Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Μεταξύ λογικής και τεράτων ...

Με την έναρξη της διαδικασίας, χθες στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, η πλευρά του Πάνου Καμμένου μείωσε την απαίτησή της στις 100.000 από τα δύο εκατομμύρια ευρώ που ζητούσε αρχικώς. Αυτό μειώνει, προφανώς, τον παραλογισμό της απαίτησης – και, διόλου αμελητέο, μείωσε επίσης το κόστος του παραβόλου που θα έπρεπε να καταθέσει η ενάγουσα πλευρά. Ομως δεν αλλάζει κατά το παραμικρό την ουσία της υπόθεσης και αυτή είναι η ελευθερία της γνώμης.

Ν. Αναστασιάδης: Αν παραμείνουν οι τουρκικές θέσεις ως έχουν, σημαίνει ότι δεν επιθυμούν λύση...

«Δεν θα πρέπει να κρίνουμε από τις δηλώσεις, όσο αρνητικές και αν είναι, αλλά από το αποτέλεσμα», δήλωσε ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ωστόσο πρόσθεσε πως «αν θα παραμείνει η τουρκική θέση ως έχει, σημαίνει δεν επιθυμούν τη λύση, δεν επιδιώκουν τη λύση», σχολιάζοντας την αναφορά του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος νωρίτερα επέμεινε ότι «δεν νοείται λύση χωρίς την Τουρκία ως εγγυήτρια δύναμη».

«Αυτό που επιδιώκαμε είναι να ξεκινήσει ο διάλογος και αυτό έχει επιτευχθεί», ανέφερε ο Κύπριος πρόεδρος μιλώντας στο Euronews και αναφερόμενος στη Διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό, τονίζοντας ότι, παρά τις όποιες διαφωνίες, είναι η πρώτη φορά που κατατέθηκαν χάρτες, όπως επίσης η πρώτη φορά που η Τουρκία συμμετέχει σε διάλογο για κατάργηση των εγγυήσεων.