Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Να τα βλέπουν οι δικοί μας...

Ιταλία: Προς πώληση ταχυδρομεία και σιδηρόδρομοι...

Τη μερική ιδιωτικοποίηση των Ιταλικών Ταχυδρομείων (Poste Italiane) και το 2016 των Ιταλικών Σιδηροδρόμων (Ferrovie dello Stato) προωθεί η Ρώμη, προσβλέποντας ότι από τα έσοδα της αξιοποίησης της κρατικής περιουσίας θα μειώσει το δημόσιο χρέος της χώρας.

Ο κ. Τσίπρας έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες...

Ο κ. Τσίπρας έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες.

Εντός και εκτός συνόρων.

Εντός της χώρας και εντός του κόμματός του.

Εντός των κυβερνήσεων των άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Εντός συμμάχων και εταίρων.

Εντός άσπονδων φίλων.

Με λίγα λόγια, παντού!

Στο εξωτερικό, επιτέθηκε στους πάντες με υβριστικούς χαρακτηρισμούς, έστειλε ένα είρωνα υπουργό Οικονομικών να κάνει σε όλους τον έξυπνο, κορόιδεψε βάζοντας την υπογραφή του στη Συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου και μετά αναιρώντας τη, διέκοψε τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης την ώρα που αυτή εξελισσόταν, πηγαινοερχόταν αναλαμβάνοντας δεσμεύσεις τις οποίες δεν τήρησε ποτέ.

Ντέισελμπλουμ: Εντός της εβδομάδας στα εθνικά κοινοβούλια η συμφωνία...

Πιθανόν και εντός της εβδομάδας να ψηφίσουν για την επικύρωση του σχεδίου παροχής νέας βοήθειας στην Ελλάδα τα εθνικά κοινοβούλια, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ.

«Τις επόμενες ημέρες, την Τρίτη ή την Τετάρτη, οι Έλληνες θα προχωρήσουν στην υιοθέτηση νομοσχεδίων. Πρέπει να εγκριθεί το σχέδιο στο σύνολό του, αλλά και τα προαπαιτούμενα» που ζητούν οι πιστωτές, επεσήμανε ο Ντέισελμπλουμ μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά το πέρας της συνόδου κρορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης.

Κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ευρείας στήριξης και με ορίζοντα 4ετιας...

Οφείλω να το πω από την πρώτη στιγμή. Η χώρα, χρειάζεται τώρα , κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Μια κυβέρνηση που θα στηριχτεί από όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πλειοψηφία στην Βουλή, μια πλειοψηφία που θα την στηρίζει σε όλα τα επόμενα βήματα.
 Μια κυβέρνηση , η οποία θα πρέπει να μείνει στην θέση της όχι για δυο, τρεις ή πέντε μήνες , όπως λένε ορισμένοι, άλλα ως το τέλος της θητείας αυτής της Βουλής. Δηλαδή, ως τα τέλη του 2018, οπότε και θα έχει ολοκληρωθεί και το νέο μνημόνιο-πρόγραμμα ανάκαμψης (αν τελικά το πάρουμε) και ελπίζουμε ότι θα έχουμε ξεφύγει από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης.
   Η κυβέρνηση αυτή, οφείλει να φέρει άμεσα, σημαντικές αλλαγές σε όλη την δομή της χώρας. Από την λειτουργία της κρατικής μηχανής, ως την δομή του κρατικού μηχανισμού, από την λειτουργία της δικαιοσύνης ως το πώς κινείται η παιδεία, από το φορολογικό σύστημα ως την απλοποίηση των διαδικασιών για επενδύσεις.