Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Ο άνθρωπος που μας γύρισε 5 χρόνια πίσω ούτε αυτή την ευθύνη δεν παίρνει...

Ο Υπ.Οικ. που κατέστρεψε την Ελλάδα , που επι υπουργίας του έκλεισαν οι τράπεζες δεκαπέντε μέρες (και βλέπουμε...) σνομπάρει την βουλή...

Αλέξη, ξεκόλλα*

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα τρένο. Οι επιβάτες του, ανά περιόδους, ψήφιζαν κι αναδείκνυαν κάποιον για να οδηγήσει τους συρμούς με ασφάλεια και να φέρει το όχημα στον προορισμό του. Οι περισσότεροι από αυτούς τους οδηγούς έμειναν για λίγα χρόνια στο τιμόνι. Άλλοι τρία, άλλοι τέσσερα, άλλοι λίγο παραπάνω. Κανείς δεν έριξε το τρένο στον γκρεμό. Έκαναν, όμως, τα πάντα ώστε το τρένο αυτό να έχει σάπιες ρόδες, χαλασμένα φρένα και σπασμένα καθίσματα. Κοινώς, έκαναν τα πάντα ώστε να είναι έτοιμο να διαλυθεί.

Και πάλι, όμως, και πάλι το τρένο που λεγόταν Ελλάδα έμενε στις ράγες. Τις ράγες τις λένε Ευρωπαϊκή Ένωση. Η πορεία, από ένα σημείο και μετά, άρχισε να δυσκολεύει. Οι αναταράξεις ήταν συνεχείς, τα χτυπήματα πιο έντονα και οι τραυματισμοί των επιβατών πιο σοβαροί. Κάποιοι άρχισαν να αιμορραγούν τόσο που η κατάσταση έδειχνε εκτός ελέγχου. Και δωσ' του γκρίνια από τους επιβάτες και δωσ' του επεισόδια μέσα στο βαγόνι.

Και τώρα πώς θα ζήσουμε χωρίς ψέματα;

Την ώρα που γράφεται το παρόν δεν είναι ακόμη βέβαιο ότι επιτεύχθηκε η συμφωνία με τους δανειστές και ότι αποφεύχθηκε η συμφορά της χρεοκοπίας και της εξόδου από το ευρώ. Είναι όμως περισσότερο από βέβαιο ότι και προεκλογικά και μετεκλογικά το ψεύδος κυριάρχησε κατά την πάγια παράδοση όλων σχεδόν των πολιτικών κομμάτων, ιδίως από το 1980 και μετά. Εκτός  συναγωνισμού όμως αναδείχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, συνεπής άλλωστε προς τη χλευαστική απόφανση του λατρευτού στην Αριστερά Βλαδίμηρου Λένιν ότι «η αλήθεια είναι μικροαστική συνήθεια». Ο ίδιος άλλωστε εδίδασκε τους και σήμερα οπαδούς του, που βρίθουν εντός ΣΥΡΙΖΑ, ότι «ένα ψέμα επαναλαμβανόμενο γίνεται αλήθεια». Αιώνες προ του κατά δήλωσή του «επαγγελματία επαναστάτη» Λένιν οι κορυφαίοι διδάσκαλοι των εκάστοτε ηγεμόνων, ο Μακιαβέλι και ο Μαζαρίνος, εισηγούντο το ψεύδος  ως αποτελεσματικό όπλο για τη χειραγώγηση των μαζών και την εξουδετέρωση των αντιπάλων. Ο κορυφαίος κοινωνιολόγος Μαξ Βέμπερ είχε χαρακτηρίσει τα κόμματα «καθαρές ενώσεις θεσιθηρών που συντάσσουν τα μεταβαλλόμενα προγράμματά τους ανάλογα με τις πιθανότητες που έχουν να αγρεύουν ψήφους».

Αυτή είναι η πρόταση που τους έγραψαν για να παρουσιάσουν σαν Ελληνική...

Λεπτομέρειες για την ελληνική πρόταση έδωσαν μετά τα μεσάνυχτα κυβερνητικές πηγές.

Όπως αναφέρουν οι πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, η ελληνική πρόταση που κατατέθηκε προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) αφορά τη χρηματοδότηση των δανειακών αναγκών της χώρας από την 01/07/2015 έως τις 30/06/2018, για τρία δηλαδή χρόνια, και περιλαμβάνει ακόμα την ρύθμιση του χρέους καθώς και εμπροσθοβαρές αναπτυξιακό πακέτο ύψους 35 δισ.

Στην πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης οι στόχοι πρωτογενούς πλεονάσματος (1%, 2% και 3% του ΑΕΠ) θα επανεξεταστούν, καθώς τα δεδομένα έχουν μεταβληθεί σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Τα βασικά τρόφιμα και ο ΦΠΑ στα ξενοδοχεία είναι στο 13%. Διατηρείται η έκπτωση του ΦΠΑ στα νησιά μέχρι το τέλος του 2016, εκτός από τα πλουσιότερα και πιο τουριστικά. Η κατάργηση της έκπτωσης στα απομακρυσμένα νησιά θα γίνει στο τέλος του 2016 και όταν θα έχει δημιουργηθεί μηχανισμός αποζημίωσης των μόνιμων κατοίκων. Οι συντελεστές ΦΠΑ θα επανεξεταστούν στο τέλος του 2016.