Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Reuters: O Γιούνκερ αρνήθηκε να δεχθεί τηλεφώνημα Τσίπρα...

Πληροφορίες ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αρνήθηκε να δεχθεί τηλεφώνημα από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο αξιωματούχο της Ε.Ε..

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε τηλεφωνική επικοινωνία στις 11 το πρωί του Σαββάτου, αλλά ο Γιούνκερ αρνήθηκε επειδή δεν υπάρχει καμία πρόοδος στις συζητήσεις και οι προτάσεις που το βράδυ της Τετάρτης υποσχέθηκε η ελληνική πλευρά να αποστείλει την Πέμπτη δεν έχουν φθάσει», είπε ο αξιωματούχος.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν υπάρξαν εξελίξεις, άρα δεν υπήρχε και κάτι για να συζητήσουν...

Διαψεύδει το Μαξίμου

Ευαισθησίες τύπου ΣΥΡΙΖΑ : Υβριστικό είναι να λές Mr Alexis , αλλά ΔΕΝ είναι αν λές στα τέσσερα...

Ένταση σημειώθηκε στη Βουλή κατά τη διάρκεια επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτη Ηλιόπουλου.

Ο κ. Ηλιόπουλος επιτέθηκε με ύβρεις σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι: “Ο Mr Alexis κοιμάται…”.

Δείτε το Βίντεο :

Μπορεί να τον γείωσαν ΟΛΟΙ χθες στη βουλή , αλλά αυτός "κατάλαβε" :

Ουσιαστικά ομόθυμα τα κόμματα απέρριψαν το κείμενο Γιούνκερ ως βάση συζήτησης για τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, ήταν το συμπέρασμα του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κατά την τριτολογία του στη Βουλή με την οποία ολοκληρώθηκε η ενημέρωση. Ωστόσο όπως επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας «υπάρχουν στοιχεία που μπορεί να αποτελέσουν σημεία σύγκλισης, όπως τα χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα».
«Τις επόμενες μέρες θα δικαιωθεί η ελληνική στάση και θέση που είναι συνεπής και ρεαλιστική», εκτίμησε ο Πρωθυπουργός επισημαίνοντας ότι «δίνουμε μία μάχη για λογαριασμό του ελληνικού λαού και ολόκληρης της Ευρώπης. Η Ελλάδα, ο ελληνικός λαός δεν είναι απομονωμένοι. Δεν μιλώ μόνο για την παράταξη της Αριστεράς, αλλά για την πρωτοφανή διεθνή υποστήριξη που δεχόμαστε, όπως από τους 18 οικονομολόγους που δημοσίευσαν άρθρο στους Financial Times».

Χρειάζονται τολμηρές αποφάσεις ΤΩΡΑ...

Όπως συμβαίνει με όλα τα πράγματα στην ζωή, κάποια στιγμή φτάνουν στο τέλος τους. Και τότε, όσο και αν έχεις προσπαθήσει να καθυστερήσεις τα γεγονότα, βλέπεις κατάματα την πραγματικότητα.
 Και τότε είσαι υποχρεωμένος να πάρεις τις αποφάσεις με βάση αυτή την συγκεκριμένη πραγματικότητα και όχι βέβαια με τα όσα πίστευες ή ήθελες να πιστεύεις ή να ελπίζεις.
 Έτσι  συμβαίνει τώρα με την κυβέρνηση και την διαπραγμάτευση με τους εταίρους.
 Καθυστέρησε, έριξε πολλές φόρες την μπάλα στην εξέδρα, άλλαξε ακόμα και το είδος του παιχνιδιού , έκανε πως δεν άκουγε , προσπαθώντας να μην αντιμετωπίσει την σκληρή, δυστυχώς, πραγματικότητα.
 Και όμως , αυτή η πραγματικότητα, προς πείσμα όλων αυτών που έλεγαν πως δεν υπ[άρχει, πως όλα αλλάζουν, πως υπάρχουν και άλλοι δρόμοι ακόμα και πως «μας φοβούνται» όχι μόνον παρέμεινε εκεί σταθερή στην θέση της χαμογελώντας ειρωνικά, αλλά γινόταν μέρα με την μέρα καθυστέρησης όλο και χειρότερη.