Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Παραιτηθείτε κύριε Κουρουμπλή!

Ο υπουργός σε παλιές επαναστατικά μνημονιακές εποχές...
​Το καλύτερο μέτρο που μπορεί να λάβει ο κ. Κουρουμπλής για να βελτιώσει την κατάσταση στη δημόσια υγεία, είναι η παραίτησή του. Η οποία θα είναι και μία πολύ καλή αρχή για να γλυτώσουμε από το πλήθος των ανεπαρκών ιδεοληπτικών που έχουν καταλάβει υπουργικές θέσεις.
Δυστυχώς όσοι πίστεψαν ότι με την αποχώρηση υπουργών όπως οι κύριοι Λαφαζάνης, Στρατούλης και Ήσυχος η κυβερνητική εικόνα θα βελτιωνόταν, διαψεύδονται οικτρά καθώς όσοι απέμειναν είναι χειρότεροι από αυτούς που έφυγαν.
Η περίπτωση Κουρουμπλή είναι χαρακτηριστική της ανεπάρκειας των δημόσιων λειτουργών που έχει διορίσει με προσωπική του ευθύνη ο πρωθυπουργός. Και για κακή μας τύχη ο κ. Κουρουμπλής, ηγείται ενός εξαιρετικά κρίσιμου αλλά και ευαίσθητου κοινωνικά χώρου. Αυτού της υγείας.
Αντί λοιπόν να δουλέψει και να οργανώσει ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την δημόσια αλλά και την ιδιωτική υγεία, προσπαθεί με επικοινωνιακά τρικ να εντυπωσιάσει και να αποπροσανατολίσει από τα πραγματικά προβλήματα.
Αντί λοιπόν ο κ. Κουρουμπλής να αναζητά και να οραματίζεται ευθύνες στους "ασυνεπείς" ως προς την προληπτική ιατρική, ας μας πει καλύτερα πώς σκοπεύει να ρυθμίσει το μπάχαλο που επικρατεί στη δημόσια περίθαλψη. Ας βρει πρώτα λύσεις για την πληρωμή των γιατρών που συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ, για την πληρωμή των εφημεριών των νοσοκομειακών γιατρών που εξακολουθούν να εργάζονται με εξαθλιωμένους μισθούς και απάνθρωπες συνθήκες εργασίας. Και οι οποίοι απέχουν πολύ από την επικοινωνιακού χαρακτήρα εικόνα εκείνων που μπορεί να κερδοσκοπούν ή να έχουν φυγαδεύσει αδήλωτα κεφάλαια στο εξωτερικό όπως συχνά πυκνά βλέπουμε στα δελτία ειδήσεων.
Τι έχει αλήθεια να προσφέρει ο υπουργός για την βελτίωση του διαλυμένου συστήματος πρωτοβάθμιας περίθαλψης; Έχει αίσθηση πώς και πόσο ταλαιπωρούνται οι ασθενείς ακόμη και για τα στοιχειώδη; Έχει γνώση ας πούμε για τον τρόπο λειτουργίας του ΕΚΑΒ και τα προβλήματα; Έχει συναίσθηση των συνθηκών νοσηλείας στα δημόσια νοσοκομεία - κολαστήρια για την αξιοπρέπεια των ασθενών; Τι έχει να πει για την πολύμηνη αναμονή ακόμη και για τις πιο απλές εξετάσεις, για να μη μιλήσουμε για τις πιο εξειδικευμένες;
Τι σχεδιάζει να  κάνει για τον πεπαλαιωμένο τεχνικό εξοπλισμό των νοσοκομείων και τις σημαντικές ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή; Και την στιγμή κατά την οποία αυξάνεται η προσέλευση στα δημόσια νοσοκομεία λόγω της οικονομικής ανέχειας. Δυστυχώς, αυτό το εκλαμβάνει ως επιτυχία του συστήματος και όχι ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης.
Και ενώ ο κρατικός τομέας διαλύεται, τα ιδιωτικά θεραπευτήρια όχι μόνο προσφέρουν υπηρεσίες χωρίς να εξοφλούνται από τον ΕΟΠΥΥ, αλλά αντίθετα τιμωρούνται με το περίφημο claw back και το rebate και από πάνω στιγματίζονται λίγο - πολύ σχεδόν ως... απατεώνες.
Αλήθεια έχει συναίσθηση ο υπουργός ότι η συμπεριφορά του κράτους προς τον ιδιωτικό τομέα ρίχνει νερό στον μύλο της ανεργίας με απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας και καταστροφή των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα; (Αυτό είναι που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έπαιρνε υφεσιακά μέτρα;)

Αντί λοιπόν να κάνει τον έξυπνο, ας επιχειρήσει να δώσει λύση έστω και σε ένα από όλα αυτά. Βεβαίως και δεν είναι δικά του δημιουργήματα όλα, αλίμονο, ωστόσο έχουν επιδεινωθεί από την πολιτική που έχει ακολουθήσει η κυβέρνηση. Και επειδή μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει ο ίδιος απολύτως τίποτα, πέραν του κολλήματος σε πεπαλαιωμένες πολιτικές, ας μας κάνει τη χάρη να παραιτηθεί. Αυτό θα είναι πράγματι μία προσφορά.

Του Δημήτρη Παπακωνσταντίνου από το Capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα αρκεί:

Να μην είναι προσβλητικά , υβριστικά , ειρωνικά , άσχετα με το θέμα , η σεξουαλικού περιεχομένου.
Παρά το ότι ακόμα και τα ανώνυμα σχόλια είναι επιτρεπτά (αρκεί να μην παραβαίνουν τους παραπάνω κανόνες) καλό θα ήταν να σχολιάζετε με κάποιο nic ώστε να υπάρχει πιο προσωπική συζήτηση.

Από την Πρώτη Σεπτεμβρίου Ενεργοποιήθηκε το Moderation στα σχόλια αφού ελάχιστοι φανατικοί , προσπαθούν να κατεβάσουν το επίπεδο του Blog στο ύψος τους...

Γράφοντας σχόλιο σημαίνει την κατανόηση και την αποδοχή εκ μέρους σας των όρων.