Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Το παράδειγμα Ρέντσι και πώς ο Ιταλός πρωθυπουργός έχασε τους βουλευτές του...

Η Ιταλία είναι χώρα που έχει συνηθίσει τις κυβερνητικές κρίσεις – στη διάρκεια των οποίων πάντως συνεχίζει να λειτουργεί.

Παρ’ όλα αυτά, η κυβέρνηση Ρέντσι βρίσκεται εδώ και καιρό σε δυσχερή θέση, που προκλήθηκε από τη δυαρχία.

Ο Ματτέο Ρέντσι δεν είναι βουλευτής, αλλά είναι πρωθυπουργός. Αυτό, σε πρώτη φάση δεν δημιουργεί προβλήματα, καθώς σε όλον τον κόσμο μπορεί να υπάρξει εξωκοινοβουλευτικός πρωθυπουργός, ο οποίος – σε αντίθεση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης – έχει τη θέση του στο κοινοβούλιο, την πρώτη θέση στα υπουργικά έδρανα.

Παρά το γεγονός, όμως, ότι στην αρχή – και χάρη στη μεγάλη δημοφιλία του Ρέντσι – τα πράγματα έμοιαζαν ειδυλλιακά, όλα άλλαξαν όταν ο Ιταλός πρωθυπουργός χρειάστηκε να πάρει κρίσιμες αποφάσεις, με τις οποίες διαφωνούσαν οι βουλευτές του κόμματός του.

142.000 μετανάστες - πρόσφυγες περισυνελέγησαν τον Σεπτέμβριο από το Λιμενικό...

Αλλά οι ακροαριστεροί ΦΑΣΙΣΤΕΣ αν κάποιον άτυχο δεν τον προλάβουν να τον σώσουν και πνιγεί , τα ρίχνουν στους Έλληνες λιμενικούς και στην "κακή" Ε.Ε...

Συνολικά 141.919 μετανάστες και πρόσφυγες περισυνελέγησαν τον Σεπτέμβριο από το Λιμενικό, σε 795 περιστατικά έρευνας και διάσωσης, τα περισσότερα εκ των οποίων εξελίχθησαν σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Μένουν μαζί, αλλά κοιμούνται χώρια...

Οι απαισιόδοξοι -δηλαδή, οι ρεαλιστές- προβλέπουν ότι η κυβέρνηση θα κλονισθεί σοβαρά μόλις τα μέτρα που θα περάσει γίνουν αισθητά στον κόσμο. Εντοπίζουν, δε, τη μελλοντική εστία εσωκομματικής αντιπολίτευσης στην πολυσυζητημένη ομάδα των 53. Η δική μου άποψη διαφέρει, όμως. Διότι, αφότου διάβασα την πρόσφατη απόφαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, έχω πεισθεί ότι το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, συνολικά, θα είναι η ισχυρότερη εστία αντιπολίτευσης στη σημερινή κυβέρνηση.

Σε ορισμένους έκανε εντύπωση και το θεώρησαν υποκριτικό ότι, ενώ η απόφαση περιλαμβάνει κάπου τρεις παραγράφους για το «Μπλόκο» της Πορτογαλίας (ένας τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, που πέτυχε 10% στις πρόσφατες εκλογές), δεν αναφέρει ούτε κουβέντα, σε ένα κείμενο των 5.500 λέξεων, για την κυβερνητική και κοινοβουλευτική συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ!

Όλα πάνε καλά στο αριστερό μέτωπο ...

Μετά το γεύμα εργασίας που είχε προχθές η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη και η Ολγα Τρέμη του πολλαπλώς καταγγελόμενου από τους ΣΥΡΙΖΑιους MEGA χθές είχαμε το γεύμα Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών...

Πόσο υποκριτικά ακούγονται σήμερα τα αρνητικά σχόλια για την διαφοροποίηση των κάπιταλ κοντρόλς από τα στελέχη τρολαρίσματος του ΣΥΡΙΖΑ στο τουίτερ.γρ / Φέις Μπουκ και τα λοιπά μέσα κοινωνικής δικτύωσης ;;;