Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Ανέβασαν την παιδική φτώχεια κατά 11 μονάδες!

Όλο αυτό το διάστημα, οι κυβερνητικοί κλαυθμηρίζουν ότι το μεγάλο μας πρόβλημα είναι η παιδική φτώχεια και παραπέμπουν στα στοιχεία της Γιούροστατ, διαφημίζοντας κοινωνικά μερίσματα, επιδόματα και σχολικά γεύματα.

Τα στοιχεία αυτά, όμως, αποδεικνύουν πως επί των ημερών τους αυξήθηκε η φτώχεια – και η παιδική φτώχεια.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη Γιούροστατ, το 2016 το 37,5% των παιδιών ως 17 ετών κινδύνευε από φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό.

Σημειώνεται μάλιστα ότι τα παιδιά που κινδυνεύουν με φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό, είναι αυτά που ζουν σε νοικοκυριά με τουλάχιστον μία από τις ακόλουθες τρεις προϋποθέσεις: που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας, παρά τα κοινωνικά επιδόματα, που αντιμετωπίζουν σοβαρές υλικές στερήσεις ή που έχουν πολύ χαμηλή ένταση εργασίας.

Όχι άλλη "Αλλαγή". Πήραμε... πήραμε...

Πάμε σε τέταρτο μνημόνιο για να πληρώσουμε την "Αλλαγή" του 1981 και του 2015. Αυτοί όμως εκεί. Ετοιμάζουν και κεντροαριστερή "Αλλαγή". Έλεος...

Ξανά μανά "Αλλαγή" και προοδευτικές δυνάμεις. Αυτή την φορά με κεντροαριστερό κόψιμο... Και με τους "αριστερούς" του ΣΥΡΙΖΑ να σπεύδουν να καταλάβουν τα ελεύθερα "στρατόπεδα" της αριστεράς και της προόδου... Μπας και προλάβουν την "Αλλαγή" των άλλων. Των παλιών...

Στη μέση οι ιθαγενείς, να περιμένουν, το 2018, τον καρσιλαμά της ανοησίας εγκαινιάζοντας μια 8μηνη ή 10μηνη προεκλογική περίοδο.

Η δεύτερη "Αλλαγή" θα είναι κεντροαριστερή. Και εκεί κάπου ενδιάμεσα και θαμπά, μια μεγάλη μερίδα της Νέας Δημοκρατίας που της είναι αδύνατον να ξεκολλήσει από παρόμοιες γελοιότητες.

Δεν σε αφήνουν, βρε παιδί μου, να "αγιάσεις". Να καταπιείς τέλος πάντων τη σοσιαλιστική αρλουμπολογία δεκαετιών και να πεις έως εδώ ήταν αδερφέ... Ας τους προσέξουμε και λίγο μπας και ξέρουν δύο πράγματα και από κυβέρνηση.

Τα ψέματα του Τσίπρα κι οι Γκαιμπελίσκοι του Μαξίμου ...

Ο διαβόητος υπουργός Προπαγάνδας του Χίτλερ, ο Γιόζεφ Γκαίμπελς, βαθύς γνώστης της ανθρώπινης φύσης, ισχυριζόταν ότι «όσο μεγαλύτερο και πιο εξωφρενικό είναι το ψέμα, που θα πεις στον κόσμο, τόσο πιθανότερο είναι να το πιστέψει».

Την προπαγανδιστική αυτή αρχή έχουν ακολουθήσει όλα τα ακραία κι αυταρχικά κόμματα και πολιτικοί έκτοτε. Είτε ήταν φασίστες, είτε ήταν ναζί, είτε κομμουνιστές είτε δικτάτορες, που ήθελαν να παγιώσουν την εξουσία τους. Εξαίρεση δεν θα μπορούσαν να είναι οι αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ κι ο Τσίπρας με τους συντρόφους του στο Μαξίμου, που επένδυσαν στα ακραία ψέματα και στα προπαγανδιστικά τεχνάσματα για να εξαπατήσουν συστηματικά, αλλά και να διχάσουν, έναν ολόκληρο λαό, που ήταν απογοητευμένος, φοβισμένος κι οργισμένος από την απότομη κατάρρευση του βιοτικού του επιπέδου μετά το 2010.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τίμησε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ...


Μια μεγάλη μέρα για μας, για τη Νέα Δημοκρατία και την Ελλάδα η τιμή και η αναγνώριση που έγινε στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, με την ονοματοδοσία μιας αίθουσας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προς τιμήν του.

Ο πατέρας μου λάτρευε την ποίηση και πιστεύω ότι τα 3 αποσπάσματα* από τα ποιήματα του Παλαμά, του Γκαίτε και του Ουγκό εκφράζουν πλήρως την ψυχή και τον χαρακτήρα του.


*Τα αποσπάσματα αναγράφονται έξω από την αίθουσα "Κωνσταντίνος Μητσοτάκης".