Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Die Welt: «Ο βασιλιάς και ο κλόουν»...

Γιατί ο Τσίπρας έκανε τον Πούτιν να βαριέται...
Η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα απασχολεί σήμερα το σύνολο του γερμανικού Τύπου, με ρεπορτάζ, αναλύσεις και σχόλια.

«Οι ωραίες προοπτικές από τη Μόσχα» μπορεί να μην οδήγησαν σε άμεσα και συγκεκριμένα αποτελέσματα - αλλά σίγουρα σε μια ουσιαστική πολιτική επίδραση, αναφέρει η Frankfurter Allgemeine Zeitung. Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών έγινε λόγος για τις «κοινές πνευματικές ρίζες» των δύο χωρών, ενώ «ο άθεος Τσίπρας πριν από λίγες μέρες είχε μιλήσει με παρόμοιο τρόπο» σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Tass. «Στις συνομιλίες, ωστόσο, οι οποίες διήρκεσαν σημαντικά περισσότερο από ό,τι είχε ανακοινωθεί, συζητήθηκαν πιο χειροπιαστά πράγματα: κυρώσεις, αέριο και χρήμα», αναφέρει ο συντάκτης.

Ταλιμπάν της Αριστεράς...

Ειδικά για την υψηλή περίσταση, ο επικεφαλής της
«Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος»
 άλλαξε το λαχανί πουκάμισό του με ένα κοντομάνικο μαύρο μπλουζάκι.
Προφανώς, θα είναι το καλό του...
Η πρώτη συνεδρίαση της απερίγραπτης «Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος» είχε προγραμματισθεί να γίνει στην αίθουσα της Γερουσίας, ώστε προφανώς ο χώρος να προσδώσει κύρος στη σύναξη των γραφικών και τριτοκοσμικών που την απαρτίζουν. Τελικά, όμως, προτιμήθηκε μια άλλη, μικρότερη αίθουσα, και ο λόγος, όπως με ενημερώνει κοινοβουλευτική πηγή, ήταν οι αντιρρήσεις του επικεφαλής της επιτροπής. (Πρόκειται για έναν ιδιόρρυθμο Βέλγο Τσαβιστή, ο οποίος κυκλοφορεί συνήθως με ένα λαχανί πουκάμισο...) Δεν του άρεσε, συγκεκριμένα, ότι, λόγω της αμφιθεατρικής διάταξης των καθισμάτων στην αίθουσα, «κάποιοι θα κάθονταν πιο ψηλά από τους άλλους», ενώ αυτός τους ήθελε, προφανώς, στο ίδιο επίπεδο όλους. Ισως «για να μην έχουν το άγχος της αριστείας», όπως θα μπορούσε να έχει πει ο Προκρούστης του υπουργείου Παιδείας, που φέρει μάλιστα και το παρεμφερές επώνυμο Μπαλτάς.

Δικαιολογημένος ο Τσίπρας... Στο μάθημα της Ιστορίας είχαν κατάληψη...

Αλέξη μου, μερικά πρόχειρα μαθήματα Ιστορίας, έτσι στα πεταχτά, γιατί αν είναι να μάθεις Ιστορία από τον μέντορά σου τον Φλαμπουράρη, που έβγαλε τις προάλλες τους Πολωνούς συμμάχους με τους Ναζιστές, πρόκοψες -και, αλίμονο, τώρα πια, θα προκόψουμε κι εμείς μαζί σου.

΄Εγραψες σήμερα ότι κατέθεσες στεφάνι στο Κρεμλίνο "για όσους έδωσαν τη ζωή τους για να ηττηθεί ο Ολοκληρωτισμός".

Μάλιστα. ΄Ακου αγόρι μου, μεγάλο παιδί είσαι πια, σαραντάρισες, έγινες πρωθυπουργός, τέτοιες μαλακίες δεν γίνεται να τις πετάς στα ξεκούδουνα, γιατί τις παίρνουν και τα διεθνή πρακτορεία και μας βγάζουν βούκινο σε όλο τον πλανήτη.