Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Παραίτηση Φίλη για το… «παραιτηθείτε», ζητά η ΝΔ ...

Αν πρέπει να βγάλεις για κάτι το καπέλο στον Νίκο Φίλη είναι η ικανότητά του να καθορίζει μέρος της πολιτικής ατζέντας. Οι δηλώσεις για τα μακαρόνια, για τα Αρχαία Ελληνικά, για το πόσο διάλειμμα πρέπει να κάνουν οι μαθητές στο σχολείο, για τη γενοκτονία των Ποντίων προ μηνών: ο υπουργός Παιδείας έχει έναν χαρακτηριστικό τρόπο να κάνει τον κόσμο να ασχολείται μαζί του – και αν θέλετε, να μην ασχολείται με τα φορολογικά μέτρα ή τις μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις.



Ετσι και τώρα. Μια δήλωσή του για την ήδη πολυσυζητημένη συγκέντρωση του διαδικτυακού κινήματος «Παραιτηθείτε», προκάλεσε αρχικά ποικίλες αντιδράσεις και έπειτα απέκτησε διαστάσεις πολιτικού ζητήματος. Η δήλωση έγινε την Τετάρτη σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό Alpha. Είπε ο κ. Φίλης ότι τέτοιου είδους συγκεντρώσεις κινούνται «στα όρια της συνταγματικής ανοχής». Προφανώς είχε ξεχάσει – ή ήθελε να ξεχάσει – τις διαδηλώσεις των αγανακτισμένων, τα τραπεζάκια στο Σύνταγμα, όλων τον «κινηματικό» ακτιβισμό χάρη στον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ εφόρμησε προς την εξουσία.
Την Πέμπτη το πρωί ήρθε η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας που απαίτησε την παραίτησή του από το υπουργείο Παιδείας. «Ο κ. Φίλης ξεπέρασε κάθε όριο, ακόμη και γι’ αυτήν την ιδεοληπτική και ανίκανη Κυβέρνηση στην οποία μετέχει. Η προκλητική του δήλωση περί ορίων συνταγματικής ανοχής για τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του κινήματος «παραιτηθείτε», δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα Δημοκρατίας. Ο υπουργός Παιδείας θα πρέπει να συμβολίζει τον πλουραλισμό και το σεβασμό στην διαφορετική άποψη. Οφείλει να ζητήσει συγνώμη και να παραιτηθεί αμέσως», ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση της ΝΔ, η οποία ήδη από το βράδυ της Τετάρτης είχε σχολιάσει: «Ο κ. Φίλης και ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν να αποδεχθούν ότι δικαίωμα να διαδηλώνουν στο πλαίσιο του νόμου, έχουν όλοι οι έλληνες πολίτες. Αντιλαμβάνονται, άλλωστε, ότι με την πολιτική και τη στάση τους προκαλούν τις αντιδράσεις της κοινωνίας».

Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Φίλης φρόντισε να πατήσει έναν κάλο της ΝΔ. Η σχέση της με την αντικυβερνητική συγκέντρωση της 15ης Ιουνίου δεν είναι επίσημη. Οι διοργανωτές κάνουν λόγο για μια συγκέντρωση χωρίς χρώματα, χωρίς συνδικάτα και χωρίς κόμματα. Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πει ότι «η συγκέντρωση στο Σύνταγμα διοργανώνεται από πολίτες, όχι κόμματα» και έχει καταγγείλει πως «η κυβέρνηση προσπαθεί να ποινικοποιήσει κάθε προσπάθεια διαμαρτυρίας». Τη συγκέντρωση της 15ης Ιουνίου έχουν στηρίξει με δηλώσεις τους τόσο ο Βαγγέλης Βενιζέλος όσο και ο Ανδρέας Λοβέρδος από το ΠΑΣΟΚ.

Πηγή Protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα αρκεί:

Να μην είναι προσβλητικά , υβριστικά , ειρωνικά , άσχετα με το θέμα , η σεξουαλικού περιεχομένου.
Παρά το ότι ακόμα και τα ανώνυμα σχόλια είναι επιτρεπτά (αρκεί να μην παραβαίνουν τους παραπάνω κανόνες) καλό θα ήταν να σχολιάζετε με κάποιο nic ώστε να υπάρχει πιο προσωπική συζήτηση.

Από την Πρώτη Σεπτεμβρίου Ενεργοποιήθηκε το Moderation στα σχόλια αφού ελάχιστοι φανατικοί , προσπαθούν να κατεβάσουν το επίπεδο του Blog στο ύψος τους...

Γράφοντας σχόλιο σημαίνει την κατανόηση και την αποδοχή εκ μέρους σας των όρων.