να παγώσουν οι ιδιωτικοποιήσεις των στρατηγικής σημασίας για την εθνική οικονομία δημοσίων οργανισμών που πέρασαν στο ειδικό ταμείο και να επανέλθουν σταδιακά υπό δημόσιο έλεγχο επιχειρήσεις όπως ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ».
-11 Νοεμβρίου 2013, Βίτσας, Σκάι τηλεόραση: «Θα πάρουμε όλες τις δυνατότητες που έχουμε, σταδιακά, ο λαός να επανακτήσει την περιουσία του. Αν μέσα σε αυτό είναι και το λιμάνι, θα το πάρουμε πίσω... Θα πάρουμε τα μέτρα και στο βαθμό της αξιοποίησης, και το λιμάνι (αναφερόμενος στο τμήμα που έχει η COSCO) θα επανακτηθεί από την κοινωνία και το δημόσιο». «Και τις επικοινωνίες θέλουμε να είναι υπό κοινωνικό και δημόσιο έλεγχο, άρα αν ρωτήσετε αν θα πάρουμε πίσω τον ΟΤΕ, απαντάμε θα προσπαθήσουμε».
-3 Μαρτίου 2015, Φλαμπουράρης, Στο Κόκκινο. Σχετικά με το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, υπογράμμισε πως το νερό και την ενέργεια, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, δεν τα πειράζει κανείς. Δεσμεύτηκε για επανεξέταση των ιδιωτικοποιήσεων και των επιχειρήσεων, οι συμβάσεις των οποίων δεν έχουν ολοκληρωθεί, όπως για παράδειγμα των 14 αεροδρομίων της χώρας, ενώ υποσχέθηκε αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου που ανέρχονται σε 300 εκατ. ευρώ, αποκλείοντας το ξεπούλημα τους.
«Πρώτον, είπαμε ότι γι' αυτές που ολοκληρώθηκαν και μόνο, όπως ο ΟΤΕ, δεν επαναδιεκδικούμε τη επαναδημοσιοποίησή της σε αυτή τη φάση, αν σε 10 χρόνια έχουμε τη δυνατότητα να τις πάρουμε πίσω, το βλέπουμε. Δεύτερον, οι συμβάσεις που προκηρύχθηκαν τα έργα, αλλά δεν έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις, όπως τα 14 αεροδρόμια, ο νόμος μας δίνει μεγάλα περιθώρια να επανεξετάσουμε τις ιδιωτικοποιήσεις αυτές. Να βρούμε το τρόπο αυτά τα αεροδρόμια να αρχίσουν να λειτουργούν και να συμβάλουν στην ανάπτυξη του τουρισμού κλπ. Τρίτον, τα 200- 300 εκατ. δημόσιου χώρου, τα οποία παραμένουν στην ιδιοκτησία του δημοσίου και δεν μας υποχρεώνει κανείς να τα πουλήσουμε. Εμείς θέλουμε μόνο να τα αξιοποιήσουμε. Ναι στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, όχι στο ξεπουλημά τους».
(Και όπως είδατε, όχι μόνο δεν σκόπευε να πάρει πίσω τον ΟΤΕ σε… δέκα χρόνια, αλλά πούλησε και το 5%).
-28 Ιουνίου 2015. Η πρόταση που η «πρώτη φορά αριστερά» είχε απορρίψει και μας είχε πάει στο γελοίο δημοψήφισμα και στο τρίτο Μνημόνιο, αυτό δηλαδή που… δεν δέχονταν, ήταν «να πωληθούν οι μετοχές του ΟΤΕ που κατέχει το Δημόσιο».
Αυτά για τα ξεπουλήματα, τους γερμανοτσολιάδες και τους μερκελιστές…
www.elzoni.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα αρκεί:
Να μην είναι προσβλητικά , υβριστικά , ειρωνικά , άσχετα με το θέμα , η σεξουαλικού περιεχομένου.
Παρά το ότι ακόμα και τα ανώνυμα σχόλια είναι επιτρεπτά (αρκεί να μην παραβαίνουν τους παραπάνω κανόνες) καλό θα ήταν να σχολιάζετε με κάποιο nic ώστε να υπάρχει πιο προσωπική συζήτηση.
Από την Πρώτη Σεπτεμβρίου Ενεργοποιήθηκε το Moderation στα σχόλια αφού ελάχιστοι φανατικοί , προσπαθούν να κατεβάσουν το επίπεδο του Blog στο ύψος τους...
Γράφοντας σχόλιο σημαίνει την κατανόηση και την αποδοχή εκ μέρους σας των όρων.