Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Τι σημαίνει «οπτική του φύλου» και πώς διαχέεται;

Ο​ταν στις αρχές Απριλίου, όταν ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε ομιλία στο συνέδριο της κομματικής νεολαίας και, μεταξύ πολλών άλλων εξωφρενικών, υποσχέθηκε κάτι το οποίο τότε πέρασε απαρατήρητο, αλλά εγώ το συγκράτησα εξαιτίας της ενόχλησης που μου προκάλεσε η σκόπιμη ψευδοεπιστημονική ασάφεια της γλώσσας. Υποσχέθηκε «διάχυση της οπτικής του φύλου σε όλες τις πλευρές της κοινωνικής ζωής». Δηλαδή; Τι σημαίνει «οπτική του φύλου» και πώς διαχέεται;

Στις 10 Ιουνίου, στην Οξφόρδη, σε μια αίθουσα κάποιου κτιρίου του ιστορικού πανεπιστημίου, διεξήχθη επιστημονική ημερίδα με τον ωραίο τίτλο «New Queer Greece; Performance, Politics, Identity», από το πρόγραμμα της οποίας νομίζω ότι μπορούμε να αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε τι εννοούσε ο πρωθυπουργός με τον περίεργο όρο που χρησιμοποίησε. (Περιττεύει μάλλον να μεταφράσω τον τίτλο της ημερίδας. Πώς να πεις το «new queer Greece» στα ελληνικά;

Γυρίζοντας σελίδες (προς τα πίσω) ...

Πόσες φορές έχουμε αλλάξει σελίδα χάρη στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ;  Αμέτρητες – και για να μην υπερβάλλουμε, εκατοντάδες.
Οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος και οι περί αυτούς έχουν αμέτρητες φορές χρησιμοποιήσει εκφράσεις του τύπου «ανοίγουμε νέα σελίδα», «γυρίζουμε σελίδα», «η σελίδα γύρισε».
Αν κρίνουμε από όσα έχουν συμβεί στη χώρα από τη στιγμή που αποφάσισαν με κάθε μέσο (και κάθε λογής ψέμα) να αρπάξουν την εξουσία μέχρι σήμερα που έχουν στρογγυλοκαθίσει πάνω της, προφανώς το βιβλίο με τις σελίδες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ διαβάζεται ξεκινώντας από την… τελευταία.
Ήδη από το 2013, ο κ. Τσίπρας περιόδευε ανά την Ελλάδα διακηρύσσοντας πότε ότι «είμαστε εδώ για να ανοίξουμε μια νέα σελίδα σε αυτό τον τόπο», πότε ότι «είναι ώρα να γυρίσουμε σελίδα», πότε ότι «πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά έχοντας λευκή σελίδα», πότε ότι «ψηφίζουμε και ερχόμαστε να γυρίσουμε σελίδα».

Κύριε υπουργέ Παιδείας είσαστε συνυπεύθυνος στο έγκλημα...

Εάν στη Γαλλία, τη Βρετανία, τη Γερμανία και τις ΗΠΑ ο υπουργός Παιδείας είχε αρνηθεί να παρέμβει και να ανταποκριθεί σε 500 φοιτητές που εγγράφως του κατάγγελναν εμπόριο ναρκωτικών στα πανεπιστήμιά τους, πιθανώς να του ασκούσε δίωξη κάποια δικαστική Αρχή για κάλυψη ή υπόθαλψη ή ενθάρρυνση εγκληματιών. Στην Ελλάδα είναι Τετάρτη.

Η ιστορία είναι ίσως γνωστή, αλλά η απάντηση του υπουργού Παιδείας στους φοιτητές είναι επιεικώς ανατριχιαστική! Εν συντομία: 471 φοιτητές της Πολυτεχνικής Θεσσαλονίκης κατάγγειλαν στη σχολή τους ενυπόγραφα ότι αρνούνται να παρακολουθήσουν μαθήματα γιατί το κτήρια των σπουδών τους έχουν γίνει άντρα διακίνησης ναρκωτικών και στέκια  υπόκοσμου, από τον οποίο κινδυνεύουν οι φοιτητές.