Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

ΝΙΚΑΜΕ !!! Τα καταφέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ (με βοήθεια ΑΝΕΛ όμως...) !!!

BofA: Βενεζουέλα και Ελλάδα οι δύο χώρες που είναι πιθανότερο να χρεοκοπήσουν...

Η Ελλάδα και η Βενεζουέλα είναι οι δύο χώρες με τη μεγαλύτερη πιθανότητα να αθετήσουν τις πληρωμές ομολόγων τους, σύμφωνα με την Bank of America.

Συγκεκριμένα, τα κρατικά ασφάλιστρα κινδύνου έναντι χρεοκοπίας (CDS) της Βενεζουέλας κινούνται περίπου στις 6.000 μονάδες βάσης και της Ελλάδας στις 1.800, καθιστώντας τις δύο χώρες πρώτες στον παγκόσμιο χάρτη των κρατών που θεωρείται πιθανό να χρεοκοπήσουν, σύμφωνα με την αμερικανική τράπεζα.  


Στην κατάταξη της τράπεζας, μετά την Βενεζουέλα και την Ελλάδα, ακολουθούν η Ουκρανία, το Πακιστάν, η Αίγυπτος, η Βραζιλία, η Νότια Αφρική, η Ρωσία, η Πορτογαλία, το Καζακστάν, η Τουρκία και το Βιετνάμ.


Στον αντίποδα, η χώρα που συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες παγκοσμίως να χρεοκοπήσει είναι η Σουηδία, ξεπερνώντας τις ΗΠΑ και τη Γερμανία.

Ποιος ξεχνά ότι στο πλευρό του Μαδούρο παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα στην εποχή του τρίτου Μνημονίου, χαρακτηρίζοντας αρνητική εξέλιξη τη νίκη των δυνάμεων της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα αλλά και στην Αργεντινή.

Παραθέτω ένα απόσπασμα από τη  απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος τον Δεκ. 2015 :
(...)Πέρα από τα ευρωπαϊκά σύνορα οι εκλογικές ήττες των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων στις Προεδρικές εκλογές της Αργεντινής και τις εθνικές εκλογές της Βενεζουέλας συνιστούν ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη που θέτουν σε κίνδυνο τη διαδικασία της κοινωνικής αλλαγής και της ALBA στην Λατινική Αμερική και επιτρέπουν στις ΗΠΑ να ανακτήσουν τον οικονομικό και γεωστρατηγικά ρυθμιστικό και επεμβατικό ρόλο τους στην ευρύτερη περιοχή(...)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα αρκεί:

Να μην είναι προσβλητικά , υβριστικά , ειρωνικά , άσχετα με το θέμα , η σεξουαλικού περιεχομένου.
Παρά το ότι ακόμα και τα ανώνυμα σχόλια είναι επιτρεπτά (αρκεί να μην παραβαίνουν τους παραπάνω κανόνες) καλό θα ήταν να σχολιάζετε με κάποιο nic ώστε να υπάρχει πιο προσωπική συζήτηση.

Από την Πρώτη Σεπτεμβρίου Ενεργοποιήθηκε το Moderation στα σχόλια αφού ελάχιστοι φανατικοί , προσπαθούν να κατεβάσουν το επίπεδο του Blog στο ύψος τους...

Γράφοντας σχόλιο σημαίνει την κατανόηση και την αποδοχή εκ μέρους σας των όρων.