Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Αντέχει η ΝΔ τις αλλαγές που προτείνει ο Κυριάκος;

Η διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού στην Νέα Δημοκρατία, μια διαδικασία που ξεκίνησε κάπως παράξενα και εξελίσσεται με κάθε είδους εκπλήξεις, ανέδειξε τα μεγάλα (και χρόνια) προβλήματα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Και τα ανέδειξε, μέσω των απόψεων και των θέσεων που εκφράζουν οι υποψήφιοι για την Προεδρία του κόμματος (όσων δηλαδή «ανοίγουν τα χαρτιά τους»). Τα προβλήματα αυτά, όσο και αν δεν θελουν πολλοί να το αποδεχτούν έχουν να κάνουν με την γερασμένη αλλά και κουρασμένη και ξεπερασμένη οργάνωση του κόμματος, την αδυναμία συγκρότησης πολιτικού λόγου αντιστοίχου με τα Ευρωπαϊκά «αδελφά κόμματα» αλλά και με το να ξεφύγει το όλο κόμμα, από τον σφιχτό εναγκαλισμό του παλαιού κομματικού (και εν πολλοίς κρατικού) μηχανισμού που υπάρχει στην ΝΔ δεκαετίες τώρα.

Πολυτεχνείο 2015: Οι αγώνες έγιναν ιστορικός περίπατος και η θηλιά… φουλάρι!

Άλλες εποχές τότε που έκανες τον βαστάζο του πατέρα της Ζωής ε;;;
Αν καλά καταλάβαμε, το... «μήνυμα του Πολυτεχνείου» αλλάζει, ανάλογα με το αν ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην αντιπολίτευση ή στην κυβέρνηση.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από το σύγκριση των ανακοινώσεων, ανάλογα με το… έτος του εορτασμού.

Έτσι, ενώ τις προηγούμενες χρονιές το μήνυμα του Πολυτεχνείου ήταν για τον ΣΥΡΙΖΑ μήνυμα ανατροπής και κατά του μνημονίου, φέτος… ξανάγινε κανονικό μήνυμα, σχετιζόμενο με την δικτατορία και τους θιασώτες της, τα βασανιστήρια και την καταστολή, την εισβολή στην Κύπρο και την αναβίωση του φασισμού.

Φυλλορροεί ο ΣΥΡΙΖΑ... Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Γ. Σακελλαρίδης...

Κυβερνητική κρίση προκάλεσε το πολυνομοσχέδιο με τις διατάξεις για τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια και τα άλλα προαπαιτούμενα, το οποίο θα ψηφιστεί σήμερα το βράδυ στη Βουλή.
Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης ανακοίνωσε την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα, κατόπιν αιτήματος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, δεδομένου ότι διαφωνούσε με ορισμένες από τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου και δεν προτίθετο να παραστεί στην αποψινή ψηφοφορία στην Ολομέλεια.
Τη θέση του στη Βουλή θα καταλάβει ο αναπληρωτής υπουργός  Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χρίστοφορος Βερναρδάκης.

Προσπαθήστε να το φαντασθείτε...

Τα χέρια στις τσέπες… 

Κι έπειτα μας κάνει εντύπωση ότι δεν φορούν γραβάτα.

Μα αυτοί οι άνθρωποι δεν ξέρουν πώς να δείχνουν σεβασμό, ακόμη και όταν τον αισθάνονται!

Πάντως, τουλάχιστον, ας αναγνωρίσουμε στον παππού Αλέκο ότι φόρεσε μαύρο κοστούμι.