Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεμένει από "εχθρούς" ...

Στις "εξαγγελίες” από την ΔΕΘ δεν θα συναντήσει δυσκολίες ο Τσίπρας. Βρίσκει ένα σωρό μπερδεμένα και ακαταλαβίστικα αριστερά οράματα για να βολέψει τους μπολσεβίκους. "Εχθρούς” όμως και "κέντρα” να τον πολεμάνε... δεν θα βρει όσο οι δανειστές, τα μονοπώλια και η ολιγαρχία τον στηρίζουν. Άρα ως "υπονομευτές” μπορούν (εξ ανάγκης) να χρησιμοποιηθούν  υδραυλικοί,  ηλεκτρολόγοι και  μαραγκοί...
Γι' αυτό ας μην περάσουν απαρατήρητα αυτά που λέγονται και διαρρέουν για φοροκυνηγητό στους επαγγελματίες μάστορες και τους μικροβιοτέχνες  κατασκευαστές.
Τα  θεάματα με τις τηλεοπτικές άδειες τελειώνουν. Οι δε διαπλεκόμενοι πολέμιοι της πρώτης φοράς αριστερά... "αφιονίζονται"... με "σύμφωνα μη επιθέσεων" που περιέχονται στην κρατικοδίαιτη οικονομική πολιτική.

Πολωνία : Κομμουνισμός (και Φασισμός) ΤΕΛΟΣ...

Ο πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα υπέγραψε χθες έναν νόμο που απαγορεύει κάθε αναφορά σε δρόμους, δημόσια κτίρια και χώρους που διαδίδει τον κομμουνισμό ή οποιοδήποτε άλλο ολοκληρωτικό καθεστώς.

Σύμφωνα με την ερμηνευτική εγκύκλιο του νόμου, οι ονομασίες σε κτίρια, δρόμους, οδούς, πλατείες, γέφυρες "δεν μπορούν να τιμούν ανθρώπους, οργανώσεις, γεγονότα και ημερομηνίες που συμβολίζουν τον κομμουνισμό ή οποιαδήποτε άλλο ολοκληρωτικό καθεστώς, είτε προάγουν το καθεστώς με άλλους τρόπους".

Στα πρόθυρα του κραχ!

Τι μπορούμε να πούμε για μία χώρα που οι πολίτες της δεν πληρώνουν τους φόρους τους, τις δόσεις των δανείων τους προς τις τράπεζες, τους λογαριασμούς του ρεύματος; Ότι βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Οι χειρότεροι εφιάλτες μας είναι εδώ! Τα χειρότερα, δυστυχώς, είναι μπροστά μας!

Τα φορολογικά έσοδα βρίσκονται σε κάθετη πτώση και οι φωστήρες της εθνοσωτηρίου κυβερνήσεως ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με την επιβολή νέων φόρων στην βενζίνη. Τώρα γίνεται φανερό αυτό που επισημαίναμε όλους αυτούς τους μήνες, ότι το «πρόγραμμα» δεν μπορούσε να βγει στηριζόμενο αποκλειστικά και μόνο στην υψηλή φορολογία. Όσους νέους φόρους και να βάλουν το αποτέλεσμα θα είναι στο τέλος το ίδιο! Δεν πρόκειται να συγκεντρώσουν τα «αναμενόμενα έσοδα» ακόμη κι αν φτάσουν την βενζίνη στα 3 ευρώ το λίτρο. Όσο αυξάνουν την τιμή, τόσο θα μειώνεται η κατανάλωση και θα χάνουν με τον τρόπο αυτόν και έσοδα που είχαν νωρίτερα!