Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Ανεπαισθήτως μας έκλεισαν από την Ευρώπη έξω...

Προτού καν στεγνώσει το μελάνι τής ούτως ή άλλως μάλλον φιλολογικής αξίας συμφωνίας των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το Προσφυγικό, τα νέα τρομοκρατικά χτυπήματα στις Βρυξέλλες σχεδόν την αχρήστεψαν. Αλλωστε η ίδια είχε αυτοαχρηστευθεί καθώς προβλέπει π.χ. ως εθελοντική την αποδοχή προσφύγων για μετεγκατάσταση στις χώρες-μέλη. Η απάντηση έχει ήδη δοθεί με ρητή άρνηση αποδοχής προσφύγων και κλείσιμο συνόρων που άφησαν την Ελλάδα ουσιαστικά εκτός ΕΕ. Tα ευρωπαϊκά σύνορα από τις ακτές του Αιγαίου μεταφέρθηκαν de facto στα βόρεια σύνορά μας με πρόθυμους συνεργάτες Σκόπια και Αλβανία. Ετσι η χώρα μας καταδικάστηκε πια να εξελιχθεί σε αποθήκη προσφύγων, οι οποίοι συνεχίζουν να συρρέουν καθώς η σαστισμένη ιδεοληπτική και ανίκανη κυβέρνησή μας δεν διανοείται τουλάχιστον το αυτονόητο: μια επίσημη έντονη και προς κάθε κατεύθυνση ανακοίνωση που να ξεκαθαρίζει ότι δεν μπορεί να δεχθεί άλλους πρόσφυγες και μετανάστες και ότι κλείνει και αυτή τα σύνορά της λόγω διοικητικής αδυναμίας διαχείρισης, έλλειψης αναγκαίου προσωπικού και οικονομικής χρεοκοπίας. Απόδειξη η φρίκη Ειδωμένης και Πειραιά.

Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ άνοιξαν και επίσημα τα σύνορα...

Την περασμένη εβδομάδα, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, η κυβερνητική πλειοψηφία ψήφισε στη Βουλή τον Νόμο για «Οργάνωση κα λειτουργία Υπηρεσιών Ασύλου, Αρχής Προσφύγων, Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης, σύσταση Γενικής Γραμματείας Υποδοχής», που περιλάμβανε και την προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας σε κοινοτικές οδηγίες.

Το θέμα παρουσιάστηκε ως αναγκαία συνθήκη για να εφαρμοστεί η συμφωνία Τουρκίας – ΕΕ για την επαναπροώθηση, δηλαδή ως κάτι το πολύ θετικό προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δημιούργησαν με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους.

Η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική, αλλά οι Έλληνες ουδόλως ενημερώθηκαν.

FT: Έκαναν λάθος οι Ευρωπαίοι που αντιμετώπισαν ως υπεύθυνο τον Τσίπρα *

«Για άλλη μια φορά παρουσιάζει ένα ένστικτο για βραχυπρόθεσμα πολιτικά οφέλη και μια αδιαφορία για τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα της χώρας του» γράφουν οι FT με αφορμή τους χειρισμούς της κυβέρνησης για τις αποκαλύψεις των Wikileaks
Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπολύουν οι Financial Times με άρθρο που ανήρτησαν στην ιστοσελίδα τους.

Η οικονομική εφημερίδα ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτηρίζει ανεύθυνο τον Έλληνα πρωθυπουργό με αφορμή τους χειρισμούς του στην υπόθεση των αποκαλύψεων των Wikileaks γράφοντας χαρακτηριστικά ότι «η διαμάχη για τη διαρροή της συζήτησης στελεχών του ΔΝΤ δείχνει ότι οι ευρωπαίοι πιστωτές έκαναν λάθος που τον αντιμετώπισαν ως έναν υπεύθυνο εταίρο».

Αυταπάτες και τρομοκρατία...

Τίποτε δεν κατέδειξε το μέγεθος της αυταπάτης της ευρωπαϊκής πολιτικής τάξης, όσο η δήλωση της κας Μέρκελ ότι «Θα βρούμε και θα τιμωρήσουμε τους υπαίτιους του μακελειού», ως αν οι τρομοκράτες που είναι αποφασισμένοι να πεθάνουν, αντιμετωπίζουν το κίνδυνο σύλληψης και φυλάκισης όπως και ένα κλεφτρόνι από την Νάπολη. Τα πράγματα δεν είναι και τόσο ευοίωνα, όταν η προστασία των πολιτικών της πολυπολιτισμικής Ευρώπης και των ανοιχτών συνόρων επιβάλλει την συστηματική απόκρυψη της αλήθειας.

Οι βλαπτικές για την εκπαίδευση αποφάσεις, μήπως πρέπει να αποτελούν ειδικά αδικήματα;

Η παιδεία και η αλλαγή όσο το δυνατόν περισσότερων δεδομένων στον συγκεκριμένο χώρο, είναι ένας από τους βασικούς στόχους και επιδιώξεις του Σύριζα.
 Θα μου πείτε η ελληνική παιδεία δεν χρειάζεται αλλαγές;

 Βεβαίως χρειάζεται αλλαγές και μάλιστα πολλές. Αλλαγές ριζικές και σε κατευθύνσεις που έχουν να κάνουν με την προσαρμογή της στα Ευρωπαϊκά δεδομένα , με σκοπό να φτάσουμε σε ολους τους τομείς τα Ευρωπαϊκά στάνταρ.

 Μόνον που όπως είναι σαφές, ο Σύριζα θέλει αλλαγές προς την αντίθετη κατεύθυνση. Αλλαγές προς την κατεύθυνση της ισοπέδωσης της παρεχόμενης παιδείας.
 Όταν ο πρώτος υπουργός Παιδείας, της κυβέρνησης «πρώτη φορά αριστερά» καθηγητής