Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Οι συντάξεις, οι μειώσεις και η αλήθεια...

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να προσπαθεί να κάνει το άσπρο μαύρο σε όλους τους τομείς. Ότι συνεχίζει να κινείται μόνον επικοινωνιακά, σε μια προσπάθεια να καλύψει τις λανθασμένες κινήσεις της αλλά και τις ψεύτικες υποσχέσεις της. Σε μια προσπάθεια να εμφανίσει μια άλλη εικόνα από την πραγματική , να δείξει στους πολίτες πως αλλά είναι τα πράγματα από αυτά που συμβαίνουν.

 Για παράδειγμα, εδώ και εβδομάδες , έχουμε το θέμα των «κόκκινων γραμμών» στο θέμα των συντάξεων.

Όταν η Θέμις έχανε τον Ρουπακιά, η Θάνου κυνηγούσε τον Τσακυράκη...

Άκουσα ότι η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου έστειλε επιστολές σε Ευρωπαίους συναδέλφους της για θέματα πολιτικής. Άκουσα ότι μήνυσε τον αγωνιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Σταύρο Τσακυράκη γιατί χαρακτήρισε την κίνηση αυτή αφελή. Άκουσα ότι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων έβγαλε ανακοίνωση να την υπερασπιστεί. Άκουσα ότι η Πρόεδρος έστειλε επιστολή για να παρέμβει στο έργο του κοινοβουλίου που δεν εξελισσόταν σύμφωνα με τα γούστα της.

Σκέφτομαι, για να αφιερώνει τόσο χρόνο η κορυφή της δικαιοσύνης και το συνδικαλιστικό όργανο των δικαστών για θέματα πολιτικής, ατομικής ευθιξίας και συντεχνιακής αλληλεγγύης, τα δικά τους θέματα, της δικαιοσύνης, θα τα έχουν λύσει. Τα βασικά, έστω, για τα οποία αναπόφευκτα είναι υπόλογο και το σώμα των δικαστών.

Αναρχία δεν είναι... Αριστερά, δεν είναι... Είναι ο ΣυΡιΖα!

Θα υπάρχουν σίγουρα κάποιοι, που, είτε με αγαθές προθέσεις είτε εκ του πονηρού, θεωρούν την κριτική μου, απέναντι στο ψεύτικο και πλάνο κίνημα των ΣυΡιΖαίων, από κακεντρεχή έως και δολερή.
Κατ’ αρχάς, ας κάνω σαφές πως για τους αληθινούς δημοκράτες ο διανθισμένος, με επιχειρήματα, αντίλογος είναι γόνιμη πρακτική στις λεκτικές αντιπαραθέσεις, κάτι που σίγουρα ξενίζει τους γόνους των "δήθεν" πολιτικοαριστερών "ενυδρείων" που αρέσκονται στη λάσπη, τις, άνευ αντικρίσματος, υποσχέσεις, τα κάλπικα συμβόλαια με το λαό, και την κάθε είδους πολιτική σπέκουλα.