Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Ρίξτε τον Τσίπρα…

Σκίτσο του Ηλία Μακρή (Καθ. της 06.08.15)
Ζήτησαν το "κεφάλι" του γερμανοτσολιά Τσίπρα.
Στον Βορρά ευθέως οι "αντάρτες" του Λαφαζάνη-Λαπαβίτσα αντιγράφοντας τον Βελουχιώτη. Στον Νότο η συντρόφισσα Ζωή καταγγέλλοντας "bullying" εις βάρος της εντός της Βουλής. Μοναδική διαφορετική εξήγηση είναι να έχουμε σχέδιο Τσίπρα για έξοδο από την Ευρώπη μετά την αποτυχία του σχεδίου Βαρουφάκη. Τρίτη δεν υπάρχει. 
Ο σύντροφος Λαφαζάνης έκανε ό,τι πέρναγε από το χέρι του για να αποτελειώσει την αποβιομηχάνιση της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδος που βεβαίως και εξελίχθηκε ραγδαία την τελευταία τριετία αλλά η "ταφόπλακα" ετοιμάσθηκε με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και μπήκε με τα capital controls.
Η Θεσσαλονίκη από την ψυχή της βιομηχανικής Βορείου Ελλάδας με γιγαντιαίες βιομηχανίες και με μικρομεσαίους πραγματικό φυτώριο της ελληνικής μεταποίησης και των εξαγωγών κατάντησε σε συμπρωτεύουσα της καφετέριας και της φραπεδιάς.

Ο σοσιαλισμός της ανευθυνότητας ...

Πολλά μπορούν να ειπωθούν για την πρόταση του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή να κάνει κατ’ ουσίαν υποχρεωτικές τις προληπτικές εξετάσεις για τέσσερα είδη καρκίνου, αλλιώς αν ασθενήσουν θα υποχρεώνονται να πληρώνουν το 50% των εξόδων νοσηλείας τους. «Σαν λαός είμαστε αμελείς σε ό,τι αφορά την υγεία μας... Πρόσφατα υλοποιήθηκε πρόγραμμα αντικαρκινικών εξετάσεων για 60.000 ωφελούμενους στο οποίο προσήλθαν μόλις 7.000 άτομα», είπε ο ίδιος («Ελεύθερος Τύπος» 4.8.2015).

Λέγονται, λοιπόν, πολλά για την πρόταση του κ. Κουρουμπλή. Κάποια είναι λογικά -π.χ. αν και κατά πόσο το Εθνικό Σύστημα Υγείας μπορεί να παρέχει τις απαιτούμενες υπηρεσίες διά το προλαμβάνειν- και κάποια είναι εξόχως λαϊκίστικα όπως τα περί «τιμωρίας» των αμελών.

Μιλώντας με τον ανιψιό μου για το μέλλον του...

Ο ανιψιός μου ο Αλέξης είναι φοιτητής. Σε σχολή αρχιτεκτονικής  αρκετά χιλιόμετρα  μακριά από το πατρικό του. Πρώτο έτος, πρώτη φορά μόνος σε άλλη πόλη, πρώτη φορά με “αριστερή” κυβέρνηση, πρώτη φορά ψήφισε στο δημοψήφισμα, πρώτη φορά που καθίσαμε, θείος με ανιψιό να μιλήσουμε, για τα σοβαρά, πέρα από τα συνήθη τυπικά δύο συγγενών που ανταμώνουν σπάνια. Οι ερωτήσεις του στακάτες και οι απαντήσεις μου ίσως λίγο σκληρές για ένα νέο παιδί, αλλά, μπορώ να πω ψέματα στον ανιψιό μου;
-Θείε, θα μπορέσω να βρω δουλειά, όταν αποφοιτήσω;
-Με τις συνθήκες που έχουμε τώρα, δύσκολο.
-Γιατί;

Παραιτηθείτε κύριε Κουρουμπλή!

Ο υπουργός σε παλιές επαναστατικά μνημονιακές εποχές...
​Το καλύτερο μέτρο που μπορεί να λάβει ο κ. Κουρουμπλής για να βελτιώσει την κατάσταση στη δημόσια υγεία, είναι η παραίτησή του. Η οποία θα είναι και μία πολύ καλή αρχή για να γλυτώσουμε από το πλήθος των ανεπαρκών ιδεοληπτικών που έχουν καταλάβει υπουργικές θέσεις.
Δυστυχώς όσοι πίστεψαν ότι με την αποχώρηση υπουργών όπως οι κύριοι Λαφαζάνης, Στρατούλης και Ήσυχος η κυβερνητική εικόνα θα βελτιωνόταν, διαψεύδονται οικτρά καθώς όσοι απέμειναν είναι χειρότεροι από αυτούς που έφυγαν.
Η περίπτωση Κουρουμπλή είναι χαρακτηριστική της ανεπάρκειας των δημόσιων λειτουργών που έχει διορίσει με προσωπική του ευθύνη ο πρωθυπουργός. Και για κακή μας τύχη ο κ. Κουρουμπλής, ηγείται ενός εξαιρετικά κρίσιμου αλλά και ευαίσθητου κοινωνικά χώρου. Αυτού της υγείας.

Παππάς: Πρέπει να μπει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο...

Την πάγια ολοκληρωτική νοοτροπία της αριστεράς ακολουθεί και η #proti_fora_aristera κυβέρνηση της Ελλάδας...

Ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς  σε γραπτή του δήλωση επισημαίνει   ότι η νομική, θεσμική και πολιτική θωράκιση της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών παραμένει σταθερή μέριμνα της κυβέρνησης ...
Επίσης ...διαβεβαιώνει ότι το τρέχον τηλεοπτικό καθεστώς δεν είναι το επιθυμητό, καθώς όπως εξήγησε, η αδιαφάνεια, οι εν μία νυκτί αδειοδοτήσεις, οι εκκωφαντικές σιωπές των υπευθύνων οι διαρκείς σχεδόν σιωπηρές ανανεώσεις αδειών και θητειών, δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστούν.