Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Πάει και η παραμύθα περί προκαταβολής των Ρώσων...

Απορρίπτει η Ρωσία το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι έτοιμη να υπογράψει μια συμφωνία για αέριο με τη Ρωσία με άμεση προκαταβολή έως 5 δισ. ευρώ. 


«Όχι, δεν υπάρχει συμφωνία» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ενώ παράλληλα επανέλαβε ότι...

Οι αλλαγές στην παιδεία είναι το κρίσιμο (και επικίνδυνο) θέμα...

Η κλασσική φράση του Μάο Τσε Τουνγκ,  “Μεγάλη αναταραχή ,υπέροχη κατάσταση”, αποτελεί για πολλούς στην χώρα μας μια πυξίδα, ένα είδος  φάρου , το οποίο κάποιοι ακολούθου για όλα τα πράγματα.
 Αυτή η κατάσταση , η μεγάλη αναταραχή , υπάρχει αυτή την στιγμή στην χώρα. Και η μεγάλη αναταραχή , κυρίως  βρίσκεται στον τομέα της οικονομίας που προκαλεί προβλήματα στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.
 Γιατί η ανασφάλεια που έχει δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες για το « τι μέλλει γενέσθαι» στην χώρα προκαλεί αναταραχή σε όλους . Και δυστυχώς μέσα σε αυτή την αναταραχή , κάποιοι ,έχοντας στο μυαλό τους  παλαιότερες εποχές , θεωρούν ότι μπορούν να εφαρμόσουν θεωρίες και ιδέες που μάλλον έχουν ναυαγήσει στην πορεία της ιστορίας.

Τι δεν καταλαβαίνουν ; Μπ. Ομπάμα: Συμφωνήστε με τους δανειστές...

Σε παρέμβαση στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση της Αθήνας με τους δανειστές προέβη ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, καλώντας την κυβέρνηση να έλθει σε συμφωνία με τους εταίρους. Στη διάρκεια συνέντευξης με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μ. Ρέντσι, ο κ. Ομπάμα ανέφερε μεταξύ άλλων πως «η Ελλάδα πρέπει να κάνει μεταρρυθμίσεις». «Πρέπει να εισπράξει φόρους, πρέπει να μειώσει τη γραφειοκρατία, να κάνει πιο ευέλικτη την αγορά εργασίας», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος κατέληξε λέγοντας για την ελληνική κυβέρνηση ότι «στηρίζουμε κάποιο βαθμό ευελιξίας, αλλά θα πρέπει να δείξετε στους πιστωτές σας ότι προσπαθείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας».