Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Το μεγάλο ψέμα για το «δωρεάν ρεύμα»...

Κατά την ομιλία του στη Βουλή επί του περίφημου «παράλληλου προγράμματος», ο κ. Τσίπρας δεν δίστασε να κραυγάσει άλλο ένα μεγάλο ψέμα – αυτή τη φορά για το δήθεν δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα που μοίρασε σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας.

Και το είπε το συγκεκριμένο μέτρο την ώρα ακριβώς που το… καταργούσε!

Απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Μητσοτάκη, ο οποίος υπενθύμισε την παροχή ρεύματος δια του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου σε πάνω από 600.000 νοικοκυριά, ο κ. Τσίπρας είπε:

«Το Κοινωνικό Τιμολόγιο δίνει μειωμένη τιμή. Εμείς φέραμε δωρεάν ρεύμα για 300.000 συμπολίτες μας. Δωρεάν ρεύμα! Γνωρίζετε τη διαφορά;».

Προς τους ψηφοφόρους του Σύριζα...

Tο κείμενο αυτό αφορά κατά κύριο λόγο εκείνους που, καλή τη πίστει, ψήφισαν τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν, βέβαια, και συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες που ήξεραν ότι θα ωφελούνταν από τη νέα κατάσταση πραγμάτων. Υπήρξαν, όμως, και κάποιοι που απλώς σκέφτηκαν: «Ε, ας τους δώσουμε και αυτών μια ευκαιρία» ή «Έτσι κι αλλιώς, χάλια είναι τα πράγματα. Τι χειρότερο μπορεί να συμβεί;».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μεταξύ οικουμενικής κυβέρνησης και εκλογών, διαλέγω τις εκλογές ...

«Εγώ δεν θα γίνω Τσίπρας να πολιτεύομαι με λαϊκισμό» - Επιβεβαίωσε ότι θα ζητήσει εξεταστική επιτροπή για το πρώτο εξάμηνο του 2015 - «Μεγαλύτερη γεωπολιτική κυβίστηση» η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο - Τι απάντησε για τον Σαμαρά, την πιθανότητα να φύγει ο Καραμανλής από τη ΝΔ και την αποφυλάκιση Ρουπακιά

Ξεκάθαρη προτίμηση υπέρ των εκλογών, προκειμένου να μειωθεί η ζημιά που προκαλείται από την παραμονή στην εξουσία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, εκφράζει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας ότι ο λόγος που δεν ζητεί εκλογές είναι «επειδή δεν έχω τη δυνατότητα να τις προκαλέσω».

«Μεταξύ οικουμενικής κυβέρνησης και εκλογών διαλέγω τις εκλογές, τις οποίες δεν υπάρχει αμφιβολία ότι, όποτε κι αν γίνουν, θα τις κερδίσουμε και θα είμαστε μια κυβέρνηση πολύ καλύτερη από τη σημερινή», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας μετά τα μεσάνυκτα της Δευτέρας στην εκπομπή «Ενικός» του Σταρ.

Με ενάμιση πόδι στη δραχμή…

Κάθε ημέρα που περνάει κυλάμε όλο και πιο βαθιά στον βούρκο. Οι πιθανότητες να γλιτώσουμε το πνίξιμο στη λάσπη είναι απειροελάχιστες και η μόνη σανίδα σωτηρίας που υπάρχει δίπλα μας είναι εκείνη του… Δόκτωρ Σόιμπλε! Είμαστε με το ενάμιση πόδι στο παράλληλο νόμισμα και πιθανότατα με τις ευλογίες μιας… κυβέρνησης συνεργασίας. Τα δύσκολα είναι μπροστά μας.

Με την ανθρωπιστική βοήθεια του Σόιμπλε θα έχουμε βενζίνη και φάρμακα! Θα μας κρατούν, δηλαδή, στη ζωή με τον αναπνευστήρα. Η Ευρώπη του διαφωτισμού και της δημοκρατίας ετοιμάζεται να μας τραβήξει την πρίζα. Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα φρόντισε να δώσει στους θιασώτες της Ευρώπης των πολλών ταχυτήτων όλα εκείνα τα επιχειρήματα που χρειαζόντουσαν για να μας μετατρέψουν και πάλι σε πειραματόζωο. Κινδυνεύουμε να εγκαταλείψουμε τον μάταιο κόσμο του δυτικού πολιτισμού για λόγους βλακείας…