Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

ΕΛΒΟ: Μόνο τα ψέματα Τσίπρα – Καμμένου δεν έχουν προθεσμία!

Στις 24 Απριλίου δημοσιεύθηκε η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πώληση της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ ΑΒΕ), στην οποία το ελληνικό δημόσιο κατέχει ποσοστό περίπου 86%, με λήξη προθεσμίας την 15η Μαΐου.

Οπότε αποδείχθηκε για άλλη μια φορά ότι μόνο τα ψέματα Τσίπρα – Καμμένου είναι απεριόριστα και δεν υπόκεινται σε… προθεσμίες.

Οι δυο τους «σώζουν» την ΕΛΒΟ εδώ και χρόνια – και μέχρι πρόσφατα.

Ακόμη και στις 23 Νοεμβρίου 2016, ο κ. Καμμένος, από τη Θεσσαλονίκη όπου είχε μεταβεί για εκδήλωση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, με θέμα την συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων στις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων, είχε κατηγορηματικά διαψεύσει ότι η ΕΛΒΟ έχει ενταχθεί στο υπερταμείο. «Δεν υπάρχει κανένα υπερταμείο», είχε πει. «Η ΕΛΒΟ βρίσκεται σε εκκαθάριση και αυτή τη στιγμή υπάρχουν επενδυτές, ώστε η ΕΛΒΟ να επαναλειτουργήσει σε συνεργασία με τους εργαζόμενους. Γιατί η ΕΛΒΟ αποτελεί τη ναυαρχίδα της αμυντικής μας βιομηχανίας».

Η εποχή των Tsakanomics ...

Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης καθηγητής Δημήτρης Παπαδημητρίου, έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι η υψηλή φορολογία δεν επηρεάζει την καταλληλότητα της χώρας για επενδύσεις. Πράγμα το οποίο δεν είναι εντελώς λάθος (όντως η φορολογία είναι χαμηλά στις λίστες κριτηρίων που χρησιμοποιούν οι μεγάλοι επενδυτές).
Αλλά, σε χώρες στην οικονομική κατάσταση της Ελλάδας (σε πρακτική χρεοκοπία, με capital controls κ.λπ.) και με τα ισχύοντα εμπόδια στο επιχειρείν (γραφειοκρατία, διαφθορά κράτους κ.λπ.), το να επιβάλλονται υψηλοί φόροι αποτελεί την τέλεια συνταγή για την απομάκρυνση των πιθανών επενδύσεων και όχι την προσέλκυσή τους. Με απλά λόγια, είναι αντίθετο με οποιαδήποτε οικονομική λογική και αν χρησιμοποιεί κάποιος...