Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Τον βλέπετε αυτόν; Έχει δουλειά...

Πέρασε στα ψιλά το φιλότιμο χονδρεμπόρων της κεντρικής λαχαναγοράς να αντικαταστήσουν με Έλληνες πτυχιούχους και φοιτητές τους μετανάστες που κουβαλάνε καφάσια. Η κυβέρνηση πουλάει, από προχθές, καινούργια όνειρα. Το καλοκαιριάτικο ΑΕΠ αυξήθηκε 0,5%. Και ο Ομπάμα χαμογέλασε στον Τσίπρα. Αλλά το 2017, που οι έρχονται απολύσεις και στις ΔΕΚΟ, όσοι έχουν κανονική δουλειά θα γίνουν δακτυλοδεικτούμενο φαινόμενο...
Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ όμως παραμένουν στον δικό τους πλανητικό κόσμο. Αυτό φαίνεται καθημερινά. Δεν χρειάζεται να το υπογραμμίσεις.
Αλλά να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει μεταρρύθμιση πάει πολύ. Οπότε πώς να μην βγεις από τα ρούχα σου όταν Αμερικανοί, Γάλλοι, Γερμανοί, Ισπανοί, μέχρι και οι Τσέχοι μας λένε ξεκάθαρα ότι χωρίς μεταρρυθμίσεις δεν έχει λεφτά στην Ελλάδα και η κυβέρνηση να χαμογελάει χαζοχαρούμενα...

Ένας πολύ κουρασμένος Αλέξης ...

Να αναπωλεί τις εποχές που ήταν απέξω και τσίριζε "φονιάδες των λαών Αμερικάνοι ;"
Είστε ευχαριστημένοι από όσα έγιναν χτες; Νιώθετε ότι όλα πήγαν καλά; Δεν είδα την απόλυτη στήριξη του προέδρου των ΗΠΑ στις ελληνικές θέσεις και για να είμαι και ειλικρινής δεν περίμενα κάτι τέτοιο. Δεν είδα όμως και την ικανοποίηση να τρέχει από τα μπατζάκια του κ. Τσίπρα! Κι αυτό ήταν κάτι που δεν το είχαμε προβλέψει!

Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι συζητήθηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο πρόεδρος Ομπάμα δεν ήρθε στην Ελλάδα για διακοπές. Για κάποιον συγκεκριμένο λόγο μπήκε σε όλο αυτόν τον κόπο. Το τι ακριβώς ειπώθηκε θα το μάθουμε μετά από καιρό, αν και τις πρώτες ενδείξεις θα τις δούμε στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στο πεδίο της πραγματικής ζωής.