Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Ιερώνυμος προς Φίλη: Κάνουμε ξεφίλια ...

Η ιστορική στιγμή της οριστικής ρήξης κράτους-Εκκηλησίας
με τον Αρχιεπίσκοπο να ζητάει από τον Νίκο Φίλη να «κόψει»
«Κόψε φιλία. Δεν σου μιλάω πια…»

Ο δύο θεσμικοί παράγοντες έπεσαν ο ένας πάνω στον άλλο στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Νίκος Φίλης ήταν εκεί για να συζητήσει με τον Πρωθυπουργό τις αλλαγές στην Παιδεία ενώ ο Αρχιεπίσκοπος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά προκειμένου να μεταφέρει τις απόψεις της Ιεραρχίας για το δημοψήφισμα χωρισμού Κράτους Εκκλησίας.

Ξεκίνησε…

Το βλέμμα του Ερντογάν στον μονίμως γελαστό Τσίπρα τα λέει ΟΛΑ... 
Όσοι πιστεύουν ότι οι πρόσφατες δηλώσεις του Σουλτάνου Ερντογάν ήταν προς «εσωτερική κατανάλωση» προσφέρουν κάκιστη υπηρεσία στο έθνος. Όπως κι εκείνοι που έχουν καλλιεργήσει τα τελευταία χρόνια σενάρια επιστημονικής φαντασίας για την σωτηρία μας από το ξανθό γένος (άρα δεν χρειάζεται εμείς να κάνουμε κάτι) κι άλλες τέτοιες ανοησίες. Η Αθήνα δείχνει αιφνιδιασμένη από τις εξελίξεις. Κακώς!

Όταν κάποιος είναι τόσο αδύνατος όσο είναι σήμερα η Ελλάδα, είναι απολύτως φυσιολογικό να δέχεται επιθέσεις από τους εχθρούς του. Πόσο μάλλον όταν δεν ζούμε στην καρδιά μιας πολιτισμένης γειτονιάς, αλλά στο άκρο της Ευρώπης,  στο τελευταίο σύνορο της Ευρώπης με έναν νέο άγνωστο μελλοντικό κόσμο, αυτόν των ιερών πολεμιστών του Ισλάμ.