Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Νέα ταλέντα !!!

Φαντάζομαι ότι θα είδατε, κάπου στο Ιντερνετ, τη βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Κοζομπόλη-Αμανατίδη να διαβάζει τον κατάλογο των μαρτύρων, που υποτίθεται ότι θα κληθούν στην εξεταστική της Βουλής για το χρέος, και θα την ακούσατε να λέει τον Ζαν-Κλοντ Τρισέ «Κρίκετ Ζαν Κλάουντ», τον Ματίας Μορς «Μους Ματίας», τον Κλάους Μαζούχ «Κλάους Μάους» (της γνωστής οικογενείας των Μίκυ, Μίνι κ.λπ.), τον Τόμας Βίζερ «Τόμας Βάιζερ» και, τέλος, τον Τζόζεφ Στίγκλιτς «Ζόσεφ Στρίγκλιτς». Αν το είδατε, θα προσέξατε ότι ...
ήταν αξιαγάπητη καθώς χαμογελούσε αφοπλιστικά, κάθε φορά που διόρθωνε κάποιος τα λάθη της. Ας τη γνωρίσουμε, λοιπόν, διότι δεν χωρεί αμφιβολία ότι έχουμε ένα νέο ταλέντο στο τσίρκο της πολιτικής.

Αλέξη για πάντα, C-130 !

Με C-130 ο Αλέξης στη Ρίγα;
Με Καλάσνικοφ και χιαστί φυσεκλίκια θα σκάσει μύτη από Λέοπαρντ ο Καμένος στην επόμενη Σύνοδο Υπουργών Αμύνης ΕΕ.
Για την περίσταση το αεροσκάφος βαφτίστηκε Enola Gay. Το περιεχόμενο της ατομικής βόμβας βρισκόταν μέσα στα κεφτεδάκια του Ευκλείδη Τσακαλώτου, τα οποία και ήταν τυλιγμένα προσεκτικά με αλουμινόχαρτο.

Ατομική βόμβα, καθώς τα έφαγε μόνος του.
Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε να κατέβει ο Τσίπρας, με φόρμα παραλλαγής, σκαρπίνι και πούρο αλά Φιντέλ στο στόμα, αλλά τελευταία στιγμή αποφάσισε να μην τρομοκρατήσει τους εταίρους.
Μετά την προσγείωση είχε αποφασιστεί να ανέβει σε παπί τρικάβαλο με Παππά και Σακελαρίδη, αλλά δεν είχαμε λεφτά για βενζίνη.
Από την τρόικα στο τρικάβαλο.

Πέντε χρόνια χωρίς σχέδιο για έξοδο από την κρίση...

Υπάρχει τελικά σχέδιο για έξοδο της χώρας από την κρίση;
Η τοποθέτηση αριθμών από το 1 έως το 9 οριζόντια, κάθετα και σε εννέα αυτοτελή υποτετράγωνα δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση, ειδικά όταν οι αριθμοί-κλειδιά δε βοηθούν ιδιαίτερα. Στη Ρίγα, όπως και σε όλες τις Συνόδους Κορυφής, η πολιτική βούληση προσκρούει στους αριθμούς. Όχι στα 2, 5, 15 δισ. ευρώ, όπως νομίζουμε, ούτε καν στα πολλά δισ. μιας ελάφρυνσης του χρέους. Προσκρούει στους «άλλους» αριθμούς που καθιστούν προβληματική την ελληνική οικονομία στο διηνεκές.

Παραλογισμοί που μας οδηγούν στον όλεθρο...

Ενώ μία ακόμη παράταση στις διαπραγματεύσεις με το Eurogroup συντηρεί την αβεβαιότητα και διευκολύνει την από κάποιους επιζητούμενη ρήξη, χρήσιμο νομίζω είναι να συνειδητοποιήσουμε επιτέλους μερικά αυτονόητα:

Η Ελλάδα είναι εκείνη που βρίσκεται σε αδιέξοδο και έχει ανάγκη από τη δανειακή βοήθεια της τρόικας (ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ). Εμείς παρακαλούμε για δάνεια και οι δανειστές εύλογα βάζουν όρους για να μη χάσουν τα λεφτά που μας δίνουν (ήδη έχασαν 105 δισ. ευρώ επί κυβερνήσεως Παπαδήμου με το «κούρεμα»). Το να τους υψώνουμε συνεχώς τη φωνή και να απαιτούμε να συνεχίσουν να μας δανείζουν, χωρίς όμως να συμμορφωνόμαστε με όσα δεσμευθήκαμε να πράξουμε για να εξυγιανθεί και να ανακάμψει η οικονομία μας, είναι όχι μόνο παράλογο αλλά και ολέθριο για τα συμφέροντα της χώρας μας.

Περιμένοντας τον κρότο...

Προσέξτε το ύφος του Φ.  Ολλάντ... 
Τα πράγματα εξελίσσονται με ταχύτητα που δυσκολεύει να τα παρακολουθήσεις. Εν όψει Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, από χθες, έχουμε περάσει σε φάση κανονικής υστερίας, αν καταλαβαίνω καλά. Οι θορυβώδεις συνιστώσες των αριστεριστών, των νεομπολσεβίκων και του κόμματος της δραχμής έχουν ενώσει τις φωνές τους, καθώς η πιθανότητα της ρήξης ενισχύεται. Την ίδια ώρα, ο Βαρουφάκης ξεσαλώνει, σκορπίζοντας όπου μπορεί τη σύγχυση με τη λογοδιάρροιά του, σε σημείο ώστε πολλοί να θεωρούν πλέον βεβαία την αποχώρησή του από την κυβέρνηση, ενώ παράλληλα η Ζωή Κωνσταντοπούλου κλιμακώνει τις προκλήσεις με τις οποίες σιγά σιγά αναδεικνύεται σε αυτόνομο πόλο του συστήματος. (Σημειωτέον, δε, ότι οργιάζουν οι φήμες που τη θέλουν να έχει πάρει πορεία προς την ίδρυση δικού της κόμματος...).