Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Το βαμπίρ και τα κουβαδάκια...

"Χιούμορ ποιότητας" της   ΑΒγής... 
Είδαμε λοιπόν χθες το εξής παράδοξο: τον τρισκατάρατο Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που πριν από το δημοψήφισμα κοσμούσε τις αθηναϊκές κολώνες ως βαμπίρ με σταγόνες αίματος στην άκρη των χειλιών του, να επιχειρηματολογεί με πάθος υπέρ του τρίτου πακέτου για την Ελλάδα και να ζητεί μια νέα ευκαιρία για τη χώρα μας. Αμέσως μετά ανέβηκε στο βήμα της γερμανικής βουλής ο Γκρέγκορ Γκίζι, το στέλεχος του Die Linke, αδελφού κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ και εκ του ασφαλούς, αφού ήταν σαφές πως η περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα θα περνούσε με ευρεία πλειοψηφία από την Μπούντεσταγκ, κάλεσε τους συντρόφους του να ψηφίσουν «Οχι». «Είναι γνωστό πόσο αγαπώ τη λογική», είπε σε μια αποστροφή του και όλο το σώμα ξέσπασε σε γέλια. Γιατί όντως ποια ακριβώς είναι η λογική -πέρα ίσως από τον λαϊκισμό και την ψηφοθηρία- από τη μία να ζητάς αλληλεγγύη προς την Αθήνα και από την άλλη να φλερτάρεις με το αναγνωστικό κοινό της ταμπλόιντ εφημερίδας Bild, που σε ποσοστό 92% τάσσεται κατά του τρίτου πακέτου;

Όσους ο Κύριος μωραίνει...

...τους βάζει να μιλούν για εκλογές!
Μόνο οργή και αγανάκτηση μπορούν να προκαλούν όλες αυτές οι συζητήσεις περί των εσωκομματικών του ΣΥΡΙΖΑ, της φαγωμάρας, των «γελαστών παιδιών» και άλλων ανοησιών που τελικά, όπως αποφαίνονται διάφοροι πρωτοκλασάτοι (που προεκλογικά, ου μην αλλά και μετεκλογικά, τίποτε διαφορετικό δεν έλεγαν από τον κ. Λαφαζάνη) θα μας οδηγήσουν σε εκλογές.

Δηλαδή, οι άνθρωποι αυτοί δεν πρόλαβαν να υπογράψουν το τρίτο μνημόνιο και πριν ακόμη λάβουν τα πρώτα χρήματα για να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις της 20ής Αυγούστου προς την ΕΚΤ, άρχισαν να μιλούν για εκλογές!

Λες και ξαφνικά, με μια ψηφοφορία, την οποία μάλιστα πέτυχαν χάρη στην υπευθυνότητα της αντιπολίτευσης, λύθηκαν όλα τα προβλήματα, η χώρα άρχισε να λειτουργεί και πάλι κανονικά, οι συναλλαγές αποκαταστάθηκαν, οι τράπεζες ξανάνοιξαν τις πόρτες τους!

Αν δεν υπάρξουν αποφάσεις τώρα, θα έχουμε δυσάρεστα αποτελέσματα...

Το μεταναστευτικό εξελίσσεται όχι απλώς σε ένα τεράστιο θέμα για την χώρα μας, αλλά σε ένα τεράστιο θέμα για την Ευρώπη και σε ένα θέμα επικίνδυνο για την χώρα μας, αλλά και για άλλες χώρες των Βαλκανίων.

Το πρόβλημα αυτό, που έχει ξεκινήσει εδώ και μια δεκαετία τουλάχιστον αλλά τους τελευταίους μήνες έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις, είναι σχεδόν αδύνατον να αντιμετωπιστεί ολοκληρωτικά από τι ευρωπαϊκές χώρες Και αυτό γιατί το πρόβλημα γεννάτε από τις καταστάσεις βίας και πολέμων που υπάρχουν στις χώρες απ όπου ξεκινούν οι πρόσφυγες.

Με αυτή την έννοια, το πρόβλημα είναι παγκόσμιο και σωστά ζητείται (και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο) να υπάρξει διεθνής διάσκεψη υπό τον ΟΗΕ, για να αντιμετωπιστεί το θέμα.