Το 1986 ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε τον Ολυμπιακό στον τελικό του κυπέλλου στο ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός στο ημίχρονο προηγείτο με γκολ του Βλάχου στο 24. Στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού ο Αντώνης Γεωργιάδης ελπίζοντας ότι θα πάρει το ματς ετοιμαζόταν να δώσει εντολή στον Βαΐτση που έπαιζε φορ να αντικαταστήσει τον αμυντικό χαφ Παπαγγέλη.
Καθισμένος στον πάγκο των αποδυτηρίων ο Νίκος Αναστόπουλος που αντιλαμβανόταν ότι ο Ολυμπιακός δεν τραβάει είπε στον Γεωργιάδη: «Κυρ- Αντώνη. Γιατί να μην βάλουμε έναν αμυντικό και αν χάσουμε 1-0 να το γυρίσουμε στην διαιτησία ;». Ο Γεωργιάδης έβαλε τον Βαΐτση.
Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο έφαγε και άλλα 3 και έχασε με 4-0. Οι οπαδοί του δεν συγχώρησαν την συντριβή. Άρχισαν να ψάχνουν για παίκτες που δώσανε το ματς, η ομάδα διαλύθηκε. Το 4-0 του κυπέλλου ήταν η αρχή για τα 9 πέτρινα χρόνια του Ολυμπιακού χωρίς πρωτάθλημα. Ο Νίκος Αναστόπουλος συνέχισε την καριέρα του στον Ολυμπιακό, τον Ιωνικό και αργότερα σαν προπονητής. Το ποδόσφαιρο διατηρούσε ένα από τα σύμβολά του και ο πολιτικός σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ έχανε τον εν δυνάμει διευθυντή του πολιτικού του σχεδιασμού.
Από τότε που ανέλαβε την κυβέρνηση η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η κάθε ανεπιτυχής μαγκιά, η κάθε συμφωνία που υπέγραφε χωρίς πρόθεση να την τηρήσει, να χρεώνεται στην αδιαλλαξία των ξένων. Δημιουργώντας ταυτόχρονα την μέγιστη δυνατή εχθρότητα με τους διαπραγματευτές. Όπως τον Ιανουάριο του 2015 όταν ο Βαρουφάκης στο τέλος της συνέντευξης Τύπου είχε πει ότι δεν αναγνωρίζει το Εurogroup και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να συνεργαστεί με την τρόικα ώστε να υποχρεώσει τον Γέρουν Ντάισελμπλουμ να σηκωθεί, να δώσει με το ζόρι το χέρι και να φύγει. Ο ορισμός της τεχνητής κρίσης που ακολουθήθηκε από την «αποκάλυψη» του Βαρουφάκη ότι ο Ολλανδός του είπε στο αυτί «You just killed the troika». Ώστε να δημιουργήσει την εντύπωση ότι αυτό που οι σαμαροβενιζέλοι αγωνιζόντουσαν χρόνια ο ίδιος το έκανε σε πέντε λεπτά.
Κάθε φορά που βρέθηκε και θα βρίσκεται κοντά σε συμφωνία ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει κάτι για να την τορπιλίσει. Κάποια αρχαία θα ανακαλύπτονται στο Ελληνικό, κάποιο μη προβλεπόμενο επίδομα θα δίνεται στους συνταξιούχους. Η συμφωνία θα αναβάλλεται με αποτέλεσμα γίνεται όλο και περισσότερο επαχθής. Ο κυβερνητικός του εκπρόσωπος θα ζητάει από το ΔΝΤ και τους Γερμανούς «να επιστρέψουν στον ρεαλισμό». Τον νέο όμως ρεαλισμό που δημιουργήθηκε από την αθέτηση της προηγούμενης συμφωνίας. Η δημιουργική αβεβαιότητα της περιόδου Βαρουφάκη ισχύει ακόμα πιο πολύ σήμερα. Υπάρχει μόνο μία βεβαιότητα. Η βεβαιότητα ότι όποια συμφωνία και να υπογράψει η κυβέρνηση δεν θα την τηρήσει. Όπως επιγραμματικά διαπίστωσε ο Κλάους Ρέγκλινγκ με την δήλωση του ότι η Ελλάδα ««μπορεί να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών, εφόσον εφαρμόσει τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις με αποφασιστικότητα».
Κάθε φορά που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα πλησιάζει σε συμφωνία, κάποιοι βουλευτές θα ανακαλύπτουν δάση στο Ελληνικό. Κάθε φορά που στην συμφωνία θα ετοιμάζονται να πέσουν υπογραφές κάποιοι άλλοι θα θυμούνται το αφορολόγητο. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβεται αλλά προσπαθεί να δείχνει στους ξένους ότι είναι απρόθυμος και αφερέγγυος συνομιλητής. Ο λόγος είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να χάσει. Όχι να παίξει επιθετικά και να συντριβεί με 4-0 για να έχει την ευθύνη. Αλλά μια αξιοπρεπή ήττα με 1-0 με ευθύνη της «διαιτησίας». Η οποία θα πάει την Ελλάδα σε εθνικό νόμισμα και στα πέτρινα χρόνια για τα οποί δεν θα φταίει ο ίδιος αλλά οι αδιάλλακτοι ξένοι και οι ντόπιοι συνεργάτες τους.
Του Αντώνη Πανούτσου στο Liberal.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα αρκεί:
Να μην είναι προσβλητικά , υβριστικά , ειρωνικά , άσχετα με το θέμα , η σεξουαλικού περιεχομένου.
Παρά το ότι ακόμα και τα ανώνυμα σχόλια είναι επιτρεπτά (αρκεί να μην παραβαίνουν τους παραπάνω κανόνες) καλό θα ήταν να σχολιάζετε με κάποιο nic ώστε να υπάρχει πιο προσωπική συζήτηση.
Από την Πρώτη Σεπτεμβρίου Ενεργοποιήθηκε το Moderation στα σχόλια αφού ελάχιστοι φανατικοί , προσπαθούν να κατεβάσουν το επίπεδο του Blog στο ύψος τους...
Γράφοντας σχόλιο σημαίνει την κατανόηση και την αποδοχή εκ μέρους σας των όρων.