Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Από αυτοκρατορία, δύο μίζερα νησιά ...

Η Βρετανία ποτέ δεν ήταν σίγουρη ότι ήταν «Ευρώπη». Αλλά από την εποχή του ’60, έπειτα από δύο οικονομικά επώδυνες μεταπολεμικές δεκαετίες, χωρίς πια αυτοκρατορία και υστέρα από το φιάσκο της εκστρατείας του Σουέζ, αποφάσισε ότι θα είχε καλύτερο μέλλον στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Πήρε χρόνια να γίνει δεκτή, αλλά μετά, για τέσσερις δεκαετίες, ωφελήθηκε σημαντικά από τη συμμετοχή της στην Ε.Ε.

Ωφελήθηκε επίσης με την ειδική μεταχείριση μέσα πάντα στο πλαίσιο της Ε.Ε. σε ένα σωρό θέματα.

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πανηγυρίζουν μαζί με τους ακραίους της Ευρώπης ...

Όταν το πρωί της 24ης Ιουνίου, επομένη του δημοψηφίσματος στη Βρετανία, έλεγα σε συνέντευξή μου στο Αθηναϊκό Πρακτορείο» πως «πιστεύω ότι κατά βάθος οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος αυτή τη στιγμή τρίβουν τα χέρια τους. Αυτοί ξεκίνησαν τον χορό του λαϊκισμού στην Ευρώπη, αποτέλεσαν το υπομόχλιο, το πρώτο υπομόχλιο», δεν είχαν ακόμη γίνει οι δηλώσεις Τσίπρα, Καμμένου και λοιπών εν Ελλάδι «φαρατζιστών».
Όταν έλεγα πως «ο κόσμος μας κινδυνεύει να γίνει όχι μόνο διπολικός ίσως και τριπολικός, δηλαδή οι Ηνωμένες Πολιτείες, για παράδειγμα, η Γερμανία, η Ρωσία και όποιοι εδώ στην Ελλάδα νομίζουν ότι αυτή είναι η ευκαιρία να θυμούνται την παροιμία της Μυλωνού με τον άνδρα της και με τους πραγματευτάδες» και ότι «υπάρχουν και χειρότερα από μία οικονομική κρίση.

Οι έλληνες εφοπλιστές του Λονδίνου εξετάζουν εναλλακτικά σενάρια μετά το Brexit ...

Ανοιχτό το ενδεχόμενο μεταφοράς έδρας...

Τα αμυντικά αντανακλαστικά των εγκατεστημένων στο Σίτι του Λονδίνου ελλήνων εφοπλιστών ενεργοποιεί το Brexit και ουκ ολίγοι «ξεσκονίζουν» τα εδώ και καιρό έτοιμα εναλλακτικά σχέδια, ακόμη και για μεταφορά της έδρας τους εκτός Ηνωμένου Βασιλείου. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι τα πλάνα θα ενεργοποιηθούν κιόλας.

Σύμφωνα με Τα Νέα, προς το παρόν το εφοπλιστικό λόμπι τηρεί στάση αναμονής, παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, ωστόσο η έξοδος δεν θα συμβεί παρά μόνο αν μια παρατεταμένη αβεβαιότητα θέσει υπό αμφισβήτηση τον κυρίαρχο ρόλο του Σίτι ως παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού κέντρου και πρωτεύουσας της παγκόσμιας ναυτιλίας.

Η όμορφη μέρα του Νίκου Παππά ...

«Σήμερα ξημερώνει μία όμορφη μέρα» είπε ο Νίκος Παππάς, χαμογέλασε, μπήκε στο υπουργικό αυτοκίνητο και πήγε για ύπνο. Ξημέρωνε 27 Ιουνίου 2015. Στο Μαξίμου μόλις είχαν αποφασίσει να οδηγήσουν τη χώρα σε δημοψήφισμα. Ο λαός είχε στη διάθεση του μία εβδομάδα για να απαντήσει σε ένα ερώτημα το οποίο κανένας δεν μπορούσε να διατυπώσει από μνήμης. Το θυμάστε;

Θρίαμβος P.P- Ραχόι , ψυχρολουσία για τους λαϊκιστές Podemos...

Παρά τις υπέρ τους δημοσκοπήσεις , παρά το σπρώξιμο από το BRExit οι Podemos δεν κατάφεραν τίποτα το θετικό...
Το κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα αναδεικνύεται νικητής των εκλογών, καθώς λαμβάνει 136 έδρες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, με καταμετρημένο πάνω από το 90% των ψήφων.

Ανατροπή υπέρ των κεντροαριστερών Σοσιαλιστών δείχνουν τα επίσημα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών της Ισπανίας, σε σχέση με τα exit polls, που έδιναν στους Unidos Podemos τη δεύτερη θέση.Το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Ισπανίας (PSOE) κερδίζει 86 έδρες.