Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Το ταμπού Χρυσή Αυγή...

Όπως δείχνουν ΟΛΕΣ οι δημοσκοπήσεις η Χ.Α όχι μόνο δεν δείχνει σημάδια υποχώρησης των ποσοστών της (παρά τις αποκαλύψεις και παρά τις διώξεις που εκκρεμούν) αλλα αντιθέτως δείχνουν μια απίστευτη σταθερότητα για να μην πώ ανοδική τάση...

Αυτό εξηγείται αν λάβουμε υπ΄όψιν την άνοδο της άκρας αριστεράς τα τελευταία χρόνια , αλλά και το χαμηλό επίπεδο που έχουν οι Έλληνες ψηφοφόροι ώς προς την ενημέρωση για το τι είναι τα ολοκληρωτικά άκρα αλλά και ώς προς την ευκολία που πιστεύουν όσους τους τάζουν θαύματα (πχ Τσίπρας , Σώρρας)...

Είναι επίσης δεδομένο ότι όταν ανεβαίνει το ένα άκρο αυτόματα ενισχύεται και το άλλο άκρο. 
Το έλεγε ο Α. Σαμαράς και τότε του την "έπεφταν" όλοι οι δήθεν , γιατί δεν πίστευαν στην "θεωρία" των δύο άκρων...

Αντιστέκεται... και κωλυσιεργεί πριν συμφωνήσει .

«Μέχρι στιγμής, οι μεγάλες αποφάσεις στη μακρόχρονη κρίση της Ελλάδας έχουν παρθεί μόνο όταν η χώρα έχει βρεθεί στα πρόθυρα της πτώχευσης», έγραφε χτες η WSJ.

Αν δεχτούμε ότι «μας έχουν πάρει χαμπάρι» διεθνώς, τότε είναι σαφές ότι η κυβέρνηση θα επέλεγε να κλείσει την συμφωνία προς τα τέλη Ιουνίου, προκειμένου να δείξει ότι αντιστέκεται ..στους βαρβάρους. Ωστόσο επειδή υπάρχει πλέον μια «συσσωρευμένη εμπειρία» είναι σαφές ότι το «σάλπισμα» της υποχώρησης θα γίνει νωρίτερα και η δημόσια συζήτηση που αναπτύσσεται περί Grexit ή επιστροφής στην δραχμή, θα αποδειχτεί ότι γίνεται περισσότερο για να φτιαχτεί το ανάλογο κλίμα.

Πληροφορίες κάνουν λόγο ότι μέσα στο επόμενο 24ωρο θα σταλεί από την πλευρά των θεσμών η τελευταία αναθεώρηση του κειμένου εργασίας που ανταλλάσσουν τον τελευταίο μήνα οι δύο πλευρές. Στο κείμενο των θεσμών θα περιλαμβάνεται η άμεση νομοθέτηση του αφορολόγητου, η πώληση του 17% της ΔΕΗ με την παραχώρηση του management και η σύσταση ενός μηχανισμούς μέτρων που θα ενεργοποιούνται σε περιπτώσεις αποκλίσεων.