Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

«Καραμανλικός ιδεασμός» του Ευάγγελου Αντώναρου για την επέτειο...

Ο Ευάγγελος Αντώναρος είναι ο άνθρωπος που κατά πάσα πιθανότητα έφτιαξε λογαριασμό στο twitter για να μπορεί να αποθεώνει τον Κώστα Καραμανλή. Μια στις δύο αναρτήσεις του αφορούν έμμεσα ή άμεσα τον πρώην πρωθυπουργό το φως της ζωής του, τον φάρο που τον οδηγεί, τον καλύτερο πρωθυπουργό του Σύμπαντος, τον άνθρωπο που τον έκανε για μια μικρή στιγμή στον χωροχρόνο κυβερνητικό εκπρόσωπο.
Και ο Κώστας Καραμανλής, ο πρίγκηπας της Πρώτης Σερρών, του έκανε την τιμή να τον χρίσει «κύκλο» του. Που σημαίνει ότι μπορεί να ντουμπλάρει πλέον το «σιωπηλό τοτέμ της Ραφήνας» και να μιλάει για λογαριασμό του (σ.σ.: κάτι σαν τις μεταγλωττίσεις των βραζιλιάνικων σειρών), βγάζοντάς τον (σ.σ.: και από αυτόν…) τον κόπο!

Ακόμα κι όταν απέτυχε να πείσει τους νεοδημοκράτες να ψηφίσουν τον εκλεκτό του Καραμανλισμού, τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο μεγάλος ευεργέτης του, το πολιτικό κεφάλαιο, η χρυσή εφεδρεία της χώρας που λάμπει σαν τον ήλιο πάνω στη θάλασσα της Ραφήνας (σ.σ.: όπως φαίνεται από τις παραλιακές ταβέρνες), δεν του κράτησε κακία. Ο Κώστας Καραμανλής έχοντας εντρυφήσει στο ευ αγωνίζεσθαι μέσα από ατέλειωτες ώρες αθλητικών προσομοιώσεων στο playstation, φάνηκε μεγαλόψυχος. Και τον συγχώρεσε, επιτρέποντάς του να συνεχίσει να ζει ως «κύκλος» του.
Γι’ αυτό και η επέτειος της 7ης Μαρτίου, της ημέρας που ο «Μεγάλος Διοριστής» (σ.σ.: αυτό θα ήταν το ινδιάνικο όνομα του Κώστα Καραμανλή) ήρθε στην εξουσία, είναι για τον Ευάγγελο Αντώναρο ό,τι είναι ο Άγιος Βαλεντίνος για τους ερωτευμένους: ημέρα γιορτής της αφοσίωσης και του πάθους.

Και το γιόρτασε με – τι άλλο; – ένα εμβληματικό tweet: «Σαν σήμερα πριν 12 χρόνια ο Κώστας Καραμανλής κέρδισε τις εκλογές κι έγινε ένας από τς δυο σημαντικώτερους (sic) πρωθυπουργούς της Μεταπολιτευσης». Πώς αλλιώς να γιορτάσεις τον δεύτερο Χρυσό Αιώνα που αξιώθηκες να ζήσεις αν όχι αποθεώνοντας αυτόν που σου έδωσε τη δυνατότητα από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου να ρίχνεις τις ευθύνες για τις πυρκαγιές στα πεύκα;

ΥΓ.: Οσο για το «σημαντικώτερους» ας μη βιαστούμε να προσάψουμε στον Διόσκουρο του Καραμανλισμού, άγνοια ορθογραφίας. Προφανώς ο Λάνσελοτ της Ραφήνας, θέλει με τον τρόπο αυτό να αποτίσει φόρο τιμής στον άλλο μεγάλο στυλοβάτη του Καραμανλισμού: τον Αλέξη Τσίπρα (σ.σ.: ίσως μάλιστα να είναι αυτός ο άλλος «σημαντικΩτερος» πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης, ποιος ξέρει…). Γιατί υιοθετώντας  και τον εναλλακτικό τρόπο γραφής (σ.σ.: μακριά από τους μικροαστικούς ορθογραφικούς περιορισμούς) του Νίκου Καρανίκα, του νέου συμβούλου του πρωθυπουργού, ουσιαστικά τον τιμάς. Και χωρίς άλλο, αυτό ακριβώς είχε σκοπό να κάνει ένας gentleman σαν τον Ευάγγελο Αντώναρο με αυτή τη μικρή (εκούσια ασφαλώς…) ανορθογραφία, γράφοντας το «σημαντικότερος» με ωμέγα.

Πηγή Protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα αρκεί:

Να μην είναι προσβλητικά , υβριστικά , ειρωνικά , άσχετα με το θέμα , η σεξουαλικού περιεχομένου.
Παρά το ότι ακόμα και τα ανώνυμα σχόλια είναι επιτρεπτά (αρκεί να μην παραβαίνουν τους παραπάνω κανόνες) καλό θα ήταν να σχολιάζετε με κάποιο nic ώστε να υπάρχει πιο προσωπική συζήτηση.

Από την Πρώτη Σεπτεμβρίου Ενεργοποιήθηκε το Moderation στα σχόλια αφού ελάχιστοι φανατικοί , προσπαθούν να κατεβάσουν το επίπεδο του Blog στο ύψος τους...

Γράφοντας σχόλιο σημαίνει την κατανόηση και την αποδοχή εκ μέρους σας των όρων.