Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Από εμάς εξαρτάται η μείωση του δημόσιου χρέους...

Καθώς έχει παγιωθεί στην ταλαίπωρη χώρα μας η αριστερή ιδεολογία, ο δε κυρίαρχος λαός για τρεις αλλεπάλληλες εκλογές επιμένει ότι θέλει να δοκιμάσει την αριστερή διακυβέρνηση έστω και με ξερό ψωμί, θα αποτολμήσω να υπενθυμίσω μερικές βασικές προϋποθέσεις για την εκπλήρωση των αριστερών υποσχέσεων.

Ξεκινώντας από τον αριστερό απόστολο των εθνών Κάρολο Μαρξ, θα υπενθυμίσω σε όσους λίγους τον μελετούν και θα πληροφορήσω όσους τον υμνούν χωρίς να τον έχουν διαβάσει την εξής διόλου διαδεδομένη ρήση του, που πρόσφατα ανέσυρε από την αφάνεια ο ξεχωριστός διανοούμενος Δημοσθένης Κούρτοβικ με εύλογη δηκτικότητα: «Οι ευγενέστερες ιδέες είναι καταδικασμένες αν δεν υποστηρίζονται από υλικά συμφέροντα. Μπορεί η μυθοπλασία να λέει ότι ο Προμηθέας χάρισε στους ανθρώπους τη φωτιά από αγάπη, αλλά ...

Είναι σαν να ψάχνουν για κορόιδα...

Η κυβέρνηση σχεδιάζει νέο αναπτυξιακό νόμο προκειμένου να προσελκύσει επενδύσεις. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Γ. Κράλογλου στο χθεσινό ρεπορτάζ του Capital.gr ο νέος νόμος θα έχει αρκετά κίνητρα με έντονο χρώμα αγοράς.
Μεταξύ των κινήτρων αυτών προβλέπεται αφορολόγητο επενδύσεων, απαλλαγές από υποχρεωτικά μερίσματα όταν επενδύονται τα κέρδη, σύνδεση επενδύσεων με θέσεις εργασίας, ειδικές χρηματοδοτήσεις μικρομεσαίων και εγκρίσεις μέχρι και κατά παρέκκλιση κ.λ.π.
Κατ’ αρχήν αποτελεί πρόοδο πως οι κολχοζιστές του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονται στην κυβέρνηση αρχίζουν να ξεχνούν τα περί ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας με εθνικοποιήσεις.

Μία ενοχλητική λεπτομέρεια...

Αν ήταν στο χέρι της κυβέρνησης, η επίσκεψη Ολάντ θα διαρκούσε περί τις τρεις εβδομάδες. Επικοινωνιακά, κάπου τόσο θα κρατήσει. Ξεκίνησε μία εβδομάδα πριν έρθει ο Γάλλος πρόεδρος, θα τραβήξει τουλάχιστον δέκα μέρες μετά, κοινώς η μεθεπόμενη Κυριακή θα είναι σπαρμένη με δημοσιεύματα που θα αποτιμούν τα κέρδη από την επίσκεψη. Έτσι συμβαίνει στα μικρά μέρη, στις επαρχίες. Η παραμονή του προέδρου στην Αθήνα θα καλυφθεί λεπτό προς λεπτό, η πόλη θα σταματήσει στο διάβα του, υπουργοί και δημοσιογράφοι θα προσφέρουν αναλύσεις με πομπώδες ύφος. Χαλιά, τσολιάδες, μπάντες και φωτογραφίες στα σκαλιά του Μαξίμου. Ακόμα και το πείραγμα περί «Ολαντρέου» έχει ξεθυμάνει πια. Ανάταση; Μάλλον για επίκυψη δείχνει.

Υπόθεση Σαββαΐδου: Το κομματικό κράτος αντεπιτίθεται . Κυβερνητική σπουδή με οσμή Βενεζουέλας...

H Δράση θεωρεί απαράδεκτη την πίεση που ασκεί η κυβέρνηση για να εξαναγκάσει την κ. Κατερίνα Σαββαΐδου σε παραίτηση. Υπενθυμίζουμε ότι η κ. Σαββαΐδου είναι η μόνη κρατική λειτουργός σε επίπεδο Γενικού Γραμματέα, η επιλογή της οποίας έγινε με αξιοκρατικά κριτήρια και χωρίς καμία κομματική παρέμβαση. Μέχρι σήμερα, σε αντίθεση με την πλειονότητα των αντίστοιχων κρατικών λειτουργών, έχει αποδεδειγμένα επιτελέσει σημαντικό έργο.

Η επανάληψη της ιστορίας…

H επίσκεψη που θα πραγματοποιήσουν , ίσως και από σήμερα, στην Αθήνα  τα βασικά στελέχη της τρόικα, φαίνεται πως θα καθορίσει παρά πολλά για το χρονοδιάγραμμα της πρώτης αξιολόγησης της χώρας, αξιολόγηση που θα ξεκλείδωσε την πρώτη δόση του τρίτου μνημονίου. Μια δόση που είναι αναγκαία για να καταφέρει η χώρα μας να κινηθεί τους επόμενους μήνες , μια και όπως φαίνεται  και πάλι  κινδυνεύουμε άμεσα «το ταμείο να είναι μείον». Και αναφέρομαι στο κρατικό ταμείο γιατί σίγουρα είναι πια μείον (ή θα γίνει μείον με τις νέες επιβαρύνσεις) το ταμείο της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών.