Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Πρωινάδικο!..

Αγωνία για την αξιολόγηση ...
(candy crush, spring rolls, frapè και τσιγάρο) *
Ενας υπουργός της κυβέρνησης καταφέρεται εναντίον της πολιτικής της κυβέρνησης στις ιδιωτικοποιήσεις κι εναντίον του οργάνου της κυβέρνησης (ΤΑΙΠΕΔ) που υλοποιεί την πολιτική της κυβέρνησης.

Eνας δεύτερος υπουργός της κυβέρνησης διαφωνεί και αυτός με την πολιτική της κυβέρνησης στις ιδιωτικοποιήσεις κι όχι μόνο με τη σημερινή αλλά και με εκείνην που έχει ήδη συμφωνήσει και ψηφίσει η κυβέρνηση από το περασμένο καλοκαίρι αφού δεσμεύτηκε να φτιάξει ένα νέο και μεγαλύτερο ΤΑΙΠΕΔ.

Περιέργως κανείς από τους δύο υπουργούς - ούτε ο Σπίρτζης ούτε ο Δρίτσας - δεν παραιτείται. Προτιμούν τον αυτοεξευτελισμό από τη φυγή.

Σαν πανελίστες σε πρωινάδικο που τσακώνονται σήμερα οργισμένοι για τον Ρουβά αλλά κανείς δεν φεύγει από το πάνελ ώστε να τσακωθούν αύριο και για τη Μακρυπούλια.
Εν τω μεταξύ η ίδια κυβέρνηση βάζει αδιαμαρτύρητα άλλα 3,6 δισ. πρόσθετους φόρους (πέρα δηλαδή από όσους έβαλε πριν οκτώ μήνες...), κόβει 1,8 δισ. συντάξεις (αυτές που είχε κόκκινη γραμμή να μην κόψει...) και ξεπουλάει τα κόκκινα δάνεια (κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη...).
Το Grexit επιστρέφει, το Προσφυγικό δεν τελειώνει, οι πρόσφυγες πλακώνονται και σφάζονται ανεμπόδιστα.
Η οικονομία βουλιάζει, οι εταιρείες φεύγουν στο εξωτερικό ή βάζουν λουκέτο, τα σύνορα φυλάσσονται από το ΝΑΤΟ και η είσοδος στα νησιά ελέγχεται από τούρκους χωροφύλακες.
Αλλά σε αυτήν τη χώρα που διαλύεται και με μια κυβέρνηση που καταρρέει, η κυβερνητική εκπρόσωπος ξημεροβραδιάζεται με τη λίστα Λαγκάρντ, τη Siemens, τον Παπασταύρου, τη διαπλοκή και ό, τι γράφει η κάθε πατσαβούρα.

Σαν κάτι χαζοχαρούμενες παρουσιάστριες πρωινάδικων που μέσα στον κακό χαμό και τη διάλυση των πάντων λιγώνονται για «το ρομαντικό δείπνο της Ελένης με τον Ματέο» ή αναρωτιούνται θλιμμένα «τι στενοχώρησε τη Σταματίνα».
[Τα παραδείγματα είναι τυχαία κι απλώς ενδεικτικά!]
Λυπάμαι αλλά η κυβέρνηση θυμίζει πρωινάδικο. Τσακώνονται, θυμούνται, κλαίνε και διασκεδάζουν για θέματα εκτός θέματος.
«Ελα παιδιά, όλοι μαζί!» χορεύουν στο πλατό για να δώσουν κέφι στο αγουροξυπνημένο τηλεοπτικό κοινό. Και να τα παλαμάκια. Να και τα κουνήματα από τις νόστιμες με τα μίνι και τα ντεκολτέ.
Ενα παράλληλο κι εξωπραγματικό σύμπαν. Τη στιγμή που έξω βρέχει και βροντά.
Κι όπως περίπου αναλύθηκε διεξοδικά στα πρωινάδικα το ερώτημα «ποιος οδηγούσε το αυτοκίνητο του Παντελή», να σου πάλι η κυβερνητική εκπρόσωπος τρώγεται για έναν πρώην λογαριασμό σε μια πρώην τράπεζα του πατέρα της συζύγου του αδελφού ενός πρώην πρωθυπουργού.
Αναρωτιέμαι απλώς μήπως δεν είναι αναισθησία. Μήπως δεν είναι καν αμεριμνησία. Μήπως είναι μόνο θράσος.
«Ελα παιδιά, όλοι μαζί!». Παλαμάκια. Κουνήματα. Κι ας λείπουν οι νόστιμες!..

Του Γ. Πρετεντέρη από τα ΝΕΑ.

*Σχόλιο απ'το Twitter του Zastro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα αρκεί:

Να μην είναι προσβλητικά , υβριστικά , ειρωνικά , άσχετα με το θέμα , η σεξουαλικού περιεχομένου.
Παρά το ότι ακόμα και τα ανώνυμα σχόλια είναι επιτρεπτά (αρκεί να μην παραβαίνουν τους παραπάνω κανόνες) καλό θα ήταν να σχολιάζετε με κάποιο nic ώστε να υπάρχει πιο προσωπική συζήτηση.

Από την Πρώτη Σεπτεμβρίου Ενεργοποιήθηκε το Moderation στα σχόλια αφού ελάχιστοι φανατικοί , προσπαθούν να κατεβάσουν το επίπεδο του Blog στο ύψος τους...

Γράφοντας σχόλιο σημαίνει την κατανόηση και την αποδοχή εκ μέρους σας των όρων.