Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Το νεκροταφείο της ελληνικής επιχειρηματικότητας ...

Και καθώς για πολλοστή φορά φαίνεται να αναβάλλονται η ανάσταση της οικονομίας μας και η αναπτυξιακή εκτόξευσή της, επανέρχομαι στις εφιαλτικές επισημάνσεις της προηγούμενης Κυριακής, ότι από το 2008 ως το 2015 έχουν κλείσει ή εγκαταλείψει την Ελλάδα 244.712 επιχειρήσεις, λόγω και των αντικαπιταλιστικών εκστρατειών Αριστεράς και συνδικαλιστών γενικά. Αναπόφευκτη συνέπεια η απώλεια 842.670 θέσεων εργασίας για τις οποίες ούτε η κυρία Χάρις Αλεξίου θρήνησε, ούτε η κυρία Βαλαβάνη δάκρυσε, ούτε το ΠΑΜΕ αγωνίστηκε για να αποτρέψει. Να δώσω λοιπόν μια ευκαιρία στους φαρισαίους υποκριτές για να ντραπούν απαριθμώντας κάποιες από τις πιο γνωστές επιχειρήσεις που έκλεισαν κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής. Πριν από την πιο πρόσφατη χρεοκοπία της Ηλεκτρονικής Αθηνών, για τους 450 απολυμένους της οποίας δεν προσφέρθηκε συμπαράσταση ούτε από μία ΜΚΟ, πτώχευσαν, πέραν των δεκάδων χιλιάδων μικρών επιχειρήσεων, και οι ακόλουθες πολύ σημαντικές: Καπνοβιομηχανία Γεωργιάδης, Χαρτοβιομηχανία Θράκης, Neoset, Alex Pak, Φωκάς, Ατλάντικ, Shelman, Πετζετάκις, Nutriart, Σελόντα, Μαΐλλης και Sprider Stores. Πριν από την έναρξη της κρίσης είχαν ήδη χρεοκοπήσει οι Διεθνής Βιομηχανία Ενδυμάτων, ΔΑΝΕ Sea Lines, Δάρινγκ Θεσσαλική, Ξιφίας, Δυναμική Ζωή, Κεράνης, Ράδιο Κορασίδης, Προμότα Ελλάς («Καθημερινή», 1.5.2016).



Σας κούρασα, αλλά δυστυχώς στον κατάλογο των επιχειρήσεων που έκλεισαν ή περιόρισαν τις εργασίες τους θα πρέπει να θυμηθείτε ή να πληροφορηθείτε ότι περιλαμβάνονται και οι εξής: Χαλυβουργία της Ελλάδος στην Ελευσίνα, Hellenic Steel στη Θεσσαλονίκη, Conti Steel της Arcelor Mittal, ΑΓΕΤ στη Χαλκίδα, Χαλυβουργική, Αλουμύλ στην Ξάνθη, Σωληνουργία ΒΕΤ, ΒΙΟΜΕΚ (μεταλλικές κατασκευές), Ελληνικά Σωληνουργεία Χαλκίδας, ContiTech Ιμάς, ΒΙΣ στον Βόλο, Χαρτοβιομηχανία Softex, SCA Hellas και το εργοστάσιο της Pepsico-HBH στο Λουτράκι. Είχαν επίσης αποχωρήσει από την Ελλάδα οι Aldi και Saturn, ο γερμανικός όμιλος Metro, η Carrefour και η Groupon. Στον τραπεζικό τομέα αποχώρησαν οι Royal Bank of Scotland, η Citigroup, οι γαλλικές BNP Paribas, Credit Agricole, Societé General και η πορτογαλική Banco Commercial Portugues («Καθημερινή», 24.4.2016). Να θυμίσω επίσης ότι κατά την πολύχρονη διαδικασία αποβιομηχάνισης της χώρας μας είχαν κλείσει ή αποχωρήσει οι ΙΖΟΛΑ, Pirelli, Goodyear, Ideal Standard, Υαλουργία Οουεν, Κεραφίνα, ΑΚΜΗ, Nissan, Στάγερ, ΕΣΣΟ, Εταιρεία Λιπασμάτων και η Τσιμεντοβιομηχανία Ηρακλής στο Κερατσίνι, ΑΕΒΑΛ, General Motors στη Θεσσαλονίκη, οι επιχειρήσεις Σκαλιστήρη και πλήθος άλλες.
Ετσι στερήθηκε η Ελλάδα από την παραγωγή εθνικού εισοδήματος και στάλθηκαν στην ανεργία δεκάδες χιλιάδες υπάλληλοι και εργάτες προκειμένου να θριαμβεύσει η αντεθνική πολεμική της Αριστεράς, και όχι μόνο, κατά των επιχειρήσεων και να αποδειχθεί πόσο ψευδής είναι ο ισχυρισμός του ΚΚΕ και λοιπών ακροαριστερών ότι η πολιτική που εφαρμόζεται στην Ελλάδα αποσκοπεί στη διόγκωση των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου. Το ακριβώς αντίθετο.

Ο κατάλογος αυτός είναι αψευδής απόδειξη του γιατί φτάσαμε στο σημερινό κατάντημα. Καθώς αντί εθνικής παραγωγής προτιμήσαμε τον ολέθριο δανεισμό, που χαρακτηρίσαμε κιόλας επονείδιστο αντί να ντρεπόμαστε. Ετσι οδηγήσαμε στο κλείσιμο όλες αυτές τις μεγάλες και δεκάδες χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις, διογκώσαμε αντίθετα το σπάταλο και αντιπαραγωγικό κράτος και αφεθήκαμε στην χωρίς όρια κατανάλωση με δανεικά. Ετσι ήρθαν τα μνημόνια...

Του Γ. Μαρίνου στο Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα αρκεί:

Να μην είναι προσβλητικά , υβριστικά , ειρωνικά , άσχετα με το θέμα , η σεξουαλικού περιεχομένου.
Παρά το ότι ακόμα και τα ανώνυμα σχόλια είναι επιτρεπτά (αρκεί να μην παραβαίνουν τους παραπάνω κανόνες) καλό θα ήταν να σχολιάζετε με κάποιο nic ώστε να υπάρχει πιο προσωπική συζήτηση.

Από την Πρώτη Σεπτεμβρίου Ενεργοποιήθηκε το Moderation στα σχόλια αφού ελάχιστοι φανατικοί , προσπαθούν να κατεβάσουν το επίπεδο του Blog στο ύψος τους...

Γράφοντας σχόλιο σημαίνει την κατανόηση και την αποδοχή εκ μέρους σας των όρων.