Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Στις 4 Ιουλίου η συζήτηση των αιτήσεων ακυρώσεων των καναλιών για τις άδειες ...

Στις 4 Ιουλίου 2016 θα συζητηθούν στη μείζονα σύνθεση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας οι αιτήσεις ακύρωσης των μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών της χώρας κατά των κανονιστικών πράξεων του διαγωνισμού για τη χορήγηση τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών.      
Ο πρόεδρος του ΣτΕ Νίκος Σακελλαρίου όρισε την εμβόλιμη αυτή δικάσιμο (μετά τη λήξη του δικαστικού έτους που είναι 30 Ιουνίου 2016), στην οποία θα συμμετέχουν εκτός των συμβούλων Επικρατείας και αντιπρόεδροι, ενώ επίσης όρισε εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Γεώργιο Παπαγεωργίου.

Παραίτηση Φίλη για το… «παραιτηθείτε», ζητά η ΝΔ ...

Αν πρέπει να βγάλεις για κάτι το καπέλο στον Νίκο Φίλη είναι η ικανότητά του να καθορίζει μέρος της πολιτικής ατζέντας. Οι δηλώσεις για τα μακαρόνια, για τα Αρχαία Ελληνικά, για το πόσο διάλειμμα πρέπει να κάνουν οι μαθητές στο σχολείο, για τη γενοκτονία των Ποντίων προ μηνών: ο υπουργός Παιδείας έχει έναν χαρακτηριστικό τρόπο να κάνει τον κόσμο να ασχολείται μαζί του – και αν θέλετε, να μην ασχολείται με τα φορολογικά μέτρα ή τις μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις.

Ο ΓκεμπελιΖμός την έπεσε χοντρά στους #παραιτηθειτε ...

Διακριτικές αποστάσεις παίρνουν στελέχη του Μαξίμου από τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, ότι η διαδήλωση που προετοιμάζουν οι «Παραιτηθείτε» είναι ένα κίνημα στα όρια της συνταγματικής ανοχής!

Ο κ. Φίλης χαρακτήρισε «αυτονόητη και αναμενόμενη» την επίθεση που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ προέβλεψε ότι θα υπάρξει κλιμάκωση των διαδικασιών τύπου «κινήματα κατσαρόλας», κινήματα που παρατηρούνται και στην Ισπανία, όπως είπε, «γιατί και εκεί οι Podemos μπορεί να κάνουν την έκπληξη μαζί με την Αριστερά που κατεβαίνουν».

Αποστάσεις
Στελέχη του μεγάρου Μαξίμου, μιλώντας στο liberal.gr, πήραν αποστάσεις από τις δηλώσεις του υπουργού, τονίζοντας ότι καμιά διαδήλωση δεν είναι στα όρια της συνταγματικής ανοχής, όταν γίνεται στο πλαίσιο αυτών που το σύνταγμα ορίζει, ήσυχα, χωρίς εκτροπές.