Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Τέτοιες φιλίες, τέτοια κατάληξη ...

Την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή, στην ερώτηση του αρχηγού της αντιπολίτευσης για την ανοχή της κυβέρνησης στην ανομία, ο Τσίπρας έδωσε τον καλύτερο εαυτό του για να κάνει το άσπρο μαύρο. Υποστήριξε με ένα μένος από τα παλιά ότι δεν είναι επίκαιρο θέμα οι καταστροφικές επιθέσεις των αναρχικών σε λεωφορεία, τρόλεϊ και σταθμούς, επειδή συνέβαιναν πάντα. Ηταν μάλιστα τέτοια η έξαψη των αισθημάτων του, έδειχνε τόσο βαθιά σοκαρισμένος από την αναισχυντία του Μητσοτάκη να θεωρήσει το θέμα επίκαιρο και αντάξιο της ώρας του πρωθυπουργού, ώστε η βία των αναρχικών προέβαλε μέσα από τον λόγο του Τσίπρα σχεδόν ως αποδεκτή κανονικότητα.

Μπρος στα κάλλη (των απευθείας αναθέσεων) τι είναι ο πόνος (της φτώχειας) ...

Την περασμένη Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου, την ώρα που οι Έλληνες ετοιμάζονταν να τσικνίσουν ό,τι ψητό μπορούσαν να εξασφαλίσουν, η κυβέρνηση… τσίκνιζε απευθείας αναθέσεις.

Κατά την προσφιλή της μέθοδο του κατεπείγοντος και των εκτάκτων αναγκών, εμφάνισαν μια τροπολογία και μια διάταξη που για άλλη μια φορά προβλέπουν απευθείας αναθέσεις, χωρίς κανέναν διαγωνισμό.

Δηλαδή, δια της προσφυγής στο έκτακτο, μεθοδεύουν συνεχώς τακτικές μεταφορές χρημάτων στις τσέπες κάποιων, καταστρατηγώντας το νόμο περί δημοσίων συμβάσεων που οι ίδιοι υποχρεώθηκαν να ψηφίσουν ενσωματώνοντας ευρωπαϊκή οδηγία.

Στη μία περίπτωση, προβλέπονται απευθείας αναθέσεις διαφόρων υπηρεσιών προς πρόσφυγες και μετανάστες μέχρι τα τέλη του 2017. Με την ίδια αιτιολογία: Λόγω έκτακτης και κατεπείγουσας ανάγκης, κατά παρέκκλιση λοιπών διατάξεων και τα λοιπά και τα λοιπά.

Από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια. Και ο Ζουράρις δεν είναι μικρός ...

Η μάχη του Chosin Reservoir το 1950 στην Κορέα δόθηκε σε θερμοκρασίες που έφτασαν τους -35. Η 1η αμερικανική μεραρχία πεζοναυτών, γνωστή και σαν The Old Breed, έχοντας κερδίσει τις δάφνες της στην μάχη του Γκουανταλκανάλ, αντιμετώπισε οκτώ κινεζικές μεραρχίες της 9η στρατιάς. Ο διοικητής της μεραρχίας Oliver P. North έδωσε διαταγή να υποχωρήσει. Όταν ερωτήθηκε από τον Τύπο αν η θρυλική μεραρχία υποχωρεί, είχε απαντήσει «Να υποχωρήσει; Ούτε στην κόλαση. Δεν υποχωρούμε αλλά προελαύνουμε σε διαφορετική κατεύθυνση». Στην λογική Oliver P. North ο ΣΥΡΙΖΑ πράγματι πέτυχε μια μεγαλειώδη διαπραγματευτική επιτυχία. Υποχωρώντας σε όλα. Με στρατηγό που είχε την χαρά να ανακοινώσει την επέλαση προς τα πίσω, τον Χρήστο Σπίρτζη.