Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

«Καραμανλικός ιδεασμός» του Ευάγγελου Αντώναρου για την επέτειο...

Ο Ευάγγελος Αντώναρος είναι ο άνθρωπος που κατά πάσα πιθανότητα έφτιαξε λογαριασμό στο twitter για να μπορεί να αποθεώνει τον Κώστα Καραμανλή. Μια στις δύο αναρτήσεις του αφορούν έμμεσα ή άμεσα τον πρώην πρωθυπουργό το φως της ζωής του, τον φάρο που τον οδηγεί, τον καλύτερο πρωθυπουργό του Σύμπαντος, τον άνθρωπο που τον έκανε για μια μικρή στιγμή στον χωροχρόνο κυβερνητικό εκπρόσωπο.
Και ο Κώστας Καραμανλής, ο πρίγκηπας της Πρώτης Σερρών, του έκανε την τιμή να τον χρίσει «κύκλο» του. Που σημαίνει ότι μπορεί να ντουμπλάρει πλέον το «σιωπηλό τοτέμ της Ραφήνας» και να μιλάει για λογαριασμό του (σ.σ.: κάτι σαν τις μεταγλωττίσεις των βραζιλιάνικων σειρών), βγάζοντάς τον (σ.σ.: και από αυτόν…) τον κόπο!

Τώρα είναι αργά, Αλέξη...

H κυβέρνηση του κ. Τσίπρα ευελπιστεί πως αν εξασφαλίσει μερική χαλαρότητα στα κριτήρια αξιολόγησης έναντι παραχωρήσεων στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, θα κερδίσει χρόνο στην προσπάθεια να αλλάξει το κατακλυσμιαίο αρνητικό κλίμα στην οικονομία.
Στην κυβέρνηση φαίνεται πως επικρατεί πλέον το σενάριο της εξασφάλισης μιας χαλαρής αξιολόγησης την οποία θα ακολουθήσει ένας ευρύς ανασχηματισμός με τρεις κατηγορίες νέων προσώπων.
Η μία κατηγορία αφορά πρόσωπα τα οποία θα είναι φιλικά στην αγορά προκειμένου να ανακοπεί το κλίμα της δυσπιστίας που έχει καθηλώσει την οικονομία. Τα πρόσωπα αυτά προορίζονται για καίριες θέσεις στα οικονομικά υπουργεία.

Θα συνεχίσουμε να σαπίζουμε...

Να υποθέσουμε ότι οι κακούργοι οι δανειστές μας λυπούνται, λόγω του προσφυγικού, και μας χαρίζουν την αξιολόγηση. Και λοιπόν; Ποιο θα είναι το πραγματικό όφελος; Η σημερινή κακή οικονομική μας κατάσταση δεν οφείλεται στη στάση των ξένων, αλλά στην αλλοπρόσαλλη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Η καθυστέρηση του κλεισίματος της αξιολόγησης είναι ένας λόγος, αλλά όχι ο βασικός της κακοδαιμονίας μας.

Κάθε μέρα που περνά βυθιζόμαστε όλο και περισσότερο στον βούρκο της ύφεσης. Είμαστε κοντά στο σημείο εκείνο από το οποίο δεν θα υπάρχει επιστροφή. Θα θυμόμαστε τα χρόνια των μνημονίων σαν μία γλυκιά ανάμνηση, όπως ένας άνθρωπος που έχει περάσει μία ζωή με σκληρές κακουχίες θυμάται τα φτωχικά παιδιά του χρόνια. Ήταν μεν φτωχικά, αλλά όχι βασανιστικά!

Δημοσιογράφοι: Μετά την απαγόρευση, η «ενσωμάτωση»...


Μετά από εννιά διυπουργικές συσκέψεις υπό τον κ. Τσίπρα μετά τον Απρίλιο του 2015, μία υπό τον κ. Βούτση, άλλη μία υπό τον κ. Φλαμπουράρη, μια live συνέντευξη Τύπου υπό τον κ. Φλαμπουράρη στις 19 Αυγούστου 2015, ακόμη μία διυπουργική σύσκεψη υπό την υπηρεσιακή κυβέρνηση, συνοδευόμενη από συνέντευξη Τύπου, διάφορες συνόδους κορυφής, τις διαρκείς συσκέψεις των τελευταίων ημερών με αποκορύφωμα ένα υπουργικό συμβούλιο, η κατάσταση όσον αφορά στο προσφυγικό είναι αυτή που όλοι βλέπουν (και δεν ευθύνονται γι’ αυτό τα μέσα ενημέρωσης).

Επίσης, είχαμε και διάφορες αλλαγές υπουργών και συντονιστών.