Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Ανόητοι Πολιτικάντηδες ... .Πήγαν να διαλύσουν την Ε.Ε και διαλύουν την χώρα τους !!!

Η Πρώτη Υπουργός της Σκωτίας (η ΠΘ της Σκωτίας δηλαδή...)  Νίκολα Στάρτζον τόνισε ότι η επιλογή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο Μεγάλης Βρετανίας και Βόρειας Ιρλανδίας «πρέπει οπωσδήποτε να μπει στο τραπέζι».

«Η προοπτική της αποχώρησης της Σκωτίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ενάντια στη βούληση των Σκωτσέζων, όπως καταγράφηκε στο δημοψήφισμα», είπε η κεντροαριστερή, εθνικίστρια επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης της Σκωτίας.

Grexit και Bremain ...

Πέρυσι τέτοιο καιρό παιζόταν η ελληνική έξοδος και οι εφημερίδες του κόσμου είχαν γεμίσει με Grexit, όπως σήμερα με το Brexit. Αλλά δεν υπήρχε πουθενά το σλόγκαν Gremain. Αντιθέτως, πολλοί έλεγαν ιδού ο γκρεμός, ιδού και το πήδημα. Και δεν ήταν μόνο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (που στο κάτω κάτω της γραφής έβαζε και τα έξοδα νοσηλείας), αλλά και πολλοί γκουρού της σοσιαλδημοκρατίας που φώναζαν εν χορώ «πήδα, πήδα...».

Άνοιξε το κλουβί και δραπέτευσαν οι εφιάλτες μας!

Η Μεγάλη Βρετανία ψήφισε την έξοδό της από την Ευρώπη. Από σήμερα το πρωί υπάρχει μια νέα πραγματικότητα στην Ευρώπη, στον κόσμο. Η ΕΕ έχει δεχτεί μία μεγάλη πολιτική ήττα. Το αφήγημα του παρελθόντος δεν πείθει. Το κακό είναι ότι το Brexit επαναφέρει αυτόματα στην επικαιρότητα και το Grexit…

Τι θα συμβεί αύριο; Αλήθεια, ποιος το ξέρει; Εδώ δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει μετά από μία ώρα. Στις αγορές βυθίζονται νομίσματα, χρηματιστήρια. Δισεκατομμύρια δολάρια, ευρώ, στερλίνες και γιεν αλλάζουν χέρια με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Το παγκόσμιο καζίνο λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο και προσφέρει πλούσιες συγκινήσεις στους συμμετέχοντες. Το Brexit ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για «παιγνίδι». Το πρόβλημα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι οι παίκτες μπορούν να παρασυρθούν και να φτάσουν στα άκρα, οδηγώντας αντίστοιχα στα άκρα και τους ανθρώπους που ζουν πραγματικές ζωές στον πραγματικό κόσμο.

Με άλλα λόγια, οι επιπτώσεις του Brexit μπορεί να είναι ακόμη πιο σημαντικές από αυτές που θα έπρεπε να είναι στην πραγματικότητα λόγω των αντιδράσεων των χρηματιστηριακών αγορών. Όταν ένα νόμισμα κινείται σαν να ήταν μετοχή της περιφέρειας του ελληνικού χρηματιστηρίου του 1999, τότε όλα είναι πιθανά! Ας μην ξεχνάμε ότι στα νομίσματα και στους δείκτες των χρηματιστηρίων «ακουμπάνε» τις επενδύσεις τους πολλές χιλιάδες τράπεζες μέσω των σύνθετων χρηματοοικονομικών προϊόντων.

#BRExit= Η αρχή των δεινών ενός (πρώην) μεγάλου κράτους...

Γράφημα αφιερωμένο στους Δραχμολάγνους του ΟΧΙ... 
Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 31 ετών κατακρημνίζεται η στερλίνα, καθώς το Brexit διατηρεί σταθερό προβάδισμα έναντι του Remain, λίγες ώρες πριν την πλήρη καταμέτρηση των ψήφων.

Αυτή την ώρα (06.49), το βρετανικό νόμισμα «βουλιάζει» κατά 10,38% στα 1,3330 δολάρια, σημειώνοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τις 19 Σεπτεμβρίου του 1985.

Αρκετοί αναλυτές εκφράζουν φόβους, ότι εφόσον επισφραγιστεί το Brexit, τότε η στερλίνα θα κατρακυλήσει στα 1,20 δολάρια. «Η αγορά έχει αποτιμήσει το σενάριο της παραμονής και επομένως, εάν κερδίσει η έξοδος, τότε θα προκληθεί ένας πραγματικός σεισμός» δηλώνει ο Τζιμ Ρίκαρντς, αναλυτής της Stategic Intelligence.