Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Κωνσταντοπούλου : «Ουδεμία "εισβολή" σημειώθηκε στη Βουλή...

και συνεχίζει:

Ας μην ανησυχούν, επομένως, όσοι εμφανίζονται ως Κασσάνδρες για να αναγγείλουν κινδύνους για το Κοινοβούλιο, με δηλώσεις οι οποίες αυτονοήτως ανοίγουν πολλές ορέξεις».

Η ίδια μάλιστα καταγράφει τα «πραγματικά περιστατικά» ως εξής:

Τα πραγματικά περιστατικά:

Συστράτευση και εξεταστικές επιτροπές δεν μπορούν να συνυπάρξουν...

Η κυβέρνηση  «κοινωνικής σωτηρίας», όπως ο πρωθυπουργός αλλά και σειρά άλλων στελεχών ονομάζουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δηλώνει σε ολους τους τόνους ότι επιθυμεί την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συναίνεση και από τους πολίτες και από τα πολιτικοί κόμματα , ώστε να μπορέσει να βγάλει την χωρά από την κρίση.
 Και ως ιδέα και πρόταση  πραγματικά είναι πολύ καλή και θα μπορουσε να βοηθήσει σημαντικά, την χώρα τόσο για μια εσωτερική ηρεμία όσο και ως προς τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους- δανειστές.
   Μια τέτοια πρόταση όμως , που οδηγεί σε μια έστω διαφορετικής μορφής «οικουμενική» κυβέρνηση, προϋποθέτει μια κυβέρνηση που αφήνει ανοιχτές τις πόρτες (και τον παράθυρα) για συζήτηση. Που επιδιώκει με κάθε τρόπο να πέσουν οι τόνοι στάνη αντιπαράθεση, που υποβαθμίζει τα οποία σημεία διαφωνίας υπερτονίζοντας τα σημεία συμφωνίας.

Δεν ήταν τελικά πρωταπριλιάτικη φάρσα η συνάντηση Ψωμιάδη-Τσίπρα!!!

Η φωτογραφία από την συνάντηση Τσίπρα-Ψωμιάδη,
όπως ανέβηκε πριν λίγο στην προσωπική ιστοσελίδα του πρώην Νομάρχη
Η εμπλοκή της πρωταπριλιάς δημιούργησε μια άνευ προηγουμένου παρεξήγηση, ως προς τις προθέσεις της κυβέρνησης για άνοιγμα στον πρώην Νομάρχη Θεσσαλονίκης, για συνεργασία σε πολιτικό επίπεδο.

Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Ψωμιάδης, μια μέρα πριν από την Πρωταπριλιά, ανακοίνωσε ότι τον προσκάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου, τονίζοντας μάλιστα ότι η ένταξή του στην αριστερά, γίνεται για λόγους πατριωτισμού.

Η είδηση όπως ήταν προφανές, έκανε το γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας ποικίλα σχόλια, κυρίως για την «ψωμιαδική» στροφή του ΣΥΡΙΖΑ, αφού πολλοί θεώρησαν ότι κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανό όπως έχει δείξει η πορεία της κυβέρνησης τους τελευταίους μήνες.

Ποια βράχια; Τώωωωρα τα βράχια!

Να λοιπόν που, ω του θαύματος,διακόπηκαν οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες, χωρίς να υπάρξει συμφωνία. Παρά τις πολυήμερες κυβερνητικές διαρροές για Eurogroup «μέσα στην εβδομάδα», ο θησαυρός αποδείχθηκε «άνθρακες». Μοναδικό, απτό αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων; Μία τηλεδιάσκεψη, σε επίπεδο Euro Working Group, «για να καταγραφεί και να εναρμονισθεί η κατάσταση». Καταλάβατε; Αν όχι, μία ευγενική μετάφραση από την γραφειοκρατική αργκό της Ε.Ε. είναι: «Κάποιοι πρέπει να συγκεντρωθούν, να οργανωθούν και να παράγουν έργο». Το ποιοι εννοούνται ως «κάποιοι», αφήνεται στην κρίση σας.

Η Ελληνική πλευρά μιλά για «καλό κλίμα», «αμοιβαία βούληση για επίτευξη συμφωνίας» και «εντατικοποίηση της διαδικασίας άντλησης στοιχείων». Επιμένει μάλιστα για σύγκληση Eurogroup «σήμερα-αύριο» και επίτευξη χρηματοδοτικού «γιοφυριού» ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα ρευστότητας του Δημοσίου.

Ο κροκόδειλος και ο «δράκος» της ανθρωπιστικής κρίσης...

Ο κομψευόμενος κύριος 12% ενώ ισιώνει το μαντιλάκι του...
Με τον προσήκοντα σεβασμό στο θέμα της ζωής γενικώς, τα δελτία ειδήσεων μάς ενημέρωσαν χθες ότι ο κροκόδειλος Σήφης του Ρεθύμνου «εντοπίστηκε νεκρός». Δεν εντοπίστηκε ψόφιος, όπως νομίζω ότι θα ήταν το σωστό, αφού ο Σήφης ήταν ερπετό· ούτε όμως «έφυγε» για την άλλη ζωή, σε μέρος όπου είναι βέβαιο ότι θα περνά καλά, όπως π.χ. στου «παραδείσου τα μπουζούκια» ή στη «γειτονιά των αγγέλων» και άλλα εξίσου εμετικά, διότι μπορεί μεν να τον συμπαθήσαμε, αλλά δεν ήμασταν δα ίσα κι όμοια με τον κροκόδειλο. (Εξάλλου, φαντασθείτε τι φρικτή εντύπωση θα έκανε στους θαμώνες του παραδείσιου μπουζουξίδικου –Παπανδρέου, Μελίνα, Ρίτα Σακελλαρίου κ.ά.– αν ξαφνικά έσκαγε μύτη μέσα ο κροκόδειλος Σήφης...)