Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Λίγες οι μέρες του ηγεμόνα…

Όταν οι βοηθοί του ηγεμόνα τα κάνουν όλα λάθος οι μέρες του ηγεμόνα είναι λίγες.

Λαό Τσε κινέζος φιλόσοφος

Για όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία τα στοιχεία που ανακοίνωσε προχθές η ΕΛΣΤΑΤ δεν αποτελούν έκπληξη.
Τα θετικά στοιχεία των προηγούμενων τριμήνων δεν συνοδεύονταν από τα αντίστοιχα ποιοτικά στοιχεία στην οικονομία.
Κάθε τρίμηνο του 2016 εξισορρόπησε την απόκλιση του αντίστοιχου τριμήνου του 2015.
Οι αδαείς ("ηλίθιοι") περί τα οικονομικά χαίρονται με αυτό γιατί το επόμενο τρίμηνο θα έχει θετικό πρόσημο επειδή το πρώτο τρίμηνο του 2016 είχε παρουσιάσει αξιοσημείωτη ύφεση. Η τριμηνιαία αυτή εξομάλυνση όμως είναι χειρότερη από την πτώση.
Κάτι που πέφτει βίαια μπορεί και να αντιδράσει εξίσου βίαια. Αρκεί να έχει ελαστικότητα και να προσκρούσει σε κάτι σταθερό, όπως π.χ. ένα λαστιχένιο μπαλάκι σε ένα πάτωμα.  Ένα ποτήρι π.χ. απ’ όσο ψηλά και να πέσει στο πάτωμα δεν θα αναπηδήσει. Θα γίνει θρύψαλα.

Τουρισμός: Προπαγάνδα των αριθμών με πλαστά στοιχεία...

Αγαπάει ο Θεός τον κλέφτη, αγαπάει όμως και τον νοικοκύρη.

Αναρωτιόμαστε όλον αυτόν τον καιρό πώς γίνεται να αυξάνουν οι αφίξεις τουριστών στη χώρα μας και συγχρόνως να μειώνονται τα έσοδα.

Οι αριθμοί – αμείλικτοι – ξεκάθαροι: Αύξηση τουριστών το 2016 κατά 5,1% (24,8 εκατομμύρια επισκέπτες) και μείωση εισπράξεων κατά 6,4% (13,228 δις ευρώ, δηλαδή λιγότερα έσοδα κατά 878 εκ. ευρώ).

Κατά διαστήματα δίνονταν διάφορες ερμηνείες: Ότι οι τουρίστες ξοδεύουν λιγότερα χρήματα, ότι έχουν πέσει οι τιμές, λόγω φοροδιαφυγής, ότι πρόκειται για διεθνές φαινόμενο και τα λοιπά.

Από διάφορες δε τουριστικές περιοχές της χώρας, μαθαίναμε πως στα αεροδρόμια έφθαναν μεν περισσότεροι τουρίστες, αλλά μετά… εξαφανίζονταν! Δεν αντιστοιχούσαν δηλαδή οι αφίξεις στις διανυκτερεύσεις.

Το μυστήριο φαίνεται ότι οδεύει προς λύση.

Αποκαλύπτεται πως η κυβέρνηση καταφεύγει και σ’ αυτήν την περίπτωση στην εξαιρετικά προσφιλή της προπαγάνδα των αριθμών.

Υπαρκτός Σοσιαλισμός τύπου Ελλάδας...

«Χρυσό» εφάπαξ ενέκρινε στον εαυτό του ο πρόεδρος του ΔΕΣΦΑ...
Μετά τη διοίκηση του ΑΔΜΗΕ και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου) Σωτήρης Νίκας φέρεται να έκανε «δώρο» στον εαυτό του προαγωγή που του απέφερε αύξηση του εφάπαξ κατά περίπου 100.000 ευρώ, εκτοξεύοντάς το στις 258.000 ευρώ!

Την υπόθεση αποκάλυψε με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τους υπουργούς Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο βουλευτής της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Σκρέκας. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην ερώτησή του ο κ. Σκρέκας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ πριν από την επιλογή του γι’ αυτή τη θέση εργαζόταν στην εταιρεία ως απλός διευθυντής. «Στις 11 Νοεμβρίου, εκμεταλλευόμενος την ισχύ που του παρείχε η θέση του, πέτυχε την έγκριση από το Εποπτικό Συμβούλιο της οργανικής του αναβάθμισης κατά δύο βαθμίδες, στον βαθμό του διευθυντή δραστηριότητας (γενικού διευθυντή) και στο ανώτερο μισθολογικό κλιμάκιο (5ο κλιμάκιο)». Λίγες ημέρες αργότερα, σύμφωνα πάντα με τον κ. Σκρέκα, ο κ. Νίκας παραιτήθηκε για λόγους συνταξιοδότησης, με αποτέλεσμα η ολιγοήμερη παραμονή του στην αναβαθμισμένη οργανική θέση να αυξήσει το εφάπαξ που δικαιούτο κατά περίπου 100.000 ευρώ, φτάνοντας στις 258.000 ευρώ.

Οι ομάδες αυτοκτονίας του Κουρουμπλή που πάνε να πάρουν μαζί τους ολόκληρη τη χώρα ...

Την προσοχή στην έρευνα της ΔιαΝΕΟσις για τα πιστεύω των Ελλήνων τράβηξαν τα πιασιάρικα στοιχεία. Ότι το 26,5% των Ελλήνων, εκ των οποίων 37% δηλώνουν ψηφοφόροι των ΑΝΕΛ και 50% της Χρυσής Αυγής, πιστεύουν ότι μας ψεκάζουν και ότι 80%  πιστεύουν ότι  «υπάρχουν μυστικές οργανώσεις που δρουν στο παρασκήνιο και κινούν τα νήματα». Μικρότερη όμως προσοχή δόθηκε σε ένα στοιχείο που θα επηρεάσει την πολιτική στα χρόνια που έρχονται.

Μόνο το 23,2% των Ελλήνων πιστεύει ανεπιφύλακτα στον θεσμό του προέδρου της δημοκρατίας. Όπως και το 18,3% στο θεσμό του πρωθυπουργού, το 16,4% στο κοινοβούλιο και το 16,3% στο θεσμό της κυβέρνησης. Το επιχείρημα ότι στις απαντήσεις οι περισσότεροι συνέχεαν τα πρόσωπα με τους θεσμούς ισχύει. Οι θεσμοί όμως εξαρτώνται από τα πρόσωπα. Η ζημιά που έχει προκληθεί τα τελευταία δύο χρόνια,  από τις μεθοδεύσεις στην εκλογή του Πρόεδρου της Δημοκρατίας μέχρι και την ειλικρίνεια και την εικόνα του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης είναι ανυπολόγιστη.