Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Δράση: Γιατί δεν δημοσιοποιούν τις δηλώσεις πόθεν έσχες τους οι κ.κ. Τσίπρας και Παππάς;

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός επικρατείας Νίκος Παππάς οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις για το θέμα που αφορά τα «πόθεν έσχες» τους και που αναδεικνύει από χθες με συνεχή δημοσιεύματα η εφημερίδα Τα Νέα (και για το οποίο πλείστα ΜΜΕ επιδεικνύουν περίεργη αφωνία). Οφείλουν προπαντός να δημοσιοποιήσουν τα κατατεθειμένα «πόθεν έσχες» των επίμαχων ετών. Είναι θέμα στοιχειώδους σεβασμού προς τις αρχές της νομιμότητας και της διαφάνειας που πρέπει να διέπουν την συμπεριφορά οποιασδήποτε κυβέρνησης σε μια δημοκρατική χώρα.

Καταγγέλλω 30 έλληνες δημοσιογράφους...

Εν αναμονή της απόφασης του Πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ για τους δημοσιογράφους που κατηγορούνται για μεροληπτική συμπεριφορά τις παραμονές του Δημοψηφίσματος έχω να κάνω κι εγώ μια καταγγελία. Υπάρχει μια μεγάλη ομάδα ελλήνων δημοσιογράφων, οι βασικότεροι είναι περίπου 30, του έντυπου, ηλεκτρονικού και διαδικτυακού Τύπου, που πρέπει να απασχολήσει το Πειθαρχικό της Eνωσης γιατί τα τελευταία χρόνια υπέπεσαν σε σωρεία σοβαρών παραπτωμάτων.

1ο. Καλλιέργησαν για μια πενταετία ψευδαισθήσεις στον λαό ότι η οικονομία της χώρας θα μπορούσε να ανορθωθεί χωρίς σκληρά μέτρα. Η ζωή απέδειξε ότι έλεγαν ψέματα.

Παραμύθια και άλλες Πρωταπριλιές...

Στην αρχή είχαμε το παραμύθι για το σχίσιμο του μνημονίου (ντάλα μεσημέρι), την αποπομπή της τρόικας, τον τερματισμό της λιτότητας, το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» - όλη δηλαδή την προ των εκλογών του Ιανουαρίου 2015 προπαγάνδα.

Ακολούθησαν οι γνωστές εξελίξεις που οδήγησαν στον τρίτο μνημόνιο.

Μετά είχαμε το παραμύθι με τα «ανοιχτά ζητήματα» της διαπραγμάτευσης του τρίτου μνημονίου, που προπαγανδίστηκαν πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 και που είτε έκλεισαν, είτε, αν δεν κλείσουν όσα δεν έκλεισαν, κινδυνεύουμε να οδηγηθούμε σε καταστάσεις Ιουνίου – Ιουλίου 2015 – και σε ένα τέταρτο μνημόνιο με το ΔΝΤ.

10 Φορολογίες (και 2 μέτρα στάχτη στα μάτια) από την #proti_fora_aristera ...

Δέκα πρόσθετα μέτρα περιλαμβάνει η ελληνική πρόταση με τις ...παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν προκειμένου να κλείσει ο συνολικός λογαριασμός (για την ώρα) των 5,4 δισ. ευρώ...

1. Τέλος διανυκτέρευσης: Επανέρχεται το σχέδιο για επιβολή του «ειδικού τέλους διανυκτέρευσης» στα ξενοδοχεία με ποσά της τάξεως του ενός ευρώ ανά… αστέρι.
Δηλαδή, στα ξενοδοχεία τριών αστέρων θα επιβάλλεται ειδικό τέλος τριών ευρώ ανά διανυκτέρευση, στα ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων τέσσερα ευρώ ανά διανυκτέρευση, στα πεντάστερα πέντε ευρώ κ.λπ.
Το σχέδιο της θέσπισης του τέλους διανυκτέρευσης είχε έρθει στην επιφάνεια πέρυσι την άνοιξη και τότε παρουσιαζόταν ως «ισοδύναμο» είτε για να μην καταργηθεί το ειδικό καθεστώς του ΦΠΑ στα νησιά είτε για να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ στις ξενοδοχειακές υπηρεσίες από το 6,5% στο 13%.