Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Προέχει πάντων η αποτροπή ενός νέου διχασμού...

Γιορτάζουμε το Πάσχα ενώ ταυτόχρονα συνεχίζεται η Εβδομάδα των Παθών επ' αόριστον. Πέρα από την τραγική κατάσταση στην οποία περιήλθε και πάλι η οικονομία μας και όσα αυτό συνεπάγεται, καλλιεργείται και βαθμιαία εμπεδώνεται ένα κλίμα διχασμού στον λαό μας που θα πρέπει το ταχύτερο και διά ροπάλου να εξουδετερωθεί. Απαιτείται αμέσως σήμερα μια κοινή πρωτοβουλία και σύμπραξη όλων όσοι πιστεύουν στην κοινοβουλευτική δημοκρατία των ατομικών και πολιτικών ελευθεριών και της ισονομίας για την απομόνωση και την έμπρακτη καταδίκη των δύο άκρων.

Το ένα, η Χρυσή Αυγή και ό,τι πρεσβεύει, απομονώθηκε από όσους πιστεύουν στη δημοκρατία. Το άλλο, της άκρας Αριστεράς, που συμπεριλαμβάνει τους αναρχικούς και γενικά όσους οραματίζονται και δραστηριοποιούνται στην επιβολή της εξίσου στυγνής ερυθράς δικτατορίας του ενός και μόνου κόμματος, παραμένει ακόμη συμπαθές στα ευρέα στρώματα της κοινωνίας μας για ιστορικούς κυρίως λόγους (Εμφύλιος).

Ξέρεις πώς θα είναι η χώρα σε δέκα μέρες;

«Η λαϊκή νομιμοποίηση που τυγχάνει η πολιτική της κυβέρνησης αποτελεί και την καλύτερη απάντηση σε όσους απεργάζονται σενάρια εκλογών».

Σε αυτά δεν μας πιάνει κανείς. Η κυβέρνηση διαψεύδει τα σενάρια πρόωρων εκλογών που, φυσικά, η ίδια διακινεί, απευθυνόμενη στους δανειστές και στο μέτωπο της εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

Η Bild μπορεί να θεωρείται φυλλάδα, αλλά δεν επικαλείται δηλώσεις υπουργών έτσι για την κιτρινίλα. Το Μαξίμου παίζει συχνά το χαρτί των πρόωρων εκλογών για να πει στους δανειστές ότι ακόμα και αν η κυβέρνηση «ανατραπεί» ή προσφύγει στις κάλπες, το πιο πιθανό ενδεχόμενο είναι να βγει ενισχυμένη. Ομοίως, λέει στην εσωκομματική αντιπολίτευση ότι δεν θα διστάσει να κάνει εκλογές με λίστα και είναι σοφό για τους διαφωνούντες να σωπάσουν.

Άλλη μια ( η τελευταία;) ευκαιρία του Αλέξη...

Το επόμενο δεκαήμερο ή ίσως και δεκαπενθήμερο, δίνει στον πρωθυπουργό μια ακόμα ευκαιρία για να μπορέσει να ξεφύγει από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται (εν πολλοίς με δική του ευθύνη) η χώρα σήμερα.
 Ένα αδιέξοδο από το οποίο, έτσι όπως κινούμαστε σήμερα, δεν φαίνεται να υπάρχει οδός διαφυγής. Τουλάχιστον χωρίς μεγάλο, πολύ μεγάλο, κοινωνικό κόστος
Και όμως , είναι σαφές ότι υπάρχει –ακόμα και σήμερα-και παρά τα πολλά λάθη στην διαπραγμάτευση κυρίως από την σημερινή κυβέρνηση (άλλα και από την προηγούμενη) δυνατότητα η χώρα να ξεφύγει από την οδό που οδηγεί σε μεγάλες περιπέτειες τον ελληνικό λαό.

Ζωή Κωνσταντοπούλου σε κατάσταση αμόκ: Πάρε μου το αφεντικό σου να σε απολύσει τώρα [ηχητικό] ...

Ενα απίστευτο – διπλό – επεισόδιο, με πρωταγωνίστρια την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, συνέβη στην Αιδηψό.

Η πρόεδρος της Βουλής προπηλάκισε υπάλληλο πρατηρίου υγρών καυσίμων από τον οποίο απαιτούσε να της αλλάξει λάστιχο στο αυτοκίνητό της, ενώ απείλησε και δύο γυναίκες που έτυχε να βρίσκονται εκεί και επιχείρησαν να βιντεοσκοπήσουν την σκηνή. Απαίτησε να σβήσουν φωτογραφίες και βίντεο και μάλιστα, σύμφωνα με τις καταγγελίες τους, άνοιξε η ίδια την πόρτα και άρπαξε τα κινητά τους θέλοντας να διασφαλίσει ότι όντως τα έσβησαν.

Το πρώτο επεισόδιο έγινε χθες Κυριακή του Πάσχα, όπου η κυρία Κωνσταντοπούλου πήγε σε πρατήριο υγρών καυσίμων ΕΚΟ, στο 1ο χιλιόμετρο του δρόμου Αιδηψός-Ιστιαία, απαιτώντας να της αλλάξουν το λάστιχο επειδή έχανε αέρα.