Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Το show της αθλιότητας...

Eίναι άσχημο πράγμα το εγκεφαλικό. Σε χτυπάει απότομα, δυνατά. Αν καταφέρεις να επιβιώσεις είναι πιθανό να παραμείνεις ανάπηρος (σωματικά ή πνευματικά) για όλη σου τη ζωή. Μπορείς να κάνεις σωστή διατροφή, να αθλείσαι, να ξεψαχνίσεις το οικογενειακό ιστορικό σου, αλλά τεστ για να το προβλέψεις δεν υπάρχει. Ή τουλάχιστον δεν υπήρχε μέχρι το βράδυ της Κυριακής 24 Ιανουαρίου 2016. Εκείνη τη σωτήρια ημερομηνία, όμως, η ελληνική τηλεόραση το εφάρμοσε. Μαζικά και σε παγκόσμια αποκλειστικότητα. Έτσι είναι, φίλοι μου. Γιατί όποιος άντεξε αυτό το αποκρουστικό show του Αλέξη Τσίπρα, live από το Τάε Κβον Ντο, και δεν ένιωσε τη μια πλευρά του σώματός του (κατά πάσα πιθανότητα την αριστερή) να μουδιάζει, και δεν είδε το χείλος του να κρεμάει μπροστά στην αερολογία, το λαϊκισμό, το ψέμα και, κυρίως, το –πολύ κακώς εννοούμενο– θράσος του ηγέτη του μορφώματος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δεν πρόκειται να πάθει εγκεφαλικό ποτέ του.

Υπαρκτός σουρεαλισμός...

Προχθές ο πρωθυπουργός ρώτησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αν είναι με τις πορείες ή με τους δανειστές. Τον κατηγόρησε δηλαδή ότι δεν υποστηρίζει τις πορείες, οι οποίες γίνονται, εναντίον της δικής του κυβερνητικής πολιτικής!
Η υιοθέτηση του «υπαρκτού σουρεαλισμού» ως πολιτική διακυβέρνησης τείνει να πάρει μόνιμα χαρακτηριστικά. Φαίνεται σε πρώτη ματιά αστείο, αλλά έχει πολύ σοβαρές παρενέργειες για τη δυνατότητά μας να συνεχίσουμε ως οργανωμένη κοινωνία. Δεν μπορεί να γίνει καμιά συζήτηση, δεν υπάρχουν κοινοί κώδικες, κοινή γλώσσα. Πώς να τοποθετηθείς στο παράλογο; Οι διαδηλωτές αυτών των ημερών έχουν δίκιο και είμαστε μαζί τους, συμπάσχουμε και θέλουμε να κατέβουμε μαζί τους στις διαδηλώσεις όπως κάναμε 5 χρόνια τώρα.

Η επικίνδυνη ανικανότητα της κυβέρνησης και στο μεταναστευτικό/προσφυγικό ...

διευκολύνει τους εταίρους μας στην εξεύρεση του "χρήσιμου ηλίθιου" - της Ελλάδας - που θα μείνει με τον μουτζούρη... 

Μετά την στέρηση της οικονομικής μας ελευθερίας με τα capital controls, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα μας στερήσει και τη θεμελιώδη στην Ευρώπη ελευθερία της μετακίνησης (ανθρώπων και αγαθών), καθώς η απειλή αναστολής της συμμετοχής της Ελλάδας στη ζώνη Σέγκεν είναι γεγονός.

Δεν βγαίνει η εξίσωση, Αλέξη, καληνύχτα…

Για να γίνει  βιώσιμο το συνταξιοδοτικό, είπε ο πρωθυπουργός προχθές στη Βουλή, θα πρέπει σε κάθε συνταξιούχο να αναλογούν 2,3 εργαζόμενοι.
Κατ’ αρχήν αποτελεί πρόοδο στην επαφή με την πραγματικότητα, γιατί πέρυσι άλλα έλεγε. Πέρυσι μοίραζε δέκατες τρίτες συντάξεις και κόψιμο ΕΝΦΙΑ κλπ. Αν όμως η μέση σύνταξη στην Ελλάδα είναι στα 882 ευρώ με αυτήν την αναλογία κάθε εργαζόμενος θα πρέπει συνεισφέρει περί τα 383 ευρώ.

Αν κάποιος συνεισφέρει 383 ευρώ για τους συνταξιούχους, πόσα θα πρέπει να αμείβεται για να δημιουργεί και δικό τους συνταξιοδοτικό απόθεμα, να πληρώνει φόρους άμεσους και έμμεσους, να πληρώνει καμιά ιδιωτική ασφάλεια υγείας γιατί τα δημόσια νοσοκομεία εκτός όλων των άλλων έχουν ξεμείνει από φάρμακα, να πληρώνει φροντιστήριο για τα παιδιά γιατί... κ.λ.π;

Πάμε κατευθείαν στον διάολο...

Οι Δανοί θα πιάνουν στα σύνορα τους κάθε αιτούντα πολιτικό άσυλο και θα του αρπάζουν τιμαλφή και χρήματα. Φανταζόμαστε ότι δεν θα φτάσουν μέχρι του σημείου να αναζητούν ψήγματα χρυσού στα δόντια των δυστυχών. Κι ο Βέλγος ζητάει να φτιάξουμε στην Αθήνα ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης για 400.000 ψυχές. Συγγνώμη, αλλά δεν θέλω να είμαι σε αυτή την Ευρώπη...

Το προσφυγικό και το μεταναστευτικό είναι η μεγάλη απειλή της Ευρώπης. Οι προβλέψεις των ειδικών υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα θα πολλαπλασιαστεί τα επόμενα χρόνια. Η Ενωμένη Ευρώπη δοκιμάζεται σκληρά. Η απάντηση της δήθεν φιλελεύθερης και ανθρωπιστικής Ευρώπης στις προκλήσεις δεν είναι αντάξιες ενός μεγάλου Οργανισμού. Ο δρόμος που έχουν επιλέξει χώρες μέλη όπως η Ουγγαρία, η Δανία, η Αυστρία και το Βέλγιο οδηγούν την Ενωμένη Ευρώπη σε διάλυση. Ο παραλογισμός δεν είναι πλέον η εξαίρεση, είναι ο κανόνας.