Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Μνημόνια μετά μουσικής και Σύνταγμα με λαϊκές συνελεύσεις ...

Όταν το πρωί κόβεις συντάξεις και ρίχνεις χημικά στους συνταξιούχους και το βράδυ τραγουδάς πλάι στο πιάνο τη «Δραπετσώνα», όταν δηλαδή επιβάλλεις «μνημόνιο μετά μουσικής», τότε είναι βέβαιο πως είσαι ικανός για όλα.

Ακόμη και για μια αναθεώρηση του Συντάγματος με τη Βουλή σε δεύτερο πλάνο – αν και πρόκειται για μια καθαρά κοινοβουλευτική διαδικασία.

Με τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο πρέπει να είσαι συνεχώς υποψιασμένος.

Άλλα λένε, άλλα εννοούν και άλλα κάνουν.

Και κυρίως, παραπλανούν και παραπληροφορούν.

Γι’ αυτό και όσοι δέχθηκαν να λάβουν μέρος στην περίφημη Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος, πρέπει πια να έχουν ανακαλύψει πως αυτή που ανακοίνωσε μετά φανών και ιαχών ο κ. Τσίπρας δεν είναι η «κανονική» επιτροπή, αλλά κάποια άλλη, που θα αναλάβει τον… «διάλογο με τον λαό» και θα επισκεφθεί τις 13 περιφέρειες για να καταγράψει τις απόψεις των πολιτών!

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα και την κυβέρνησή του, η αναθεώρηση δεν αφορά μόνο τους ειδικούς ή τους πολιτικούς, αλλά όλους τους πολίτες.

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανήκει στο Δημοκρατικό Τόξο...

Ο Νίκος Μουζέλης, πρώην μέλος της Πρωτοβουλίας των 58 και νυν μέλος της Επιτροπής για την αναθεώρηση του Συντάγματος, που όρισε ο Α. Τσίπρας χωρίς την παρουσία έστω και ενός συνταγματολόγου, σε πρόσφατη επιστολή του προς τους πρώην συντρόφους του τονίζει τα ακόλουθα:

«Πιστεύω πως ο ΣΥΡΙΖΑ, παρ’ όλα τα λάθη που έχει κάνει, είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί σε αυτή τη συγκυρία να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο που άρχισε από την στιγμή που ο πρωθυπουργός αποφάσισε να ακολουθήσει τον ευρωπαϊκό δρόμο». Προσθέτει δε ότι «η δαιμονοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως η εσφαλμένη ιδέα πως το κόμμα έχει σαν στόχο την κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος, είναι λάθος. Για παράδειγμα, η ιδέα πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σαν στόχο να καταστεί μόνιμα το κυρίαρχο κόμμα δημιουργώντας ένα αυταρχικό καθεστώς τύπου Πούτιν ή Ερντογάν είναι λανθασμένη». Και ακόμα χαρακτηρίζει την Επιτροπή Διαλόγου για την αναθεώρηση του Συντάγματος «μια κίνηση εκδημοκρατισμού του πολιτεύματος» και θεωρεί καθήκον του τη συμμετοχή του σε αυτή.