Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

ΝΙΚΑΜΕ !!! Τα καταφέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ (με βοήθεια ΑΝΕΛ όμως...) !!!

BofA: Βενεζουέλα και Ελλάδα οι δύο χώρες που είναι πιθανότερο να χρεοκοπήσουν...

Η Ελλάδα και η Βενεζουέλα είναι οι δύο χώρες με τη μεγαλύτερη πιθανότητα να αθετήσουν τις πληρωμές ομολόγων τους, σύμφωνα με την Bank of America.

Συγκεκριμένα, τα κρατικά ασφάλιστρα κινδύνου έναντι χρεοκοπίας (CDS) της Βενεζουέλας κινούνται περίπου στις 6.000 μονάδες βάσης και της Ελλάδας στις 1.800, καθιστώντας τις δύο χώρες πρώτες στον παγκόσμιο χάρτη των κρατών που θεωρείται πιθανό να χρεοκοπήσουν, σύμφωνα με την αμερικανική τράπεζα.  

Αν κάποιος «πρέπει να λύσει το θέμα του», αυτός είναι ο Α. Τσίπρας...

Μιλώντας ενώπιον της Κ.Ε. του κόμματός του, την περασμένη Κυριακή, προηγουμένη του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το προσφυγικό, ο κ. Τσίπρας κινήθηκε μεταξύ ακροβασιών (όσον αφορά στην ανάλυση της διεθνούς και ευρωπαϊκής κατάστασης) και αποδεδειγμένων ψεμάτων (όσον αφορά στο «παράλληλο πρόγραμμα»)-αν και ξεκίνησε δηλώνοντας πως «η σημερινή Κεντρική Επιτροπή συνεδριάζει με αποκλειστικό θέμα την προσφυγική κρίση».

Και προσπαθώντας να πει στο στενό εσωκομματικό του ακροατήριο πως το πρόβλημα δεν το έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η αξιωματική αντιπολίτευση, είπε πως «ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να λύσει το θέμα του», κάνοντας αναφορά σε δήθεν διαφορετικές απόψεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

Τι είναι το casus belli… Ο Νταβούτογλου αποδείχθηκε αφιλόξενος οικοδεσπότης.

Μπροστά στον σοβαρό κίνδυνο να εμπλέξει και τα ελληνοτουρκικά και το κυπριακό στην προσπάθεια της να διασωθεί από την τροπή που έχει πάρει το μεταναστευτικό βρίσκεται η κυβέρνηση και αυτό διαφαίνεται από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, με το παρασκήνιο στο ΝΑΤΟ, την επίσκεψη του κ. Τσαβουσογλου στην Αθήνα και τελικά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσιπρα στην Σμύρνη.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός που διπλωματικά πιέζεται στις μυλόπετρες της Καγκελαρίου Μερκελ, των υπολοίπων εταίρων και της Τουρκίας, θεωρεί ότι αρκεί μια απλή αναφορά σε μια συνέντευξη τύπου για τις παραβιάσεις ή το casus belli για να «βγει η υποχρέωση» και ότι το μεταναστευτικο είναι το θέμα το οποίο μπορεί να φέρει κοντά τις δυο χώρες και να συμβάλει στην υπέρβαση των υπολοίπων διαφορών.

Ο άνθρωπος δηλώνει κομμουνιστής...

Ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει κομμουνιστής, αλλά οι άλλοι δεν τον πιστεύουν. Αυτό δεν είναι πρόβλημα του Αλέξη. Κι έπειτα οι «άλλοι» παραπονιούνται για το διαρκές κυνήγι στην επιχειρηματικότητα, την εξοντωτική φορολογία. Μα, είναι κομμουνιστής! Δεν το έκρυψε ούτε μία στιγμή, όπως και την αγάπη του στα καθεστώτα της Νοτίου Αμερικής. Είναι όλα απολύτως προβλέψιμα. Τα πάντα!

Ορισμένοι έχουν κτίσει έναν μύθο, ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταλλαχθεί σε έναν σοσιαλιστή ηγέτη, όπως υπήρξε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Ότι θα ενταχθεί σιγά-σιγά στην σοσιαλιστική ομάδα της Ευρώπης κι ότι θα του κάνει εντατικά μαθήματα ο Γιώργος Παπανδρέου. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει στην εξουσία. Κι όταν λέμε τα πάντα εννοούμε τα πάντα!

Ο Αλέξης Τσίπρας κερδίζει χρόνο. Λατρεύει την τέχνη της παραπλάνησης. Την ώρα που έβγαιναν οι πολιτικοί αρχηγοί από το προεδρικό μέγαρο μάθαιναν έκπληκτοι τις διαρροές του Μαξίμου για την... τρόικα εσωτερικού! Δεν συνέβη κατά λάθος! Αυτή είναι η τακτική του. Ζητά από τους αντιπάλους του να παίζουν με κανόνες που ο ίδιος δεν σέβεται. Δικαιολογεί την στάση του με την δημόσια ομολογία ότι είναι κομμουνιστής. Θα συμμαχούσε ακόμη και με τον διάβολο για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Κι αυτό ακριβώς κάνει!