Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Κάπιταλ Κοντρόλς... Τι ισχύει σήμερα ...

Αναλυτικά, το δελτίο Τύπου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών:
1. Τι ισχύει με τις αναλήψεις μετρητών;
Η ανάληψη μετρητών από τους συναλλασσόμενους από τραπεζικό κατάστημα ή ΑΤΜ δεν μπορεί να υπερβαίνει ημερησίως το ποσό των 60 ευρώ ανά καταθέτη, ανά τράπεζα. Ωστόσο, παρέχεται η δυνατότητα μεταφοράς του ημερήσιου ορίου των 60 ευρώ σε επόμενη ημέρα ή ημέρες και πάντως το αργότερο στο τέλος της εβδομάδας (κάθε Παρασκευή). Δηλαδή, κάθε εβδομάδα ο δικαιούχος μπορεί να κάνει ανάληψη έως του ποσού των τετρακοσίων είκοσι (420) ευρώ κατ’ ανώτατο όριο.

Ούτε τρεις μέρες δεν κράτησε το «θαύμα» της υπεράσπισης της Μακεδονίας...

Εδώ , στις ΗΠΑ λιτά με το ΠΘ αεροσκάφος ...
Τα πράγματα ήταν απλά και απορεί κανείς πώς και δεν το είχαμε καταλάβει από την αρχή:

Ο Π. Καμμένος θέλει να υπερασπιστεί το όνομα της Μακεδονίας, αλλά προηγούνται:

-Πρώτον, το ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες

-Δεύτερον, ο πόλεμος κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής

-Τρίτον, η έξοδος της χώρας από την εποχή των μνημονίων με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Επίσης, ο κ. Καμμένος αποφάσισε να συνεχίσει να συμμετέχει στην κυβέρνηση και να μην δώσει συνέχεια στο ανακύψαν θέμα, διότι, όπως διεπίστωσε, αυτό (το ανακύψαν θέμα) έδωσε την ευκαιρία στους «εθνομηδενιστές» να βγουν και να πάρουν θέση.

Χρειαζόμαστε Συνταγματικό Δικαστήριο...

Ο  τέως γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής μιλάει αποκλειστικά στο Liberal και στον Ανδρέα Ζαμπούκα.

Αναφέρεται στα δύσκολα χρόνια που πέρασαν στην υπηρεσία του και  στις παθογένειες της Δικαιοσύνης.

Ακόμα, προτείνει την ίδρυση Συνταγματικού Δικαστηρίου και καταγράφει τις προτάσεις του για το πολιτικό σύστημα όπως και τις προθέσεις του για μία πιθανή ενασχόλησή του με την πολιτική.

Κύριε Ρακιντζή, πώς πέρασαν αυτά τα δώδεκα χρόνια; Ήρθε η ώρα της αποχώρησης από έναν θεσμό  που σας έδωσε την ευκαιρία να σας μάθουν όλοι οι Έλληνες!

Οι Έλληνες ήθελαν να δοκιμάσουν αριστερή πολιτική ; ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ τους :)

Δύο εβδομάδες άντεξαν οι προσδοκίες που είχαν καλλιεργήσει στην κυβέρνηση για «χαλάρωση» των απαιτήσεων για μέτρα λιτότητας, τα τετ-α-τετ Τσίπρα και Τσακαλώτου με τους Ευρωπαίους στις 7 και 8  Μαρτίου στις Βρυξέλλες (στη Σύνοδο Κορυφής για τοΠροσφυγικό και στο Eurogroup αντίστοιχα). Μπορεί κυβέρνηση και Κομισιόν να μιλούν για «σημαντική πρόοδο» στις διαπραγματεύσεις, ώστε να μη δημιουργηθεί ανησυχία και φόβος για την πορεία του ελληνικού ζητήματος, όμως οι συνομιλίες διεκόπησαν και συμφωνία πριν το Πάσχα των Καθολικών δεν προκύπτει.
 
Αντιθέτως, οι κρίσιμες αποφάσεις αναβάλλονται για τουλάχιστον μισό μήνα ακόμα. Μέχρι να επιστρέψουν στις 2 Απριλίου οι δανειστές (για να ξαναρχίσουν συνομιλίες στις 4 Απριλίου) θα έχουν μεσολαβήσει δύο εβδομάδες επαφών με τα  περίφημα «τεχνικά κλιμάκια», που θα κάνουν όλη την «βρώμικη δουλειά» για να την βρουν έτοιμη οι επικεφαλής των δανειστών όταν επιστρέψουν.
 
Εβδομάδα των Παθών με νέα μέτρα 

#ObamainCuba πρώτη επίσκεψη Αμερικανού προέδρου στην Κούβα τα τελευταία 88 χρόνια ...

Με τον πρόεδρο της Κούβας, Ραούλ Κάστρο, θα συναντηθεί σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, κατά τη διάρκεια της ιστορικής του επίσκεψης στην πρωτεύουσα της χώρας, Αβάνα.
Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Αμερικανού προέδρου στην Κούβα τα τελευταία 88 χρόνια, γεγονός που επισφραγίζει το «άνοιγμα» ενός νέου διπλωματικού κεφαλαίου στις σχέσεις των δύο χωρών.

Εκτός του Ραούλ Κάστρο, ο Ομπάμα θα συναντηθεί με πλήθος επιχειρηματιών και αξιωματούχων. Εντύπωση ωστόσο, προκαλεί το γεγονός ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν είναι προγραμματισμένο να έχει επαφές με τον ιστορικό ηγέτη της Κούβας και αδερφό του εν ενεργεία προέδρου της χώρας, Φιντέλ Κάστρο.

Σε ένα διαλελυμένο κράτος , με μια άρρωστη κοινωνία συμβαίνουν μόνο αυτά...

Ξεσηκώθηκε από τα χαράματα η Λευκάδα από επεισόδια μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, εν όψει της σημερινής συνάντησης των δύο ομάδων στον τελικό Κυπέλλου μπάσκετ Γυναικών στο νησί ...

Σπασμένα αυτοκίνητα, κατεστραμμένο οδόστρωμα από τις πέτρες αλλά το χειρότερο απίστευτοι βανδαλισμοί στο ξενοδοχείο Ionion Star από την πρωινή επέλαση οπαδών του Παναθηναϊκού στην πόλη της Λευκάδας...